Ogród Marii Michalskiej
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marii Michalskiej
Mario
Ja bym się chętnie pisała na ten ciemiernik, jeśli jeszcze masz...

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
witaj mam jeszcze dużo po świętach będziemy w kontakcie i pisz na pw.
w ogóle chciałam zaglądnąć na swoją sekcję bo w ubiegłym roku miałam ok 15 szt cesarskich koron w tym roku zostało tylko 5 nie wiem czy zgniły,czy zmarzły. A do tego ani jedna nie nie będzia kwitła . Jak wynika każdy rok jest inny w roślinach. Musze powędrować na inne miejsce. Reszta powoli budzi się do życia.Pozdrawiam forumowiczów.
w ogóle chciałam zaglądnąć na swoją sekcję bo w ubiegłym roku miałam ok 15 szt cesarskich koron w tym roku zostało tylko 5 nie wiem czy zgniły,czy zmarzły. A do tego ani jedna nie nie będzia kwitła . Jak wynika każdy rok jest inny w roślinach. Musze powędrować na inne miejsce. Reszta powoli budzi się do życia.Pozdrawiam forumowiczów.

Co dzisiaj zauważyłam na działce że ogromnie nornice buszują. Pełno dziur, nie ma kopców to znaczy że nie są to krety lecz mysiory. Jak z nimi walczyć ?
Może ktoś ma dobry sposób.
Może ktoś ma dobry sposób.
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Jeśli chcesz zabić to nie ma sprawy, one zżerają całą trutkę jaką się im da. W każdym ogrodniczym znajdziesz, takie są granulki nasączone trucizną. To jedyny znany mi sposób. Żadne odstraszanie nie skutkuje - tylko mord ;:5
dzięki za .kupię trutkę na nornice i może dam im radę bo w tym roku buszują jak by im kazał. pozdrawiam
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Napisałam na PW i życzę Wesołych Świat!!! 

Będąc w sobotę Wielkanocną na działce miałam czas zrobić przegląd na działce które rośliny po zimie wypadły .Otóż dużo wyginęło sasanek, omiegi, hiacynty takie kwiatostany nie wykształcone, reszta roślin jako tako. Dzisiejszy deszcz chyba będzie pokarmem wiosennym. życzę miłego i spokojnego wypoczynku forumowiczom.
Swięta minęły spokojnie w krótce następujące dni będą przyjazne pracy na działce tym bardziej że spadło troszeczkę deszczu.
na ogrodzie ślimaki żerują już . pozjadane są wschodzące aksamitki .Trzeba było interweniować. Nie mówiąc o tym że nornice zjadły już ok 20 cebulek tulipanów które były z kwiatami. W tym roku jak nigdy złapały się mojego ogrodu i czym prędzej zaczęłam walkę.
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
To nie dobrze nie ma litści dla szkodników trzeba jak najszybciej ich niszczyć dowolnym sposobem.Ja u siebie też zauważyłam norki ale jak na razie nie widać żadnych ofiar w cebulkach to cierpliwie czekam. W zeszłym roku też mnie postraszyły ale nic nie zjadły. Oby i teraz tak było.
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Marysiu witaj właśnie piszesz że u Ciebie inwazja ślimaków,chciałam się zapytać czy to takie małe jakby winniczki ,czy też te bezdomne jak ja je nazywam?
jak chodzi o ślimaki to jest inwazja tych małych w skorupie jak winniczki i te duże winniczki też się pokazują . posypałam granulki i troszkę uratuję. To znowu mszyce się juz pokazały , przędziorki na bukszpanach po prostu jedno za drugim tej wiosny.
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Marysiu
Współczuję bardzo - tak inwazja.
Ja miałam najazd mszyc na siewkach pomidorów i papryki - a zastanawiałyśmy się z babcią co one tak marnie rosną...

Współczuję bardzo - tak inwazja.
Ja miałam najazd mszyc na siewkach pomidorów i papryki - a zastanawiałyśmy się z babcią co one tak marnie rosną...
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Właśnie ja też mam problem ze ślimakam tymi jakby winniczkami bo hosty ledwo pokazały pierwsze listki a już pogryzione przez ślimaki,