Pomidory olbrzymy
Re: Pomidory olbrzymy
Pozdrawiam Mateusz
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
To dopiero mutant. 

-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Co prawda nie nastawiałem się na giganty, ale na Red Pear był tak pięknie staśmiony kwiat,że go zostawiłem.Zdjęcie jest trochę z ukosa i perspektywa odrobinę skraca.Pomidorek ma ok. 10 cm długości i 2,5 - 3 cm szerokości .

-- 29 cze 2016, o 22:39 --
Co prawda nie nastawiałem się na giganty, ale na Red Pear był tak pięknie staśmiony kwiat,że go zostawiłem.Zdjęcie jest trochę z ukosa i perspektywa odrobinę skraca.Pomidorek ma ok. 10 cm długości i 2,5 - 3 cm szerokości .

-- 29 cze 2016, o 22:39 --

- BobejGS
- Kontakt:
Fajny pomidorek.
Ja też nie mogłem oprzeć się i zostawiłem ładnie staśmiony kwiatek na Indigo blue beauty i Volovie ukho.
Ładnie rosną, a różnica polega na tym tylko, że prócz tych staśmionych, zawiązuje też i normalne pomidorki, a nie jak u gigantów tylko jeden. 
A to mój obecny pomidorowy lider.
4.19Bobej15

Ja też nie mogłem oprzeć się i zostawiłem ładnie staśmiony kwiatek na Indigo blue beauty i Volovie ukho.

A to mój obecny pomidorowy lider.
4.19Bobej15

- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Red Pear(na zdjęciu) jeden z większych na pierwszym gronie,ale wcale nie największy.Jak na razie rekordzistą u mnie pozostaje Rodeo-1100 gram.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Czy przypadkiem nie jest tak, że staśmione pomidory nie zaliczają się do gigantów.
One się po prostu nie liczą, nie bierze się ich pod uwagę?
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Może i tak jest , ale ja nie będę się starał o wpis do Guinnessa 
PS.
Bardzo ładnie owocuje NN Iran. Jest obwieszony kurzymi jajkami

PS.
Bardzo ładnie owocuje NN Iran. Jest obwieszony kurzymi jajkami

- BobejGS
- Kontakt:
jokaer pisze:Czy przypadkiem nie jest tak, że staśmione pomidory nie zaliczają się do gigantów.
Jest wręcz odwrotnie.

Mój gigant niestety podczas jednej burzy zaliczył uoadek i się trochę obił ale jak na razie rany się zagoiły i rośnie nadal.

- BobejGS
- Kontakt:
To jeszcze kilka świeżych fotek. 
Jeden testowy pomidor gigant prowadzony na dwa pędy, który niestety stracił pomidorka z staśmionego kwiata, bo spadła na niego gałąź podczas burzy, obecnie ma dwa pomidory z normalnych kwiatków, bo staśmionych nie mogłem utrafić. Na dzień dzisiejszy wyglądają tak:

A to Indigo blue beauty z staśmionego kwiatka.

Kolejne ponad dziesięć sztuk jest na etapie kwitnienia i zawiązywania się. Zobaczymy czy będzie jakiś rekordowy.
A to jeden z nich:

Jeden testowy pomidor gigant prowadzony na dwa pędy, który niestety stracił pomidorka z staśmionego kwiata, bo spadła na niego gałąź podczas burzy, obecnie ma dwa pomidory z normalnych kwiatków, bo staśmionych nie mogłem utrafić. Na dzień dzisiejszy wyglądają tak:

A to Indigo blue beauty z staśmionego kwiatka.

Kolejne ponad dziesięć sztuk jest na etapie kwitnienia i zawiązywania się. Zobaczymy czy będzie jakiś rekordowy.

A to jeden z nich:

- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Błażeju, no ja właśnie widzę, że tak jest.
Jednak ciągle mi to nie daje spokoju, bo to jest takie trochę " oszustwo" pomidorowe.
Nawet mi się wydaje jakbym czytała o tym już tu na forum, ktoś pisał, że staśmione się nie liczą.
Jednak ciągle mi to nie daje spokoju, bo to jest takie trochę " oszustwo" pomidorowe.
Nawet mi się wydaje jakbym czytała o tym już tu na forum, ktoś pisał, że staśmione się nie liczą.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
- BobejGS
- Kontakt:
Nie wiem czy to Ja nawet nie pisałem, że staśmione się nie liczą ale to była tylko luźna rozmowa i takie wewnątrz forumowe zmagania. A to jeszcze było chyba za czasów, gdy gigantami pomidorami się nie zajmowałem ,,na poważnie". 
Czy oszustwo to nie wiem. Raczej sposób na giganta, a że to jest loteria taki kwiat, to tym bardziej zabawa jest ciekawa, bo jeden mając wiedze i doświadczenie, a jednocześnie mając mniejszy kwiat, ma porównywalne szanse z początkującym, któremu trafił się olbrzymi kwiat.
Natomiast w większości gigantów, to właśnie wiedza i ogólna opieka(podlewanie, nawiżenie itp) wpływa na ich wielkość.

Czy oszustwo to nie wiem. Raczej sposób na giganta, a że to jest loteria taki kwiat, to tym bardziej zabawa jest ciekawa, bo jeden mając wiedze i doświadczenie, a jednocześnie mając mniejszy kwiat, ma porównywalne szanse z początkującym, któremu trafił się olbrzymi kwiat.

Natomiast w większości gigantów, to właśnie wiedza i ogólna opieka(podlewanie, nawiżenie itp) wpływa na ich wielkość.