Działka korzo_m cz. 3
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 3
Dorotko
byłam
ślad swojej wizyty zostawiam

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dorotko!
Wpadam aby zostawić coś w cieplutkim kolorze

Wpadam aby zostawić coś w cieplutkim kolorze

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Grażynko po dzisiejszym poranku mam wątpliwości -na temometrze -24st,od samego ranka świeci piękne słoneczko , dalej wiatr wieje może trochę mniejszy niż wczoraj. Dzień już coraz dłuższy z czego ja się bardzo cieszę. No i słyszę śpiew ptaków, dziś raniutko jak szłam do karmniczka ze słonecznkiem tak ładnie śpiewały. Jeszcze dziś mróz powtórzy swoje niecne działania, ale od jutra już cieplej, cieplej
Halinko dziękuję bardzo, cieplutko od razu na serduszku
Goryczka jestem zachwycona Twoimi lewizjami, tyle pytań nasuwa mi się od razu jak widzę tą roślinkę, ale najpierw poczytam o niej w mądrej literaturze, dziękuję bardzo za piękną czerwień
A co to za kwiaty zielone są z tyłu za lewizją, czy to jakaś odmiana ciemiernika.
To ja również pokażę czerwone kwiaty z mojego ogródeczka

Halinko dziękuję bardzo, cieplutko od razu na serduszku
Goryczka jestem zachwycona Twoimi lewizjami, tyle pytań nasuwa mi się od razu jak widzę tą roślinkę, ale najpierw poczytam o niej w mądrej literaturze, dziękuję bardzo za piękną czerwień
To ja również pokażę czerwone kwiaty z mojego ogródeczka

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Dorotko piękne te Twoje czerwone kwiatuszki .
Mrozik okropny ,mam nadzieję że następnej nocy nie będzie dużo większy .
Genia
Mrozik okropny ,mam nadzieję że następnej nocy nie będzie dużo większy .
Genia
- korzo_m

Gieniu witaj z nas obu to chyba takie ranne ptaszki :P :P Ja też mam taką nadzieję ,że już mróz pójdzie tam gdzie jego miejsce. Dobrze ,że chociaż słoneczko pięknie świeci, wyprowadzałam psa na spacer( bestia jak czuje duży mróz nie zejdzie ze schodów, muszę się ubrać i wyjść razem z nią) jest bardzo przyjemnie nie odczuwa się takiego dużgo mrozu.
Przeczytałam ,że martwisz się o rododendrony, ja swoje owinęłam włókniną, ale czy im to pomoże nie wiem , sadziłam je jesienią, nie mam żadnego doświadczenia w ich pielęgnacji.
Przeczytałam ,że martwisz się o rododendrony, ja swoje owinęłam włókniną, ale czy im to pomoże nie wiem , sadziłam je jesienią, nie mam żadnego doświadczenia w ich pielęgnacji.
-
goryczka143

Witaj Dorotko!
Za lewizją w tyle jest Cieszynianka wiosenna / Hacquetia epipactis/

Miłej niedzieli

Za lewizją w tyle jest Cieszynianka wiosenna / Hacquetia epipactis/

Miłej niedzieli
- korzo_m

goryczka dziękuję za odpowiedż, ślicznie wygąda, ma takie orginalne kwiaty, a czy jest to roślinka bezproblemowa w uprawie, proszę napisz coś więcej.
-
goryczka143

Dorotko tak jest to roślina wiosenna. Kwitnie bardzo wcześnie ma zielone kwaty,
żółte pylniki. Roślina nie stwarza problemów w uprawie.
żółte pylniki. Roślina nie stwarza problemów w uprawie.
- korzo_m

Dziękuję za odpowiedzi, jak kiedyś w ogrodniczym zobaczę tą nazwę to zapewne kupię roślinkę dla jej pięknych orginalnych zielonych kwiatów.
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Przepiękne te lilie, bardzo mi się podobają, muszę też pomyśleć o tych atrakcyjnych kwiatach, są wielką ozdobą ogrodów
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- korzo_m

Tomku ja mam takie najbardziej pospolite lilie, na form jest wiele miłośniczek tych kwiatów u nich dopiero jest co oglądać same rarytaski.
Ja dopiero tutaj posadziłam kilka lilii na starej działce pomimo ,że sadziłam w donicach nornice mi zjadały cebulki.
Na pewno warto je mieć u siebie, pięknie pachną , ja je stawiam jako drugie piękności po różach.
Kiedy ten mróz odejdze dziś rankiem znow -20st.
Ja dopiero tutaj posadziłam kilka lilii na starej działce pomimo ,że sadziłam w donicach nornice mi zjadały cebulki.
Na pewno warto je mieć u siebie, pięknie pachną , ja je stawiam jako drugie piękności po różach.
Kiedy ten mróz odejdze dziś rankiem znow -20st.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Dorotko witam w ten mroźny poranek
U nas niestety tak zimno, że myśli zamarzają. Płakać mi się chce jak patrzę na moje rh.
Niestety czuję, że części "nadśnieżne" nie przeżyją. Nie przewidziałam, że będzie aż taki mróz.
Powiedz mi proszę czy lilie będą rosły w pojemnikach? Nie bardzo mam gdzie je posadzić ze względu na buszujące nornice - nie będę ich dokarmiać
U nas niestety tak zimno, że myśli zamarzają. Płakać mi się chce jak patrzę na moje rh.
Powiedz mi proszę czy lilie będą rosły w pojemnikach? Nie bardzo mam gdzie je posadzić ze względu na buszujące nornice - nie będę ich dokarmiać
- korzo_m

Doroto u mnie podobnie mróz nie odpuszcza, teraz świeci piękne słońce, ale i tak zimno bardzo.
Ja też bardzo martwię się o krzewy, część z nich okryta jest śniegiem, może im to pomoże, drżę o nowo posadzone róże, rododendrony( te mam okryte włókniną), nikt z nas nie przewidział takich okropnych mrozów. Wiosną zapewne będziemy liczyli straty.
W zeszłym roku większość lilii miałam posadzone do donic, stały na tarasie, najwyższe i najcięższe wymagały podpórek. Jesienią wszystkie cebulki poszły do gruntu. Znam ból jak roślinki zjadają nam nornice, na starej działce było ich tak dużo- plaga, przy mnie rozwinięte tulipany wciągały do środka. Wszystkie cebulowe sadziłam do donic koszyków, potrafiły i w nich wygryżć duże dziury. Możesz spokojnie posadzić lilie do doniczek. Tę metodę podpatrzyłam tu na forum u Grażynki- Kogry, proszę odwiedż jej ogródek, wiele ciekawych informacji na temat ich uprawy tam znajdziesz.
Ja też bardzo martwię się o krzewy, część z nich okryta jest śniegiem, może im to pomoże, drżę o nowo posadzone róże, rododendrony( te mam okryte włókniną), nikt z nas nie przewidział takich okropnych mrozów. Wiosną zapewne będziemy liczyli straty.
W zeszłym roku większość lilii miałam posadzone do donic, stały na tarasie, najwyższe i najcięższe wymagały podpórek. Jesienią wszystkie cebulki poszły do gruntu. Znam ból jak roślinki zjadają nam nornice, na starej działce było ich tak dużo- plaga, przy mnie rozwinięte tulipany wciągały do środka. Wszystkie cebulowe sadziłam do donic koszyków, potrafiły i w nich wygryżć duże dziury. Możesz spokojnie posadzić lilie do doniczek. Tę metodę podpatrzyłam tu na forum u Grażynki- Kogry, proszę odwiedż jej ogródek, wiele ciekawych informacji na temat ich uprawy tam znajdziesz.