Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010
Tez mostek pieknie kontrastuje z żywą, ciemną zielenią świerków. Pięknie to wszystko będzie wyglądało- już to wiem

-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu bardzo ładnie prezentuje się czerwony mostek, brawa dla męża
. Już nie mogę się doczekać pierwszych nasadzeń. Wiem ,że będzie co oglądać.
Wracając do tematu karmników to jak szybko u Ciebie rosną, ? Kupiłam kilka sztuk i jestem ciekawa ile muszę czekać by uzyskać podobny efekt jak u Ciebie.
Wracając do tematu karmników to jak szybko u Ciebie rosną, ? Kupiłam kilka sztuk i jestem ciekawa ile muszę czekać by uzyskać podobny efekt jak u Ciebie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już teraz wygląda pięknie mostek , a co dopiero będzie jak posadzisz roślinki.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Witam Was moi drodzy... Co tam Ciekawego u was słychać??
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
dawno u Was nie byłem , a tutaj taka niespodzianka czerwony mostek , czekamy na rzeczkę , chociaż mały strumyczek .... 
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Witam Wszystkich
Mostek stoi i czeka, na chwile wolnego
Gosiu z moim planem to jest tak ze mam ogólny zarys i koncepcję potem staram się realizować, często jednak po posadzeniu okazuje się, że zmiany są konieczne... i przesadzam
Jeszcze po drodze, mam chciejstwa na rośliny których na początku nie planowałam i jest wymiana. Co zrobić tak to już jest
Michale i Marku w planie niestety nie ma żadnej wody , strumyka ani oczka, niestety mój Mężuś jest przeciwnikiem, twierdzi, że to skupisko komarów. To tak jak by ich teraz nie było
A przecież, i bez oczka jest ich całe mnóstwo. Co zrobić czasem trzeba się dostosować, to ma być wspólna radość.
Mam inny plan, spodobał mi się suchy strumień, taka imitacja naturalnego
Widzę go oczami wyobraźni, taki wijący się pomiędzy kamieniami wysypany drobnym żwirkiem.
Moniko karmnik rośnie bardzo szybko tylko potrzebuje dużo wody i słoneczka.
Jolu, Aneto, Fabi, Dagmaro Cieszę się, że Wam się mostek podoba, ja teraz patrzę i nie mogę się doczekać dalszych prac....
Jak tylko zrobię fotki to pokaże Wam co zrobiliśmy... Bo przecież bez grzebania się nie obyło
Mostek stoi i czeka, na chwile wolnego
Gosiu z moim planem to jest tak ze mam ogólny zarys i koncepcję potem staram się realizować, często jednak po posadzeniu okazuje się, że zmiany są konieczne... i przesadzam
Michale i Marku w planie niestety nie ma żadnej wody , strumyka ani oczka, niestety mój Mężuś jest przeciwnikiem, twierdzi, że to skupisko komarów. To tak jak by ich teraz nie było
Mam inny plan, spodobał mi się suchy strumień, taka imitacja naturalnego
Moniko karmnik rośnie bardzo szybko tylko potrzebuje dużo wody i słoneczka.
Jolu, Aneto, Fabi, Dagmaro Cieszę się, że Wam się mostek podoba, ja teraz patrzę i nie mogę się doczekać dalszych prac....
Jak tylko zrobię fotki to pokaże Wam co zrobiliśmy... Bo przecież bez grzebania się nie obyło
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Już nie mogę sie doczekać Twojej fantazji ... a możesz pokazac jak ten kamień wygląda, chćby fot. z neta ??
A oto mój azyl (link poniżej)
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Kasiu bardzo dobrze bo u mnie słońca na działce sporo a jak będzie za sucho to zawsze moge podlać. Tylko żebym nie zapomniała
Moje niektóre nowiutkie liliowce mają pąki kwiatowe. Już się nie mogę doczekać bo to pierwsze
Moje niektóre nowiutkie liliowce mają pąki kwiatowe. Już się nie mogę doczekać bo to pierwsze
Pozdrawiam Monika
- Bogdan Sz

- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Dzisia obekżałem tylko 6 pierwszych stron ogród wspaniały tylko gratulowac za jakiś czas wpadnę ponownie 
- Kasia_Tomek
- 500p

Michale kamień będzie taki jaki znajdę w żwirowni, a tam jest spora różnorodność od wyboru do koloru. Coś na pewno z nich ułożę, zależy mi na jasnych kolorach, szarym i czarnym. Będę omijała kolor czerwony i jemu podobne jak się uda.
Moniko muszę koniecznie u Ciebie zobaczyć te liliowce. Karmnika podlewaj dosyć mocno bo jak nie jest podlewany to podsycha.
Bogdanie cieszę się ze się Tobie podoba zapraszam ponownie
Moniko muszę koniecznie u Ciebie zobaczyć te liliowce. Karmnika podlewaj dosyć mocno bo jak nie jest podlewany to podsycha.
Bogdanie cieszę się ze się Tobie podoba zapraszam ponownie
- Kasia_Tomek
- 500p

Kilka fotek z Naszego ogrodu.
Perukowiec
Naparstnica

Kwitnący karmnik
Irysy

Parzydło leśne

Czosnek ozdobny

Kwitnie żurawka, macierzanka

Margaretki

Peonie

Sosna bośniacka

Rabatka przed domem

Perukowiec
Naparstnica

Kwitnący karmnik
Irysy

Parzydło leśne

Czosnek ozdobny

Kwitnie żurawka, macierzanka

Margaretki

Peonie

Sosna bośniacka

Rabatka przed domem

- Kasia_Tomek
- 500p

Zobaczcie co zrobiliśmy, co prawda jeszcze nie dokończone i nie ma efektu, ale już coś widać
Placyk w przyszłości żwirowy, będą obok rosły rododendrony azalie, bambus, klon palmowy, i na pewno jeszcze coś
Za palikami trzeba dosypać jeszcze sporo ziemi, placyk będzie w lekkim dołku.
Z tyłu na siatce będzie słomkowa mata. Placyk będzie dochodził do trawnika.

Cały teren zlaliśmy randapem już chwaściki żółkną
Dokupiliśmy pierwsze rośliny, co prawda jeszcze są w doniczkach, biegam z nimi i je przestawiam, ale już coś więcej się dzieje. Kompostownik będzie przeniesiony w sam narożnik za rośliny.

Na koniec Nasz ostatni zakup, jeszcze nie przyszła, ale pewnie w przyszłym tygodniu

Placyk w przyszłości żwirowy, będą obok rosły rododendrony azalie, bambus, klon palmowy, i na pewno jeszcze coś
Za palikami trzeba dosypać jeszcze sporo ziemi, placyk będzie w lekkim dołku.
Z tyłu na siatce będzie słomkowa mata. Placyk będzie dochodził do trawnika.

Cały teren zlaliśmy randapem już chwaściki żółkną
Dokupiliśmy pierwsze rośliny, co prawda jeszcze są w doniczkach, biegam z nimi i je przestawiam, ale już coś więcej się dzieje. Kompostownik będzie przeniesiony w sam narożnik za rośliny.

Na koniec Nasz ostatni zakup, jeszcze nie przyszła, ale pewnie w przyszłym tygodniu

Widzę, że futra bardzo polubiły mostek
Bardzo fajne miejsce tworzycie! Już widzę ten placyk otoczony kwitnącymi RH. Ehhh... Ja najpierw trochę cienia muszę zbudować. Tez zaczęłam wędrować z roślinami w doniczkach
Człowiek ma czas, żeby się przyjrzeć, zastanowić, a i roślinek się nie męczy przesadzaniem.
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu widzę w twym ogrodzie zachwyt Japonią ,będzie pięknie tylko się nie spiesz bo wiesz co potem
wyczytałam twoją rade o karmiku żeby go podlewać .to już wiem dlaczego na środku zaczyna mi wysychać ,mam go w suchym miejscu a naparstnice jak przekwitnie to jej nie obcinaj będziesz mieć na drugi rok miliony naparstnic
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasieńko, cudnie już zaczyna się robić. Mostek, jak marzenie i kolor taki, o jakim myśleliścieKasia_Tomek pisze: