Moja domowa dżungla ;)
Re: Moja domowa dżungla ;)
ale fajowy kolorek

Kaktusiara ze mnie żadna, ale jak widzę takie obrazy to mi mowę odbiera
Ostatnia fotka sukulentów to może `królowa jednej nocy`?
A daturka na pewno pokaże na co ją stać

Ostatnia fotka sukulentów to może `królowa jednej nocy`?
A daturka na pewno pokaże na co ją stać
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz już będe wiedział co to jest koliberek 
Zeberko, Mirku, Andziax Dziękuję, wielkanocnik jest jeszcze malutki, ale rośnie dzielnie. Jeszcze czerwony będzie kwitł
Za to duży ani kwiatka nie puścił...
Maribat Na ostatniej jest zwykły, czerwony epi, jedną fotkę już wstawiłam, ostatnio miał jednego kwiatka. Daturka się stara, mam nadzieje, że jak ją donawożę to pokaże w tym roku jakiegoś kwiatka
P.s. dla amatorów klonika - w lidlu są nasionka, kusiło mnie, ale się opamiętałam ;)
Maribat Na ostatniej jest zwykły, czerwony epi, jedną fotkę już wstawiłam, ostatnio miał jednego kwiatka. Daturka się stara, mam nadzieje, że jak ją donawożę to pokaże w tym roku jakiegoś kwiatka
P.s. dla amatorów klonika - w lidlu są nasionka, kusiło mnie, ale się opamiętałam ;)
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- nusia
- 1000p

- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewu bardzo podoba mi się wielkanocnik
Kaktuski duża kolekcja
Kaktuski duża kolekcja
-
Maciej P-ce
- 50p

- Od: 28 lut 2010, o 18:02
Naprawdę podziwiam Cię za te kwiatki 
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolekcja kaktusików nie taka mała, wielkanocnika masz cudownego oraz ostatnio zwracam uwagę na epiphyllum, nie mam tego kwiatka a mnie zaczyna fascynować chyba muszę się rozejrzeć po kwiaciarniach.
Nusiu, Macieju, Anetto Dziękuję za miłe słowa,
Anetto, na twoim miejscu rozejrzałabym się po mijanych parapetach, lub u znajomych, to dosyć często spotykany kwiat ;)
Anetto, na twoim miejscu rozejrzałabym się po mijanych parapetach, lub u znajomych, to dosyć często spotykany kwiat ;)
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
wstyd tak ludziom do okien zagladać
myślisz że w kwiaciarni nie spotkam?
hehe, ja zawsze na parapety patrze, i to już nieświadomie ;) myślę ze znajdziesz, ale kradzione lepiej rośnie 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
-
kwiato_maniaczka
- 1000p

- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj wpadłam z wizytą i co zobaczyłam, cudowny hipek:) kolekcja pięknych kaktusów i kwitnące epiphyllum:) zimowałaś je? Ile ma lat?
anetta ja się chętnie z Tobą podzielę epiphyllum:) Ale moje niestety nie kwitną, nie mam ich jak przezimować.
anetta ja się chętnie z Tobą podzielę epiphyllum:) Ale moje niestety nie kwitną, nie mam ich jak przezimować.
To je po prostu mniej podlewaj zimą. Moje się zimuje automatycznie, bo w zimnym pomieszczeniu stoi, w zimie mniej podlewam i już. Mama kiedyś trzymała w pokoju na oknie i tez jej kwitły. Tylko, ze ona właśnie o podlewaniu nie zawsze pamiętała.. Roślinka ma 2 lub 3 lata
a koliberek pęka
a koliberek pęka
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Ewuniu kwiaty pięknie sie prezętują a i czekam
na fotki koliberka 
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
W takim razie mini kolekcje mam hojek ( sztuk 2 ;) ).
No i kolejne nabytki... Wczoraj byłyśmy z mamą w kursie po budowlanych. A, że na forum wyczytałam ze w kauflandzie są hibki, to postanowiłam zajść skoro już byłam obok i oczywiście jednego sobie sprawiłam. A potem, wyobraźcie sobie byłyśmy w nomi no i były storczyki przecenione za 10 całkiem ładne kwitnące, ale całe rozkwitnięte/ lekko zmaltretowane i bez paków lub za 5 bardziej przekwitnięte/zmaltretowane max kilka kwiatków i 0 pączków no i oczywiście zasuszone. Było ich dużo, wiec stwierdziłam, że sobie popatrzę, może trafi się taki jak w LM który nowy pędzik puszcza (aniołek mówił zostaw, zostaw i tak u ciebie nie rosną jak powinny, ale kto by tam słuchał aniołka). No i jak pooglądałam, to znalazłam 3 które wprawdzie nowych pędów nie puszczają, ale wykazują wolę rozkrzaczenia kwitnącego. No i jak ja je tam miałam zostawić na niemalże pewną śmierć kiedy one wykazywały taką wolę życia... i jako że nie wiedziałam którego wybrać to wzięłam wszystkie 3
Dobrze, że mam nowy patent na poszerzanie parapetów,
Fotki oczywiście wstawię, ale dopiero jutro 
No i kolejne nabytki... Wczoraj byłyśmy z mamą w kursie po budowlanych. A, że na forum wyczytałam ze w kauflandzie są hibki, to postanowiłam zajść skoro już byłam obok i oczywiście jednego sobie sprawiłam. A potem, wyobraźcie sobie byłyśmy w nomi no i były storczyki przecenione za 10 całkiem ładne kwitnące, ale całe rozkwitnięte/ lekko zmaltretowane i bez paków lub za 5 bardziej przekwitnięte/zmaltretowane max kilka kwiatków i 0 pączków no i oczywiście zasuszone. Było ich dużo, wiec stwierdziłam, że sobie popatrzę, może trafi się taki jak w LM który nowy pędzik puszcza (aniołek mówił zostaw, zostaw i tak u ciebie nie rosną jak powinny, ale kto by tam słuchał aniołka). No i jak pooglądałam, to znalazłam 3 które wprawdzie nowych pędów nie puszczają, ale wykazują wolę rozkrzaczenia kwitnącego. No i jak ja je tam miałam zostawić na niemalże pewną śmierć kiedy one wykazywały taką wolę życia... i jako że nie wiedziałam którego wybrać to wzięłam wszystkie 3
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- DieSte
- 200p

- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
Witaj Ewo
Jestem pod szczerym wrażeniem Twoich zielonych rączek - żeby u mnie wszystko tak pięknie rosło... Kolekcja kaktusów ogromna
Moje niestety w większości nie przeżyły zimy w bardzo ciepłym mieszkaniu...
Jestem pod szczerym wrażeniem Twoich zielonych rączek - żeby u mnie wszystko tak pięknie rosło... Kolekcja kaktusów ogromna
Zapraszam do mojego spisu wątków