Domowe Kasi
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Domowe Kasi
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- fiskomp
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Wielkanocnik widze ze sie popisuje
Fittonia ma cudny kolorek-tak sie zastanawiam czy to zdjecie czy rzeczywiscie ma taki kolor 
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Witajcie
dziewczyny.Od kilku miesięcy cierpię na brak czasu i zdarza mi się trochę zaniedbywać FO.Jakby doba trwała ze 2- 3 godz.dłużej to byłoby ok. przynajmniej tak mi się wydaje
W wolnej chwili a nie było ich dużo zajęłam się ogrodem.I dobrze bo teraz pogoda wredna a przy okazji kupiłam kilka bratków,róże i żurawki.
Sylvi Dzięki
. Może przy następnym kwitnieniu twój będzie miał więcej kwiatuszków.
Oksi
u mnie. I dzięki za miłe słowa.
Marudzia dziękuję.
Basiu ja to często jak mam zły dzień to wbijam do ogrodniczego tak tylko sobie pooglądać.Jednak nie zdarzyło się jeszcze żebym wyszła z pustą ręką
Tasiku fitonia nz zdjęciu jest trochę jaśniejsza niż rzeczywistości,niestety lampa ją rozjaśniła.Spodobała mi się od razu i byla jedyna wśród zielonych i jasnoróżowych.
Może ktoś wie co dolega mojej kolumnei,dodam ,że nie są to poparzenia sloneczne.

U dendrusia coś młodego wyrasta

A to szczepeczki grudnika różowego.Chyba woda im służy bo już są w pąkach a ich "matka" nie ma żadnego

Sylvi Dzięki
Oksi
Marudzia dziękuję.
Basiu ja to często jak mam zły dzień to wbijam do ogrodniczego tak tylko sobie pooglądać.Jednak nie zdarzyło się jeszcze żebym wyszła z pustą ręką
Tasiku fitonia nz zdjęciu jest trochę jaśniejsza niż rzeczywistości,niestety lampa ją rozjaśniła.Spodobała mi się od razu i byla jedyna wśród zielonych i jasnoróżowych.
Może ktoś wie co dolega mojej kolumnei,dodam ,że nie są to poparzenia sloneczne.

U dendrusia coś młodego wyrasta

A to szczepeczki grudnika różowego.Chyba woda im służy bo już są w pąkach a ich "matka" nie ma żadnego

-
oksi
- 1000p

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- kasiuta74
- 500p

Oksi mogłam przelać ,zraszałam ją też dość często.A stała sobie w ciemnym miejscu w przedpokoju. Dopiero teraz przeniosłam ją na parapet. A może niedobór światła? Już sama nie wiem .Na początku myślałam,że przemarzła ale nowe listki też były w plamy 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A mnie się wydaje, że te "plamy" to od wody są... U mnie _aeschynantus_ miał podobne plamy na liściach, gdzie spadły krople wody przy podlewaniu..Ale to tylko moje przypuszczenia...
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Witaj Kasiu, ciekawi mnie czym karmisz zygokaktusa-wielkanocnika że tak obficie Ci kwitnie 
Ja od razu wsadzam grudniki do ziemi:). A na dendrusiu nowe psb rosną:). 
-
oksi
- 1000p

Mogło też być z braku swiatła 
Ja sie zastanawiam co ty robisz ze wielkanocnik tak kwitnie
I brawa dla dendrusika 
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
- kasiuta74
- 500p

Justynko,Oksi Dzięki
a może i od wody.....Teraz już nie zraszam,stoi w jasnym miejscu i poobcinam te" plamy". Zobaczę czy coś się zmieni.
Marylko witaj u mnie
. Ja większość moich roślin, zygo również, podlewam wodą z akwarium i to taką "ze dna"
i chyba im służy.
Filigranowa Ja zawsze najpierw do wody i co ciekawe kilka razy te maluszki w wodzie zakwitły
Tasik dendruś to i mnie mile zaskoczył
.Tak w ogóle to on jest w szarej doniczce i korzonków nie widać.Bałam się,że go zasuszę a tu taka niespodzianka.
Pojechałam dziś do ogrodniczego po ziemię do mojego cytruska.Niestety nie było ale za 10 zł kupiłam storczusia ,który teraz moczy korzonki bo były bardzo wysuszone.

A to już wielkanocnik w pełnym rozkwicie

Marylko witaj u mnie
Filigranowa Ja zawsze najpierw do wody i co ciekawe kilka razy te maluszki w wodzie zakwitły
Tasik dendruś to i mnie mile zaskoczył
Pojechałam dziś do ogrodniczego po ziemię do mojego cytruska.Niestety nie było ale za 10 zł kupiłam storczusia ,który teraz moczy korzonki bo były bardzo wysuszone.

A to już wielkanocnik w pełnym rozkwicie

-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu wielkanocnik naprawdę szok, zazdroszczę, bo ja nie dałam rady doprowadzić swojego do takiego kwitnienia. A plamy na kolumnei dziwne, ja mam eszka i ma podobne dziwadło na liściach, tylko że trochę mniejsze, będę obserwować co ci dobrzy ludzie podpowiedzą 
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Świetne zakupy, wyglada na woskowca? Czy się mylę. Nie sposób nie odróżnić grudnika od wielkanocnika jak już kwitnie
Śliczny. Ja też mam ten sposób na podmiane wody z akwarium, czasem jak za dużo upuszczę do trzymam w dwóch konewkach (ale to dlatego że miejsca ci u mnie dostatek) Myśle nad większym akwarium bo mamy tylko 80l.