Podziwiam

Wiem, że to za mało, już nawet jest trochę więcej, ale powoli nam idzie ta produkcja. Za mało czasu na wszystko mamyEwelina pisze:Hostowisko dobrze się zapowiada . Teraz potrzebuje tylko czasu, żeby się rozrosnąć.
Natomiast ściółka, jeśli ma zapobiegać przerastaniu chwastów i zakrywać podłoże jest , że użyje tego zwrotu:"grubo za chuda". Czyli mówiąc po polsku za cienka. Minimalna warstwa to 5 cm. Inaczej nie spełni swojej roli.
Przesadzanie wrzosów szło dość sprawnie. 100 szt. robiłam mniej więcej w 3 godziny, czasem mąż mi pomagał ładować ziemię do doniczek, to w ogóle szybko szło. Na koniec najgorszą zmorą były meszki ;)maakita pisze:Aniu jestem po w szoku, taki kawał roboty, już na samą myśl o tych wrzosach wydaje mi się, że to za wiele jak na jedną osobę z dzieckiem - chylę czoła.
Bernadeto, dziękuję za miłe słowa. Dużo zrobiliśmy, ale dużo jeszcze zostało do zrobienia ;) Zdjęcia będą, ale jeszcze nie wiem kiedy, bo na wszystko nie starcza czasuMiiriam pisze:Aniu - dawno mnie nie było w Twoim Ogrodzie .. i.. . jestem zauroczona zmianami - zwłaszcza hostowiskami .. Pokażesz poszczególne roślinki ??![]()
Podziwiam
Bardzo dziękuję za identyfikację. Lubię mieć nazwane roślinkipiterek pisze:Żurawki to:
1. 'Georgia Peach'
2. 'Midnight Rose'
3. 'Peach Flambe'
bardzo ładne odmiany, zdecydowanie warto je kupić!
Teraz posiedziałam trochę na stronie http://www.terranovanurseries.com/whole ... ge&pid=346 i wydaje mi się, że ostatnia to jednak 'Mahogany'.piterek pisze:Żurawki to:
1. 'Georgia Peach'
2. 'Midnight Rose'
3. 'Peach Flambe'
bardzo ładne odmiany, zdecydowanie warto je kupić!