Storczyki dzikiej
Re: Storczyki dzikiej
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Niesamowicie piękne kwitnienia, prawdziwy raj dla oczu
.
Co do Brassi, to nie żegnałabym się z nią . Otóż czarnawe plamki są charakterystyczne dla tych hybryd i nie są dla nich groźne. Pojawiają się, gdy roślina otrzymuje dużą ilość światła ale nie tylko.
Co do Brassi, to nie żegnałabym się z nią . Otóż czarnawe plamki są charakterystyczne dla tych hybryd i nie są dla nich groźne. Pojawiają się, gdy roślina otrzymuje dużą ilość światła ale nie tylko.
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Ile pięknych kwitnień i falków
a piccolo cudeńko 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Dufin, actus, Samsu, Dusiaaa, ajania, Callanthe, Karnova dziękuję za odwiedziny i tak pochlebne słowa dla moich pospolitusów
Jakoś mi rosną i kwitną. Faktem jest, że im starsza roślina tym obficiej zakwita. W przypadku pospolitych hybryd ciężko jest czasami określić czy są już dorosłe, czy jeszcze młode i czasami na obfite kwitnienie trzeba sporo poczekać.
Dufin Piccolo kupiłam 2 lata temu na all, natomiast botaniki w sklepach internetowych, all, tu na forum, a niektóre dostałam. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w kupowaniu botaników, bo mam ich niewiele, więc nie doradzę gdzie najlepiej. Ja ze swoich zakupów jestem zadowolona.
. Na razie zobaczę jak sobie poradzę z tymi, ale lista chciejstw jest duuuża. Kwiatów już nie mogę się doczekać.
Widziałam, że posiadasz bronze maiden. Kwitła Ci już? Mój egzemplarz wydaję się być jeszcze mały. To jest duża roślina, czy raczej miniaturowata?
A księżniczki rosną
Dufin, Dusiaaa keiki na Piccolo Red niestety się nie spodziewam. Zresztą na żadnym phalaenopsisie. U mnie keiki nie wyrastają.
Jakby tak na którymkolwiek falku się pojawiło, chyba bym poszła upić się ze szczęścia...

Dufin Piccolo kupiłam 2 lata temu na all, natomiast botaniki w sklepach internetowych, all, tu na forum, a niektóre dostałam. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w kupowaniu botaników, bo mam ich niewiele, więc nie doradzę gdzie najlepiej. Ja ze swoich zakupów jestem zadowolona.
Tak, mam ambitne planyactus pisze: Widze ze na powaznie sie za botaniki bierzesz!Na pewno nie pozalujesz jak otworza pierwsze kwiatki bo sa niepowtarzalne.Mam nadzieje ze Twoje ksiezniczki maja sie dobrze i mala rosnie jak na drozdzach.Buziaczki
![]()
Widziałam, że posiadasz bronze maiden. Kwitła Ci już? Mój egzemplarz wydaję się być jeszcze mały. To jest duża roślina, czy raczej miniaturowata?
A księżniczki rosną
Dufin, Dusiaaa keiki na Piccolo Red niestety się nie spodziewam. Zresztą na żadnym phalaenopsisie. U mnie keiki nie wyrastają.
Ajaniu to raczej wirus. Na miltonidium mam takie kropki od słońca i zdecydowanie różnią się od tych na brassidium. Na zdjęciach niektóre widać. Stopniowo się powiększają, liście wokół nich żółkną, aż całe zostają zajęte przez te zmiany i obumierają. Niestety czas pożegnania już bliskiajania pisze: Co do Brassi, to nie żegnałabym się z nią . Otóż czarnawe plamki są charakterystyczne dla tych hybryd i nie są dla nich groźne. Pojawiają się, gdy roślina otrzymuje dużą ilość światła ale nie tylko.
Hej dzika
Ależ ładnie wybarwiony ten PiccoloRed
A o Vivian kiedyś wspominałaś w moim wątki, że wyjątkowo trwała i wdzięczna... no i fakt, od kwietnia nic nie zgubiła, wszystko porozwijała, no a twoja też "szaleje" widzę, miałaś rację
Ależ ładnie wybarwiony ten PiccoloRed
A o Vivian kiedyś wspominałaś w moim wątki, że wyjątkowo trwała i wdzięczna... no i fakt, od kwietnia nic nie zgubiła, wszystko porozwijała, no a twoja też "szaleje" widzę, miałaś rację
- Mariusz3357
- 1000p

- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Ale dałaś po oczach
Same cudeńka
Nie wiem którego chwalić.
Ale Piccolo jest zabójczo piękne
Będę podglądał u Ciebie postępy Twoich botaników,ja też zaczynam przygodę z nimi 
Pozdrawiam Mariusz3357
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękna kolekcja phalaenopsisów i nie tylko, botaniki czyli storczyki z wyzszej półki ciekawe ile ich jeszcze się u Ciebie pojawi w niedługiej przyszłosci no i sabotek. 
Dzika, wpadłam po prostu w zachwyt jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia Twoich roślinek!!!
Co Ty robisz, że masz tak piękne i obfite kwitnienia??
Piccolo Red powalił mnie wręcz na kolana, jest przepiękny!!
Jak tylko gdzieś takie wypatrzę, nie będę się zastanawiać... Ostatnio kupiłam Phal. MM - może zdradzisz, jak Ty pielęgnujesz swojego?
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Furious miło Cię znowu u mnie widzieć
Chyba nie pokazałeś jeszcze Vivian w pełnym rozkwicie. Przynajmniej ja nie trafiłam na jej zdjęcie w Twoim wątku.
Mariusz, Kasia bardzo dziękuję za odwiedziny i takie miłe wpisy!
Co tam jeszcze się u mnie pojawi? Kto to może wiedzieć takie rzeczy
Drzwi u mnie stoją otworem, tylko parapety jakoś nie dają się rozciągnąć. 
Actus moja brązowa panienka jest troszkę mniejsza, ale nie dużo. Teraz idzie w liście i korzenie, więc pewnie kwiaty będą dopiero w przyszłym sezonie.
Witaj Marto
Traktuję swojego mareczka jak inne phalaenopsisy, czyli nawożę przy każdym podlewaniu nawozami Peters Professional z przerwą w zimie. Poza tym ja mam w doniczce dwie sztuki i każda wypuściła po jednym pędzie.
Większość moich falków to już dorosłe okazy, a im phalaenopsis starsza, tym obficiej kwitnie.
Mariusz, Kasia bardzo dziękuję za odwiedziny i takie miłe wpisy!
Co tam jeszcze się u mnie pojawi? Kto to może wiedzieć takie rzeczy
Actus moja brązowa panienka jest troszkę mniejsza, ale nie dużo. Teraz idzie w liście i korzenie, więc pewnie kwiaty będą dopiero w przyszłym sezonie.
Witaj Marto
Większość moich falków to już dorosłe okazy, a im phalaenopsis starsza, tym obficiej kwitnie.
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
w życiu bym nie przypuszczała, że można na allegro się natknąć na Piccolo Red
A może wszyscy chętni do zakupu Piccolo zrobimy jakieś zbiorowe zamówienie z jakiegoś zagranicznego sklepiku?
Przynajmniej się przesyłka rozłoży na kilka osób heh 
Dzika, dziękuję za wskazówki. Mój MM jest trochę wątły i najmłodsze listki ma skarłowaciałe, więc mam nadzieję, że uda mi się go wyprowadzić na prostą. Nie słyszałam o tym nawozie, którego używasz, a widać, że u Ciebie świetnie się sprawdza, więc myślę, że go kupię.
Ania, ten Piccolo Red czasami wystepuje pod nazwą Buddha Treasure. Ostatnio widziałam podobnego -Phal. Dark Heart - był tylko bardziej woskowy, ale cena zwaliła mnie z nóg - 39 eu bez przesyłki...
Myślę, że lepiej poczekać aż pojawi się coś na allegrooo, albo będę liczyć na łut szczęścia w sklepach... 
Ania, ten Piccolo Red czasami wystepuje pod nazwą Buddha Treasure. Ostatnio widziałam podobnego -Phal. Dark Heart - był tylko bardziej woskowy, ale cena zwaliła mnie z nóg - 39 eu bez przesyłki...
Pozdrawiam,
Marta
Marta