Powstający ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Powstający ogród

Post »

Ja na mech stosuję dolomit, ale na rabatkach, nie wiem czy na kostce się sprawdzi ?
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

OOOOO, dziewczyny dziękuję :D sprawdzę jak zadziała Karcher. A dolomit gdzie sie kupuje? W ogrodniczym?
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Borowinko :wit
Przeczytałam Twój wątek od początku, miło mi było pospacerować w Twoim ogrodzie ;:138 Wykonałaś wielką pracę, żeby ogród tak wyglądał, efekty są powalające ;:108 Zauważyłam piękny okaz formowany na pniu, chyba cyprysik? Cudo ;:170 Wszystkie rabatki takie uporządkowane, zadbane..chciałoby się powiedzieć - lśniące ;:173 Podziwiałam Waszą prace przy ścieżce, pełen profesjonalizm i wygląda bardzo solidnie ;:333 Moja ma głównie spełniać rolę ozdoby, przełamać trawnik - Twoja komponuje się całością otoczenia domu, dobrze to zaplanowałaś ;:215
Pisałaś o planowanych na ten rok rabatach - powiedz coś więcej o tych planach - jakie miejsce chcesz zagospodarować?
ps. Warzywniak wygląda imponująco ;:108
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
borowina
200p
200p

Post »

Robaczku, dziękuję za miłe słowa. Cyprysik formowany na pniu, hm...nie wiem,może go mam ;:224 sadziłam różne rzeczy, ale zanim trafiłam na forum nie przywiązywałam uwagi do tego, co sadzę, więc wybacz, ale nie wiem czy go mam :?
W tym roku chciałabym się zająć tworzeniem nasadzeń koło tujek, które teraz pełnią rolę żywopłotu a maja być tłem dla innych kompozycji. Plany jakieś mam, ale ciągle się boję zabrać za nie, bo mam podstawowy problem z komponowaniem nasadzeń ;:224 coś posadzę, potem w następnym sezonie przesadzam, bo mi nie pasuje, potem znowu latam z roślinami i zmieniam ich miejsce....tragedia! Nie potrafię zaplanować raz i potem się tego trzymać. Jestem kompletnym laikiem, człowiekiem z bloków. Jak się wprowadzałam to plan był taki, że będzie tylko trawa, kilka iglaków i luz ;:224 a teraz....teraz chciałabym mieć kolory w ogrodzie....dzisiaj stwierdziłam, że mnie ogród przerasta i chyba poprosze o pomoc jakiegoś fachowca, aby zaplanował mi nasadzenia....z drugiej strony chciałabym sama :;230 w zeszłym roku stworzyłam dwie nowe rabatki, posadzilam roślinki i jak teraz wychodzę i na nie patrzę to widzę jeden wielki miszmasz na nich ;:124 i dumam, co przesadzić, co dosadzić i głupieję....i tak to ze mną jest :D
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Borowinka to takie dylematy chyba większość z nas ma. Ja też ciągle coś gdzieś przenoszę, przekopuję, zasypuję i znowu zmieniam. Byłoby nudno tak raz i tyle a w ten sposób dużo się dzieje ;:138
borowina
200p
200p

Post »

Szyszunia, to mnie pocieszyłaś ;:196 dziękuję, od razu mi lepiej.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Witaj Borowinko, wpadłam z rewizytą i prześledziłam Twoje ogródkowe zmagania.
Muszę przyznać, że całkiem dobrze sobie radzisz a Twój ogród bardzo mi się podoba.
Podobają mi się przemiany (ścieżka) i sposób w jaki sadzisz rośliny, który sprawia, że na rabatach panuje idealna harmonia i ład.
Będę wpadać z wizytą i podziwiać rozkwit tego uroczego miejsca.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Borowinko, każdy z nas zmienia koncepcję i przenosi roślinki. Pomoc fachowca to dobra rzecz - polecam konsultacje nad projektem. Sama korzystałam z profesjonalnej pomocy i bardzo sobie ją cenię ;:108 Projekt może być tylko punktem wyjścia, zawsze możesz coś zmieniać, ale będziesz miała konkret, nad którym możesz pracować. To nie jest droga rzecz, a bardzo pomocna dla laików, jak My :uszy
*moje wątki*
borowina
200p
200p

Post »

Asia, cieszę się, że do mnie wpadłaś i dziękuję za miłe słowa.
Robaczku , fachowiec chyba będzie nieunikniony ;:224 dzisiaj podzwoniłam w kilka miejsc, ale nie wiem kiedy uda mi się z kimkolwiek spotkać, bo rozpoczął się sezon i okoliczni fachowcy mocno zajęci :? póki co czekam aż wszystko się obudzi do życia i może zmienię zdanie, może nie będzie tak źle ;:224

Ja dzisiaj w kiepskiej formie. Chyba mnie zawiało i coś od dwóch dni się słabo czuję. No, ale trzeba przetrwać.
Dzisiaj zawitałam do ogrodniczego i zakupiłam miedzian do oprysków (hm, tylko kiedy zrobię oprysk jak u mnie ciągle wieje i pada), jakiś cudowny środek, który ma ponoć zwalczyć mech w mojej kostce i mydło ogrodnicze. Ciekawe jaka będzie jutro pogoda?
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Borowinko, kuruj się ;:196 W ogrodzie poszalejesz jak będziesz w pełni sił :uszy
*moje wątki*
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Borowinko, zdrówka życzę :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
borowina
200p
200p

Post »

Kasiek, Aniu dziękuję ;:196
Kuruję się jak mogę - niestety wietrzna pogoda mi nie posłużyla i od kilku dni to odczuwam. Syropki poszły w ruch, już przestałam gorączkować, ale muszę kilka dni dać sobie na wstrzymanie, nabrać sił. Ogród oglądam zza okna :?
U mnie pogoda całkiem, całkiem. Nie ma śniegów, nie ma mrozów, tylko ten wiatr. Wieje bardzo mocno, troszkę pada deszcz, świeci słońce i tak na przemian. Trawka się zieleni, krzaczki wypuszczają listki, zaczyna być widać, że wiosna przychodzi i do nas :wink:
Wszystkie prace ogródkowe czekają aż wyzdrowieję.
Pozdrowienia
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Ogród nie zając nie ucieknie a zdrówko jak raz ucieknie to później będzie wracało. Lepiej się wykurować i resztę zdążysz zrobić ;:108
borowina
200p
200p

Post »

Iwonko, masz rację, nie ucieknie :D ale......dzisiaj zupełnie przez przypadek pojechałam z mężem do Leroy....chciałam kupić córce zasłonki do pokoju.....i co? i zasłonki kupiłam, ale zupełnie przez przypadek ;:224 wyszłam z mężem i z 2 migdałkami trójklapowymi szczepionymi na pniu, 3 wierzbami madżurskimi, kilkoma różami, przyplątał się tez jakiś rododendron i.....no własnie....zapomniałam nazwę ;:124 , jutro sprawdzę nazwę...wszystko w super cenach, są już jakieś przeceny, więc jak tu nie kupić :;230
Teraz tylko muszę się zastanowić kiedy ja to zasadzę....na wyjście dłuższe do ogrodu się nie nadaję....
Jak długo róże mogą czekać na posadzenie?
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Borowinko, róże zasysyp ziemią, nawet w wiadrze.Nie pozwól, żeby wyschły korzenie. Do wody daj na noc tuż przed posadzeniem ;:108 .
*moje wątki*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”