Moni "ogarnia przybytek", czyli .....tu kiedyś będzie ogród!
- repas200
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 mar 2011, o 13:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moni "ogarnia przybytek", czyli .....tu kiedyś będzie ogród!
Przyszła do was Pani wiosna i zaczarowała trawkę 
My name is Daniel
Zanim coś zrobisz, weź kartkę papieru, narysuj swoją działkę i zaplanuj nasadzenia. Jak będziesz teraz sadzić chaotycznie, to potem będziesz to wykopywać. Ja tak kiedyś robiłam, a teraz głowię się jak coś zrobić, żeby roslin nie zniszczyć i żeby to jakoś wszystko uporządkować. Trudno sworzyć piękny ogród bez planu. Potem trzeba dużo pracy włozyć w naprawieanie swoich błedów.
Zacznij od alejek, ścieżek, a potem sadź.
Zacznij od alejek, ścieżek, a potem sadź.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- moniM
- 200p

- Od: 23 mar 2011, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani dziękuję za dobre słowa
dangar1-miło Cię u mnie gościć
, każda rada się przyda. Ja mam taki plan, żeby obsadzić przód ( trochę), boki i tył działki a reszta to trawka będzie.
dangar1-miło Cię u mnie gościć
- 4mmmm
- 100p

- Od: 3 mar 2011, o 19:35
moniM pisze:Kochani dziękuję za dobre słowa![]()
dangar1-miło Cię u mnie gościć, każda rada się przyda. Ja mam taki plan, żeby obsadzić przód ( trochę), boki i tył działki a reszta to trawka będzie.
MoniM ja też miałam taki plan - posieję trawę, a potem tylko kosiareczka i będzie ładnie- a teraz wyrywam tą trawę- skubana bardzo ładnie się przez jeden sezon rozrosła
Więc poważnie się zastanów, gdzie ta trawa ma być - chyba lepiej dosiewać, niż trawę wyrywać
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Bo ja wiem? Przy sporym ogrodzie nie zawsze da się od razu wszystkie rabaty zrobić, choćby ze względu na koszty, a jak się trawy nie posieje, to chwasty trzeba wyrywać, no chyba że folia ogrodnicza od razu pójdzie.
Ostatnio powiedziałam M., gdzie chcę mieć rabaty to się nie ucieszył, bo on je będzie musiał obrzeżem wykończyć, a to kilkadziesiąt metrów
Ostatnio powiedziałam M., gdzie chcę mieć rabaty to się nie ucieszył, bo on je będzie musiał obrzeżem wykończyć, a to kilkadziesiąt metrów
-
Lucy2na
No ja myśle że się nie ucieszył ..mój też się nie cieszył ...teraz się cieszy bo ma mniej trawy do koszenia...
- moniM
- 200p

Dziewczyny, wiecie w końcu my "nagłozmienni" jesteśmy
, więc zobaczymy co z tego będzie ;-)))
Podzielę się z Wami pewną wiadomością, oświadczam wszem i wobec, że choroba ogrodnicza dopadła mnie na całego.
Otóż, w związku z tym, że za tydzień mam imieniny, moja mama wyszła z "propozycją prezentową", tu dając mi wybór pomiędzy kwotą 100 zł z przeznaczeniem na roślinki i kompletu na taras, stolik+4krzesła ( naprawdę fajne), gdzie suma zestawu to około 250 zł. Nie muszę Wam pisać co wybrałam ;-)))))), potwierdza to jedynie postępujący rozwój pewnej nieuleczalnej choroby

Podzielę się z Wami pewną wiadomością, oświadczam wszem i wobec, że choroba ogrodnicza dopadła mnie na całego.
Otóż, w związku z tym, że za tydzień mam imieniny, moja mama wyszła z "propozycją prezentową", tu dając mi wybór pomiędzy kwotą 100 zł z przeznaczeniem na roślinki i kompletu na taras, stolik+4krzesła ( naprawdę fajne), gdzie suma zestawu to około 250 zł. Nie muszę Wam pisać co wybrałam ;-)))))), potwierdza to jedynie postępujący rozwój pewnej nieuleczalnej choroby
- 4mmmm
- 100p

- Od: 3 mar 2011, o 19:35
I co sobie kupisz za to 100 zł??? Bo z pewnością nie wybrałaś zestawu na taras...
Aha Twój post dał mi do myślenia - skoro Ty masz imieniny, więc ja też
I też chcę roślinki!!!!!
- repas200

Widzę że moja nazwa jest używana ;) Nagłozmienni tak mają 
My name is Daniel
Ja też mam imieniny hihi, będziemy razem świętować 
- repas200

A zaprosicie mnie na imprezkę ??
My name is Daniel
- moniM
- 200p

No my to pewnie nie będziemy zbyt długo świętować, tylko raczej sadzić "prezenty", no nie "M Dziewczęta"
?????
A za tą stówkę to nie planuję, co kupię, bo pewnie będzie tak jak z wypiekami świątecznymi
, jeszcze jakiś tort bezowy mi zacznie w ogrodzie rosnąć
Wczoraj byłam u cioci Eli (tej zapalonej ogrodniczki) i przytachałam całą torbę barwinka, wierzbę mandżurską, tuję płożącą????, ciocia twierdziła, że strasznie się u niej męczy, więc przygarnęłam biedactwo ;-)))))). No co ja tam jeszcze dostałam..............a jakieś iglaki płożące, co je Ciocia od kogoś dostała, więc choć ma tego multum, to wzięła z myślą o mnie ;-))). A i jeszcze jedno, wczoraj ciocia wykopała różę, bo ją norniczka ostro potraktowała, więc ją do śmietnika wyrzuciła, ale się dopatrzyła nowych korzonków, więc mi ją dała. Zobaczymy, co mi z tej "śmietnikowej róży" wyrośnie. Wzięłam a co tam, może cuś z niej będzie .
I magnolia mi zakwitła, wsadziłam ją jesienią ubiegłego roku i się pięknie odwdzięczyła jednym prześlicznym kwiatem
A za tą stówkę to nie planuję, co kupię, bo pewnie będzie tak jak z wypiekami świątecznymi
Wczoraj byłam u cioci Eli (tej zapalonej ogrodniczki) i przytachałam całą torbę barwinka, wierzbę mandżurską, tuję płożącą????, ciocia twierdziła, że strasznie się u niej męczy, więc przygarnęłam biedactwo ;-)))))). No co ja tam jeszcze dostałam..............a jakieś iglaki płożące, co je Ciocia od kogoś dostała, więc choć ma tego multum, to wzięła z myślą o mnie ;-))). A i jeszcze jedno, wczoraj ciocia wykopała różę, bo ją norniczka ostro potraktowała, więc ją do śmietnika wyrzuciła, ale się dopatrzyła nowych korzonków, więc mi ją dała. Zobaczymy, co mi z tej "śmietnikowej róży" wyrośnie. Wzięłam a co tam, może cuś z niej będzie .
I magnolia mi zakwitła, wsadziłam ją jesienią ubiegłego roku i się pięknie odwdzięczyła jednym prześlicznym kwiatem
-
Lucy2na
o szczęściara ......dawaj fotki nowych nabytków
- repas200

Też się dorzucam do prośby o fotki
Mam nadzieję że ta ''śmietnikowa róża'' odwdzięczy się kwiatami za uratowanie jej życia 
My name is Daniel