Ogrody dwa
Re: Ogrody dwa
Dobranoc wszystkim maniakom, jestem dziś od 7-ej na nogach więc czas już najwyższy 

- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękne rzeczy pokazujesz Iwonko. te zdjęcie z "palcami Pana Boga" (bo tak u mnie mówią o tych promieniach przebijających sie w lesie) przecudne. i zazdroszcze gości nawet tylko porannych. u mnie to tylko wiewiórki śmigają po siadce. biegną do sąsiadów u których dwa orzechy rosną, a potem to słychac chrupanie i często można orzechy znaleść. dziś gdy grabiła,m kilkanaście przyniosłam do domu. choć może to nie wiewiórki ale ptaki chowają?
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
Jolu pięknie mówią, goście są u nas często, właściwie to raczej domownicy. Co roku jest chyba ta sama para i cztery lub pięć młodych. Mamy szczęście obserwować jak rosną od małych puchatych kłębuszków do prawie dorosłych i prawie białych. Na naszej rzece uczą się latać, bajka. A wiewiórek u nas nie widziałam, ale coś mi zeżarło moje pierwsze orzeszki laskowe 

- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cóż mam powiedzieć... na mnie fotki zrobiły ogromne wrażenie-zwłaszcza te przymrozkowe 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...dawno nie byłam a tu takie cudowności -tak pięknie pokazujesz świat otaczający nas
widziałam krzewuszkę -będziesz ją okrywać ?

widziałam krzewuszkę -będziesz ją okrywać ?
- Dzialeczka
- 500p
- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obejrzałam Twój ogród z prawdziwą przyjemnością
Naprawdę ma charakter
Zazdroszczę białych mieszkańców rzeki... Dokarmiasz?

Misiu dziękuję za miłe słowa, zazwyczaj staram się kupować rośliny, które radzą sobie z naszym klimatem i nie potrzebują okrywania, ale czasem i mnie zdarzy się ulec
Po za tym to młoda roślina więc w tym roku ma u mnie taryfę ulgową i trochę bardziej ją przykryję, bo wszystkie moje rabaty na wsi dostają na zimę grubszą kołderkę ze słomy, świetnie izoluje, ogranicza rozwój chwastów, a do wiosny prawie cała znika w ziemi, więc chyba poprawia jej strukturę.

Działeczko witaj, masz rację, ogród rzeczywiście ma charakter, poczułam to od pierwszego spojrzenia. Miejsce jest urokliwe, ja tylko staram się troszkę ukształtować to co na chwilę powierzył mi los, mam nadzieję, że spodoba się tym, którzy przyjdą po nas
Łabędzie troszkę dokarmiamy, przyzwyczaiły się, że jak jesteśmy to dostają chlebek, nie chcemy żeby były zbyt ufne, bo na wsi nie wszyscy są im przychylni, a rzeka daje im sporo lepszego dla nich pożywienia.

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Rzeczki i łabędzi zazdroszczę ,chociaż pewnie ma to i minusy,ja mam blisko do Warty,ale to nie to samo co ,,u siebie,,
Czasami potrafi zaszaleć, choć zazwyczaj wylewa na drugą stronę, tam jest sporo niżej.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Przyszłam Iwonko z rewizytą i muszę z zaskoczeniem stwierdzić, że czuję się tutaj tak jak u siebie. WIelki dąb, prawie w tym samym miejscu co mój. Podobne zagospodarowanie działki. Klimat taki jak lubię. Lekko i swobodnie utrzymane nasadzenia. NIe znoszę formalnych ogrodów, dgzie wszystko musi być pod linijkę, ani nie podobają mi się rabaty kolekcjonerskie. U ciebie jest akurat. Jeden rosliny lączą się z drugimi, tworząc wspólnie całą różnobarwną paletę> jedno nas różni: twoje zdjęcia są po prostu profesjonalne, gdzie tam moim fotkom do twoich. Strasznie chciałabym tak umieć fotografować. Życzę miłego popołudnia i zapraszam częściej. Czy w avatarku to ty?
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...rany słoma - czy kupujesz maty
muszę zdobyć i też okryję moją krzewuszkę
teraz stwierdziłam że żle ją posadziłam-zobaczymy
a teraz marzę ,marzę

teraz stwierdziłam że żle ją posadziłam-zobaczymy
a teraz marzę ,marzę

Wandziu, a może Wando bo nie wszyscy lubią zdrobnienia, cieszę się ogromnie, że podoba Ci się mój ogród, wiele jeszcze w nim do zrobienia, ale mnie to cieszy. Ja tez nie przepadam za formalnymi ogrodami, nie to żeby mi się nie podobały, ale trochę kojarzą mi się z muzeum, wszystko piękne ale nie dotykać. Zdjęcia to raczej zasługa mojego aparatu, może nie jest zbyt nowoczesny ale wyjątkowy z niego model. Avatar to ja dwa lata temu, grzywki już nie ma, więc chyba w przyszłym roku trzeba będzie zmienić na bardziej aktualny 

Misiu, o słomę na wsi nie trudno, mamy jeszcze po starych gospodarzach, ale jak zabraknie to mamy bardzo miłych sąsiadów, którzy nam odstąpią parę kostek bez problemu. To taka słoma ze snopowiązałki, chyba, bo nie bardzo się znam na tych maszynach rolniczych
A dlaczego myślisz, że źle posadziłaś swoją krzewuszkę ?