Na pewno też coś trzymasz w zanadrzu, pokażesz, jak już skończysz?
Ogród Izabell
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Izabell
Izo ja powolutku przygotowuję świąteczne stroiki, bo przed świętami czas się jakoś kurczy.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też chcę
pokaż coś
ze stroików i zdjęć.

- asienka20
- 100p

- Od: 29 paź 2009, o 19:13
- Kontakt:
Ach.......
Piękną jesień masz w ogrodzie
Super ujęcia roślinek. Widzę, że nie tylko roślinki są Twoją pasją
Super ujęcia roślinek. Widzę, że nie tylko roślinki są Twoją pasją
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Izabell12 piękne robisz zdjęcia piękna jesień u ciebie
pozdrawiam

pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Witam wszystkich odwiedzających cieplutko i piernikowo 
Dziękuję Majeczko - szukam czegoś ciekawego, ale już straciłam nadzieję na nowe miejsce pracy w tym roku
Podziwiam Cię za to Gieniu, mnie po dwóch miesiącach roznosi a co to będzie dalej - strach nawet myśleć ;)
Cieszę się Ewuniu, ze moje zdjęcia przypadły Ci do gustu - zapraszam częściej
Aguś, Elu i Marylko specjalnie dla Was wrzucam fotki stroików z zeszłego roku - białego. Na ten rok wybrałam bordo i złoto - zdjęcia umieszczę jak tylko się z nimi uporam
Dziękuję Gigusiu
Aniu mam taką nadzieję
Witam Cię Asienko20 w moim ogrodzie i dziękuję. Jesteś tu zawsze mile widziana
. Szkoda, że nie mogłam zajrzeć do Ciebie 
Dziękuję Pesteczko - zapraszam częściej
Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
Dziękuję Majeczko - szukam czegoś ciekawego, ale już straciłam nadzieję na nowe miejsce pracy w tym roku
Podziwiam Cię za to Gieniu, mnie po dwóch miesiącach roznosi a co to będzie dalej - strach nawet myśleć ;)
Cieszę się Ewuniu, ze moje zdjęcia przypadły Ci do gustu - zapraszam częściej
Aguś, Elu i Marylko specjalnie dla Was wrzucam fotki stroików z zeszłego roku - białego. Na ten rok wybrałam bordo i złoto - zdjęcia umieszczę jak tylko się z nimi uporam
Dziękuję Gigusiu
Aniu mam taką nadzieję
Witam Cię Asienko20 w moim ogrodzie i dziękuję. Jesteś tu zawsze mile widziana
Dziękuję Pesteczko - zapraszam częściej
bab...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izabelko Ty już zdążyłaś upiec pierniczki świąteczne ?
Ja nawet nie zdążyłam o nich pomyśleć.
Ale dzięki twoim fotkom pierniczków zapachniało mi świętami.
Ja nawet nie zdążyłam o nich pomyśleć.
Ale dzięki twoim fotkom pierniczków zapachniało mi świętami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Już piekłaś
Matko...chyba i ja sie wezmę....a wiesz ,że nigdy takich pierniczków nie piekłam
Jakos to u nas nie tradycja....ale widzę tu-że się piecze....
A stroiki bardzo ładne...nowoczesne
Jakos to u nas nie tradycja....ale widzę tu-że się piecze....
A stroiki bardzo ładne...nowoczesne
- asienka20
- 100p

- Od: 29 paź 2009, o 19:13
- Kontakt:
A ja poproszę przepis na takie pierniczki
Smakowicie wyglądają
Smakowicie wyglądają
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
No to napracowałaś się nad piernikami-smakowite.
Stroiki śliczne, takie skromniutko-świeżutkie
Ja jestem noga i w piernikach i stroikach.
M zajął kuchnię od 7 lat na dobre
Dużo szczęścia w poszukiwaniu....
Stroiki śliczne, takie skromniutko-świeżutkie
Ja jestem noga i w piernikach i stroikach.
M zajął kuchnię od 7 lat na dobre
Dużo szczęścia w poszukiwaniu....
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Izo, pod koniec roku może być trudno z pracą ale ze spokojem przygotujesz sobie święta. Ciesz się tym i bądź dobrej myśli.
Śliczne ozdoby, ja jeszcze nic nie mam i nie wiem kiedy skończę remont. 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Izo, pierniki śliczne, liczne talenty przejawiasz dziewczyno.
A praca, no cóż nie zawsze robimy to co byśmy chcieli, tylko nieliczni są tymi szczęśliwcami.
A praca, no cóż nie zawsze robimy to co byśmy chcieli, tylko nieliczni są tymi szczęśliwcami.
Iza, pierniczki cudne, a pomysł z piórkami do stroika podkradam
Jak tylko będziesz miała gotowe stroiki, to wrzucaj zdjęcia, bo masz świetne pomysły
pozdrawiam mikołajowo
Jak tylko będziesz miała gotowe stroiki, to wrzucaj zdjęcia, bo masz świetne pomysły
pozdrawiam mikołajowo
Witam wszystkich serdecznie
Ostatnio bardzo pochłonęły mnie porządki i prezentomania. Ani się nie obejrzałam a tu minął tydzień. A ponieważ to zbliża się tydzień mrozów przesyłam wszystkim cieplutkie pozdrowienia
Grażynko (Kogro), co roku piekę pierniki na kilka tur. Moje dziewczyny to uwielbiają, zapraszają koleżanki do pieczenia a potem do malowania ciasteczek. Mamy duży krąg ludzi, których co rocznie obdarowujemy naszymi pierniczkami, piekę dwa, trzy razy, więc muszę wcześnie zacząć, ale zapach jaki unosi się w domu - bezcenne.
Wiesz Grażynko (grazynarosa22), ja pochodzę ze Śląska i tradycję pierniczków wyniosłam z domu, ale mimo tego, ze teraz mieszkam "za miedzą" (w Zagłębiu) często spotykam się, z ludźmi, którzy nie mają takiej tradycji, więc obdzielamy wszystkich znajomych
. Cieszę się, ze stroiki Ci się spodobały - upycham w nich co mam pod ręką, byle pasowało kolorystycznie. Mam nadzieję, ze tegoroczne też przypadną Ci do gustu
Asieńko pierniczki są bardzo proste w przygotowaniu a oto przepis:
0,5 kg mąki
szklanka cukru
2 łyżki miodu
0,5 kostki margaryny/masła (ja daję masło - wychodzą lepsze)
2 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
torebka przyprawy do pierników
miód, cukier i masło zagotować na wolnym ogniu i ostudzić. domieszać jajka, jak się dobrze rozmieszają na gładką masę dodajemy mąkę zmieszaną z przyprawą, proszkiem i sodą. Zagnieść ciasto i zostawić je w chłodnym miejscu na co najmniej 48 godzin (im dłużej tym lepiej). Ciasto rozwałkować na 0,4 cm i wykrawać pierniczki. Piec je na natłuszczonej blasze lub papierze ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Smacznego
Dziękuję Ci Marylko, zawsze mogę liczyć na ciepłe słowo od Ciebie
. Spróbuj dołączyć do M - wspólne pichcenie w kuchni to świetna zabawa ;). Mam nadzieję, że Mikołaj przyniósł Ci dużo fajnych prezentów ;)
Cieszę się Halinko, zapraszam jak tylko masz ochotę
Mam nadzieję Majeczko, że trudności związane z remontem nie zakłócą Ci Świąt. Trzymam kciuki, żeby Ci się wszystko udało.
Wiem niestety Igo, fajna praca rzadko się zdarza, ale mam nadzieję na taką trafić
Dziękuję Ci Agnieś - piórka pięknie komponują się z igliwiem. W tym roku stawiam na bordo i złoto, jak tylko się wyrobię to wrzucę fotki.
Specjalnie dla Was mroźne klimaty:
bab...
Ostatnio bardzo pochłonęły mnie porządki i prezentomania. Ani się nie obejrzałam a tu minął tydzień. A ponieważ to zbliża się tydzień mrozów przesyłam wszystkim cieplutkie pozdrowienia
Grażynko (Kogro), co roku piekę pierniki na kilka tur. Moje dziewczyny to uwielbiają, zapraszają koleżanki do pieczenia a potem do malowania ciasteczek. Mamy duży krąg ludzi, których co rocznie obdarowujemy naszymi pierniczkami, piekę dwa, trzy razy, więc muszę wcześnie zacząć, ale zapach jaki unosi się w domu - bezcenne.
Wiesz Grażynko (grazynarosa22), ja pochodzę ze Śląska i tradycję pierniczków wyniosłam z domu, ale mimo tego, ze teraz mieszkam "za miedzą" (w Zagłębiu) często spotykam się, z ludźmi, którzy nie mają takiej tradycji, więc obdzielamy wszystkich znajomych
Asieńko pierniczki są bardzo proste w przygotowaniu a oto przepis:
0,5 kg mąki
szklanka cukru
2 łyżki miodu
0,5 kostki margaryny/masła (ja daję masło - wychodzą lepsze)
2 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
torebka przyprawy do pierników
miód, cukier i masło zagotować na wolnym ogniu i ostudzić. domieszać jajka, jak się dobrze rozmieszają na gładką masę dodajemy mąkę zmieszaną z przyprawą, proszkiem i sodą. Zagnieść ciasto i zostawić je w chłodnym miejscu na co najmniej 48 godzin (im dłużej tym lepiej). Ciasto rozwałkować na 0,4 cm i wykrawać pierniczki. Piec je na natłuszczonej blasze lub papierze ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Smacznego
Dziękuję Ci Marylko, zawsze mogę liczyć na ciepłe słowo od Ciebie
Cieszę się Halinko, zapraszam jak tylko masz ochotę
Mam nadzieję Majeczko, że trudności związane z remontem nie zakłócą Ci Świąt. Trzymam kciuki, żeby Ci się wszystko udało.
Wiem niestety Igo, fajna praca rzadko się zdarza, ale mam nadzieję na taką trafić
Dziękuję Ci Agnieś - piórka pięknie komponują się z igliwiem. W tym roku stawiam na bordo i złoto, jak tylko się wyrobię to wrzucę fotki.
Specjalnie dla Was mroźne klimaty:
bab...
Iza, piękne te zmrożone roślinki. U nas szronu nie ma, ale mróź taki że ... z domu wychodzić się nie chce. Na pogodynce sprawdzałam, to ma być ok. 6 - 10 stopni mrozu. A temperatura odczuwalna nawet -20!!!!
A ja taki zmarzluch jestem
A ja taki zmarzluch jestem