Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Hortensje pod oknem chyba wsadzę :wink: Albo drugi pomysł róże okrywowe z lawendą-kiedyś już o tym pisałam. Nie mogę się zdecydować :x
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wychodzic nie musze ale musze odsniezac - sasiad ma pierwsza zmiane, to mi nie odsniezy :wink:
Dobrze wiedziec ze Sebastian dobrze sie trzyma po deszczowo, to wazne przy bialo podobnych rozycach.... dlatego tak sie lamie z ta moja Boule de Neige. Przeokropnie mi sie podoba ale deszczu nie za bardzo lubi :roll:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A ja sobie takie cudo zamówiłam 'Marie-Louise Velge'.
Mam nadzieję, że cudna będzie ;:108
Od kiedy to zachwycam się takimi 'pustymi' różyczkami :lol: już wiem ;:108 pierwsza z zamówionych to była Sweet Pretty ;:167 druga Frühlingsmorgen, ta będzie trzecia :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, wybrałaś cudne zdjęcia!! Uwielbiam Twój ogród :) Bardzo chciałabym, żeby i mój był taki uporządkowany :) Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że w lesie to niemożliwe :lol:
Kubę polecam z czystym sumieniem- mnie przeszkadzał panujący tam ustrój, ale nawet on nie jest w stanie przekreślić wielkiego uroku tej wyspy.
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Hej Agu,
mój pomysł wynika chyba z tego, że mam mało drzew, a przez to cienia i dlatego wielkie drzewa mi nie straszne :) To one nadają wszystkim zadrzewionym ogrodom taki urok. Z pewnością masz doświadczenie, opadające liście i cień, ale tego chyba mi trzeba. Ciągle mi się wydaje, że mój ogród jest łysy. Ta długa część , która zostanie przedzielona jest cała południowa. Ciągle w pełnym słońcu. Po renowacji stanowczo się zmieni i może w związku z tym pojawi się upragniony przeze mnie cień.
Postanowiłam wsadzić też w miejscu po jarzębiu brzozę samosiejkę, która wylazła w dereniu. Podmokły teren mam nadzieję jej nie zaszkodzi.
Pozdrówki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, nie znam dokładnie układu Twojego ogrodu, ale trudno mi nie zgodzić się z tym, że drzewa tworzą w ogrodzie to coś, ten pazur, klimat, światłocień... nie przeszkadzają mi spadające jesienią liście - i tak do późna kosimy trawnik sprzątając je przy okazji... jeśli zatem masz wrażenie, że ogród jest łysy, to dosadź te dwa głogi - wyobrażając sobie ich kwitnienie można dostać zawrotu głowy ;) brzozy też warto posadzić... może jakieś parasolowate, typu Youngii, albo dla kontrastu tę purpurową odmianę? może modrzew? :)
Moniu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :) mój ogród jest średnio uporządkowany, może masz takie wrażenie oglądając zdjęcia... jadąc do brata, zaplanuj nieco dłuższą wycieczkę i koniecznie mnie odwiedź ;:196
Joluś, trudno odmówić urody Marie-Luise V. :) zauważyłam, że puste różyczki zaczyna się podziwiać po jakimś czasie - ja na początku choroby różanej zwracałam uwagę tylko na upakowane kwiaty i jeszcze do końca mi nie przeszło ;) ale doceniam już urodę Stadt Rom i innych cudeniek w tym typie ;) Joluś, ale będzie u Ciebie pięknie! kiedy otwierasz podwoje nowego wątku?
Julka, mam nadzieję, że ten śnieg to tylko chwilowo postraszył? Sebastian jest dobry na wszystko, moim zdaniem warto go kupić, jeśli tylko odpowiada Ci barwa i pokrój kwiatu (zdrowie ma na piątkę).
Madziu, ja też myślę o szpalerze hortensji pod oknem jadalnianym, ale mam w tym miejscu kolizję z tryskaczem i nie wiem czy da się to sensownie przerobić...
Elu, ja też nie lubię zimy, ale trzeba przyznać że oszronione rośliny wyglądają cudnie :) mów mi jeszcze o tych bocianach, niech przylatują ekspressem ;) miłego wieczoru!

pooglądałam stronę 'mojego' sklepu kamieniarskiego i doszłam do wniosku, że zamawiam tabliczkę powitalną i kule u nich właśnie...
o tu
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No ładnie, mój laptop nadal u naprawcy, więc jak już tu wchodzę, to od razu muszę wrzucać na wsteczny.
Ale tempo :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cały wieczór spędziłam na kolejnym zamówieniu-tym razem zamówiłam nasiona warzyw i kwiatów :D Długo wybierałam, ale mam wszystko, co mi się podobało, m.in. szałwię omączoną i pełny onętek, a także cukinię i kruchą sałatę. Teraz tylko zapłacić i czekać na paczkę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agu, właśnie dokładnie wiesz o co mi chodzi :) Cały czas przemyśliwuję i obmyślam plany. Jak już posadzę drzewiska to ich tak po prostu nie wymienię. Nie mogę się pomylić. Teraz kombinuję z Clematisami i pnącą. ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Święte słowa, takie już kiedyś słyszałam i myślałam, że niemożliwym jest aby podobały się inne niż pełne różyczki :;230
Bardzo dobrze, że podjęłaś już decyzję o zamówieniu, ciekawa jestem ceny tych kul ;:224 Ale jakie ładne rzeźby tam mają ;:167
Muszę się pochwalić, że pospacerowałam dzisiaj nawet po ogródku ;:65 i różyczki zdają się być w lepszej kodycji niż myślałam :roll: Westerlandy zielone ;:108 wiele innych też, wydaje się, że nie wszystkie będą cięte do kopców, ale pora oceny przyjdzie wiosną ;:108
W najlepszej zdecydowanie kondycji Pastella i Chipek.
O jesiennych niewiele mogę powiedzieć śnieg okrył.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Joluś, ja ogródek oglądam przez okno albo z perspektywy bramy wjazdowej ;) nie chce mi się robić obchodu - leży jeszcze trochę śniegu, widzę wystające spod niego kopce i zapał do sprawdzania stanu różyczek mam póki co mały ;) to się jednak zmieni wraz z pierwszymi przyjemniejszymi temperaturami ;) co do róż i pokroju ich płatków/układu kwiatów - rozumiemy się niemal bez słów ;)
jak już obadam ceny kul ceramicznych i innych gadżetów, które zamierzam zakupić, dam znać ;)
Kasia, nie chciałabym Ci niczego podpowiadać, sugeruję tylko to, co mnie samej się podoba i może intuicyjnie czuję, że sprawdziłoby się też u Ciebie... ciekawam niezmiernie co ostatecznie wykombinujesz, ale na pewno będzie pięknie i elegancko :)
Ewa, podejrzewam, że pod określeniem 'Warmia' kryje się przykrywka i tak naprawdę jesteś z Trójmiasta i wygrałaś te trzydzieści-parę baniek :D
Gosia, sorry! :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chciałabym :D Niestety, nie tym razem. Na szczęście nasiona są raczej tanie, wydałam nieco na begonie, ale dwie bulwy kosztowały 5 zł, więc się nie oparłam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agu, też jestem ciekawa co w końcu wykombinuję. :heja
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

o raju.... kilka dni mnie nie było a tu już nowy wątek a ja starego mam jeszcze kilkanaście stron do przeczytania...ale zaznaczam coby mi nie zginął... [bo będzie jeszcze więcej zaległości]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Padac niby przestalo ale zapowiedzi raczej sa na tak dla sniegu.
Sebastian mnie sie zawsze podobal, tak jak jeszcze pare innych ala bialasow i po prostu zbieram info ;:108 Moze stanie na mojej drodze, to będę wiedziala ze mozna go/ja bach do koszyka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”