Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 3
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu, pozwolisz, że się uprę ?
( na dole strony są zdjęcia, albumy zdjęć Tiffany Cl, robione przez ich właścicieli;
pokazują zmienność kwiatu zalezną od nawożenia i stanowiska)
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/59302/
np. takie
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/154101/
lub takie :
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/154102
Trzeba klikać " Next" pod zdjęciem, bo to pokaz.

( na dole strony są zdjęcia, albumy zdjęć Tiffany Cl, robione przez ich właścicieli;
pokazują zmienność kwiatu zalezną od nawożenia i stanowiska)
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/59302/
np. takie
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/154101/
lub takie :
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/154102
Trzeba klikać " Next" pod zdjęciem, bo to pokaz.

Gosiu, Andrzeju,
Fishermana kupowałam w OBI, z Rosanexu, ten krzew ma już 3 sezon, mam też starsze,, większe. Charakteryzuje się zmiennością koloru, na początku jest ciemno czerwony i kwiaty są takie jak te na zdjęciu, w miarę "dojrzewania" robi się biskupi, nawet ciemnofioletowy, kwiat robi się rozetowaty, płaski.
W różach 2008 pokazywałam jego różne fazy. Raczej się nie przypala, nie zrzuca płatków szybko tak jak Warwick, bardzo długo trzyma się na krzewie. Tak wygląda docelowo.

Fishermana kupowałam w OBI, z Rosanexu, ten krzew ma już 3 sezon, mam też starsze,, większe. Charakteryzuje się zmiennością koloru, na początku jest ciemno czerwony i kwiaty są takie jak te na zdjęciu, w miarę "dojrzewania" robi się biskupi, nawet ciemnofioletowy, kwiat robi się rozetowaty, płaski.
W różach 2008 pokazywałam jego różne fazy. Raczej się nie przypala, nie zrzuca płatków szybko tak jak Warwick, bardzo długo trzyma się na krzewie. Tak wygląda docelowo.

Jest piękny, szczególnie to że rozwija się do zielonego serduszka. Zachwycam się wszystkimi różami, które powoli pokazujesz, czekając na pełnię sezonu. Masz szczególne warunki w ogrodzie.
W tym roku, choć się zarzekałam dokupiłam Acropolis w LM. A jesienią pewnie kupię jakieś historyczne, i zobaczę co się na forum pokaże.
Z oddaniem czerwieni też mam problemy, większość roślin fosforyzuje i zdjęcia wychodzą nie takie. Pewnie trzeba by się pobawić, albo w aparacie, albo już w programach, ale i tak mam wrażenie, że wyjdą przekłamania kolorów
W tym roku, choć się zarzekałam dokupiłam Acropolis w LM. A jesienią pewnie kupię jakieś historyczne, i zobaczę co się na forum pokaże.
Z oddaniem czerwieni też mam problemy, większość roślin fosforyzuje i zdjęcia wychodzą nie takie. Pewnie trzeba by się pobawić, albo w aparacie, albo już w programach, ale i tak mam wrażenie, że wyjdą przekłamania kolorów
Edyta
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, Dzięki za wizytę
. Mnie najlepiej pdoba się Fishermen Friends na zdjęciu chyba przedostatnim, gdzie jest cały krzak. Dla mnie jest to najczystsza czerwień, taka jaką bardzo lubię. I znów Acropolis kupiona, a u mnie nie ma 

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewuś cudne
Może i ja się kiedyś doczekam takich cudeniek.
Moje na razie pną się do góry w pojemnikach, ale już niedługo pójdą do gruntu.
Odpowiednio silne powinny sobie zimą dać radę.
A jak Ty robiłaś po kupnie, wsadziłaś prosto do ziemi ?
Ile mają lat ?

Może i ja się kiedyś doczekam takich cudeniek.
Moje na razie pną się do góry w pojemnikach, ale już niedługo pójdą do gruntu.
Odpowiednio silne powinny sobie zimą dać radę.
A jak Ty robiłaś po kupnie, wsadziłaś prosto do ziemi ?
Ile mają lat ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ewo czułam, że u Ciebie znajdę różę... ale żeby aż tyle?????
... że tez Ci nie wstyd! hihi
Ewuniu oliwnika ukorzenię... chyba, ze sama chcesz... to nawet jutro Ci wyślę..... tylko na Pw napisz gdzie
... że tez Ci nie wstyd! hihi
Ewuniu oliwnika ukorzenię... chyba, ze sama chcesz... to nawet jutro Ci wyślę..... tylko na Pw napisz gdzie

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Inka10
- 100p
- Od: 14 maja 2009, o 22:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, dziękuje bardzo za porady
Ja dopiero teraz mam chwilkę, a wy takie piękne róże pokazujecie od rana- chyba się zwolnię z pracy
A co do mojej rabaty:
- Rosarium mam, jest piękna, ale u mnie bardzo choruje i przemarzła, więc -nie
- New Down miałam, ale musiałam wyciąć- strasznie stara była - jeszcze po babci
- na zdjęciach Gertrudy Pirouette wydawała mi sie taka różowo - morelowa (trochę inny kolor niż Twojej), dlatego myślałam o połączeniu z Westerland
- między różami a pomarańczem miała być jodełka
- pstrokacizny za dużej nie chcę, ale tych różowowści też mam dosyć
Dalej nie wiem co zrobię - na posadzenie czeka jeszcze Ghisleine de Feligonde, ale Westerland taka cudna, że muszę mieć.
Jeszcze raz dziękuję - będę się zastanawiać i (chyba) przesadzać albo ... się przeprowadzę na jakieś hektary
Pozdrawiam - Iza

A co do mojej rabaty:
- Rosarium mam, jest piękna, ale u mnie bardzo choruje i przemarzła, więc -nie
- New Down miałam, ale musiałam wyciąć- strasznie stara była - jeszcze po babci

- na zdjęciach Gertrudy Pirouette wydawała mi sie taka różowo - morelowa (trochę inny kolor niż Twojej), dlatego myślałam o połączeniu z Westerland
- między różami a pomarańczem miała być jodełka
- pstrokacizny za dużej nie chcę, ale tych różowowści też mam dosyć
Dalej nie wiem co zrobię - na posadzenie czeka jeszcze Ghisleine de Feligonde, ale Westerland taka cudna, że muszę mieć.
Jeszcze raz dziękuję - będę się zastanawiać i (chyba) przesadzać albo ... się przeprowadzę na jakieś hektary

Witajcie
Pogoda barowa
Rano lało okrutnie, wiatr szarpał biednymi różami i piwoniami
Jakaś ta pogoda dziwna, wczoraj upał +30 w cieniu, wszystko w ogrodzie się gotowało i piekło, dzisiaj chłodniej i dobrze, ale po co ten wiatr?? Deszczu się też nie czepiam, w końcu roślinki spragnione, ale po co te ekstremalne zmiany?
Izo- Inko, fakt zapomniałam napisać, że Pirouette przebarwia się na morelowo, ale i tak jest bardzo pastelowa
Jodełka pięknie oddzieli róże, więc mogą być inne kolory. Myślałam, że chcesz jedną tonację kolorystyczną
Westerland piękny, sama nie mam, ale oglądałam u dziewczyn i czytałam opisy, na pewno będziesz zadowolona
Ja sama mam kolorystyczny chaos w ogrodzie, trochę nieświadomie robiony, bo nie wszystkie róże okazały się być tymi, którymi miały być
Ale czasami to nawet dobrze wygląda, w końcu to ogród, a nie mieszkanie robione przez stylistę 
Izo, lisko, dziękuję za ofertę, poszukam sadzonki, bo ja niecierpliwa jestem i chcę żeby wszystko od razu duże było
Jak nie znajdę to na pewno się do Ciebie uśmiechnę 
Grażynko, wsadź je do ziemi, lepiej się ukorzenią i w przyszłym roku pokażą na co je stać
Moje róże są w różnym wieku, Warwicki i Abraham najstarsze 6 sezon, ale mam też wiele róż wsadzonych w zeszłym roku i świetnie sobie radzą, są to już spore krzewy.
Bogusiu, dzięki za odwiedziny, Akropolis się pewnie pokaże, róże w doniczkach są cały letni sezon. Jak gdzieś zobaczę to dam Ci znać
Moniu, gratuluję Tiffany jeszcze raz, jest naprawdę piękna
Czekam na fotki 
Edytko, bardzo jestem ciekawa, co kupisz w tym roku, czekam aż się pochwalisz
Róż ciąg dalszy, Abraham Darby..

Izo- Inko, fakt zapomniałam napisać, że Pirouette przebarwia się na morelowo, ale i tak jest bardzo pastelowa

Ja sama mam kolorystyczny chaos w ogrodzie, trochę nieświadomie robiony, bo nie wszystkie róże okazały się być tymi, którymi miały być

Izo, lisko, dziękuję za ofertę, poszukam sadzonki, bo ja niecierpliwa jestem i chcę żeby wszystko od razu duże było

Grażynko, wsadź je do ziemi, lepiej się ukorzenią i w przyszłym roku pokażą na co je stać

Bogusiu, dzięki za odwiedziny, Akropolis się pewnie pokaże, róże w doniczkach są cały letni sezon. Jak gdzieś zobaczę to dam Ci znać

Moniu, gratuluję Tiffany jeszcze raz, jest naprawdę piękna

Edytko, bardzo jestem ciekawa, co kupisz w tym roku, czekam aż się pochwalisz

Róż ciąg dalszy, Abraham Darby..

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękny ten różany zakątek.
Czy na ziemi wysypany jest żwirek ?
Z ceglaną ścianą świetnie to wygląda.
Czy na ziemi wysypany jest żwirek ?
Z ceglaną ścianą świetnie to wygląda.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Cóz mam powiedziec Ewuś, znów?! że oczom nie wierzę?
Malowane Ci podrzucę
http://www.youtube.com/watch?v=pF1j22x-yU8
Malowane Ci podrzucę

http://www.youtube.com/watch?v=pF1j22x-yU8