Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia

Post »

Izuś ja jeszcze raz zaryzykuję, jeśli i tym razem cebule będą nie najlepsze, to więcej nie zamówię....to pierwszy raz się zdarzyło, że nie były najlepszej jakości, wcześniej nie miałam zastrzeżeń, mam nadzieję, ze to był taki jednorazowy incydent...
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:3 ale widoczki zaserwowałaś ;:138 lilie na tle rabatek ślicznie wkomponowane, ale przyciągają wzrok ;:63
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś nie chcę być złym prorokiem, ale...
Wcześniej to nie mieli tylu chętnych na swój towar. A teraz FO narobiło im reklamy i klientów było więcej niż cebul gotowych do sprzedaży.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To prawda.
Biedaczysko całkiem się zatracił w realizacji zamówień.
Zresztą nie tylko on jeden.
Cebule.pl też przepadły.
Jak widać sławie trudno sprostać i nie zawsze przynosi sukcesy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu cieszę się, ze podobają ci się :D

Izuś, Grażynko , szkoda by było, gdyby taka kiepska sytuacja z cebulami stała się już normą w tej firmie.....to do tej pory była najpewniejsza firma z liliami....teraz to już nie wiem gdzie można będzie zamawiać, żeby była pewność odmianowa i ładne dorodne cebule :roll: W cebule pl zamówiłam raz, buło wiele pomyłek, szczególnie w liliowcach i szachownicach....więcej tam nie zamówię ....

Gorące widoczki :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Widzę u Ciebie szałwię muszkatołową...ona u Ciebie ma bardziej różowy czy raczej niebieski kolor :?:
Moja jest różowa,ale widziałam tu na forum inne kolory.
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, ale dałaś po oczach kolorami! wspaniałe widoczki :) ech, ja już chcę wiosny!!!
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Aguś nie tylko Ty ;:196
widoczki cudowne ;:138 ;:138 , szybko zima minie, o ile przyjdzie a potem.....wiosenka i znowu szaleństwo!!! :heja
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Do wiosny jeszcze trochę zostało ale na szczęście mamy zapasy na zimę w postaci fotek......i całe szczęście.....aż trudno uwierzyć, że latem jest tak pięknie kolorowo a trawa taka soczysta. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aga szałwia pięknie wygląda. Widzę, że rabatki masz obsypane korą, proszę napisz mi jak często ją uzupełniasz.
Jeżli chodzi o zakupy w cebulach ja też już tam więcej nic nie kupię . Zamawiałam hosty i liliowce, wiele pomyłek, mam kilka podwójnych. W liliowcach zauważyłam je dopiero po dwóch latach, bo tyle trzeba było czasu aby mi zakwitły.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko moja szałwia jest fioletowa, kolor faktycznie taki jak na zdjęciu :D W związku z tym, że rosła na nowo-powstałej rabacie, gdzie jest rozłożona agrowłóknina i rozsypana kora nie ma możliwości się wysiewać.....ale na szczęście jednemu z ziarenek się udało i pojawiła się maleńka sieweczka :heja

Agunia dzięki ;:196 ....oj i ja chce wiosny.....dziś zimno, nie chciało mi się wyjść na dwór nawet na krótki spacerek . Stałam sobie w oknie tarasowym, patrzyłam na ogródek i myślałam jak to cudownie latem było, całą niedzielę spędzałam bycząc się na tarasie lub w ogródku na huśtawce.....aż tęskno do takich dni....

Martuś pewnie, że szybko minie, już zaczynamy żyć świętami, a od stycznia to już z górki ....w lutym już pierwsze wysiewy na parapetach....i wiosenka :tan

Elżuniu to prawda, ze piękne kolorowe kwiatowe wspomnienia pozwalają nam przetrwać bardziej bezboleśnie zimę.....ale niestety te piękne fotki mają też swój minus.........zeszyty z chciejstwami niebezpiecznie puchną 8-) :lol:

Dorotko faktycznie u mnie wszystkie rabaty, poza jedną typowo kwiatową , wysypane są korą. Trudno mi powiedzieć jak często ją uzupełniam, po prostu wtedy, kiedy mam dostawę kory, a potrzebuję jej naprawdę dużo. Ale każdego roku dosypuję, nie zawsze na wszystkie rabaty, ale tam gdzie jest najbardziej potrzebna....
U mnie liliowce z ,,cebul,, też nie zgadzały się, a jeden był tak marny, ze wypuścił listki a po krótkim czasie zginął, to były jedne z pierwszych moich liliowców, więc niezgodność odmianowa bardzo mi nie dopiekła, bo i tak nie miałam takich, ...ale najbardziej zła byłam na pomyłki w szachownicach, uwielbiam te kwiatuszki i zależało mi, żeby posadzić różne odmiany, bo one wszystkie niesamowicie piękne....okazało się, ze są tylko 2 odmiany....teraz poluję na pozostałe :roll:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ano racja, świętami już żyjemy, muszę zacząć szukać karpia w tym tygodniu bo mnie inaczej mama rozszarpie na strzępy, że za późno robimy :;230
no i jeszcze w lutym jest przecież największa impreza ogrodnicza czyli Gardenia :tan :tan
tam to dopiero czuje się wiosnę - cebulki, kwiaty, pnącza, konkursy ahhh jeszcze trochę :tan
a potem....z górki na pazurki.......WIOSNA!!!!!! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ale dałaś zdjęcia. Aż się gorąco zrobiło. Piekne te twoje zakątki a skalniak jak wielka rabata. Hosty cudnie wyglądają w dużych kępach.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś no niestety Gardenia dla mnie nie osiągalna, ale będę czekała na relacje 8-)

Lucy mam malutko odmian host, ale faktycznie już są wielkie, bo rosną wiele lat....ostatnio sporo dzieliłam, bo zagłuszały mi sąsiednie roślinki, ale i tak są duże. Muszę dla urozmaicenia jeszcze kilka odmian sobie posadzić :D
Skalniaczek jak na moją miłość do skalniaczkowych maleństw zbyt mały....ale niestety już nie da się powiększyć :roll: :lol:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga bardzo energetyczne te Twoje widoczki ogólne a w szczegółach to lilie i liliowce cudne. ;:138
Pewnie to co piszecie ma coś wspólnego z ogromnym zapotrzebowaniem na różne kwiaty a to wszystko dzięki chorobom które rozwijają się i rozprzestrzeniają się po kraju za pomocą forum. I pewnie potrwa to kilka lat aż się dostosują do potrzeb klientów. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”