Ogród Kasi i Tomka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Kasi i Tomka
Zachęcony zdjęciami u Grzesia wpadłem pooglądać i jestem pod ogormnym wrażeniem.ogród wspaniały i jaka okolica.Wszystko pięknie porosło i nie wygląda ,że jest to młody ogród ,a tu się okazuje że jeszcze 10 lat nie ma.Na prawdę wspaniałą prace wykonaliście.
Miło nam bardzo, że jeszcze ktoś tu zagląda
Wbrew pozorom sporo się w ogrodzie dzieje, zwłaszcza w części trawiastej. Powstaje też nowa część - na razie zagospodarowana jest "rabatka" o długości około 60 m(całość będzie miała około 20 arów).
Zdjęcia są zrobione i dalej powstają więc coś się tu nowego pokaże.
dziękuję jeszcze raz za odwiedziny i pozdrawiam wszystkich
Tomek

Zdjęcia są zrobione i dalej powstają więc coś się tu nowego pokaże.
dziękuję jeszcze raz za odwiedziny i pozdrawiam wszystkich
Tomek
Warto poczekać na zdjęcia tak spektakularnego ogrodu! 
Więc czekamy

Więc czekamy

Witaj Tomku!
Ile ma lat Twoja magnolia tripetala że już kwitnie? Moja ma dopiero rok od posadzenia. Sadzonka była dość wysoka, ale przyrosty tegoroczne ma niewielkie.
Ogród piękny!
Pozdrawiam serdecznie
Ile ma lat Twoja magnolia tripetala że już kwitnie? Moja ma dopiero rok od posadzenia. Sadzonka była dość wysoka, ale przyrosty tegoroczne ma niewielkie.
Ogród piękny!

Pozdrawiam serdecznie

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Już jestem ciekawa nowych foteczek 

Magnolia u nas rośnie 3 lata, sadzonka miała około 1,2 m wysokości. Pierwsze porządne przyrosty miała dopiero w tym roku - około 70 cm przyrostuKalmia pisze:Witaj Tomku!
Ogród piękny!![]()
Pozdrawiam serdecznie

pozdrawiam
Tomek
zdjęcia ogrodu się są porobione i jeszcze powstają, abonament w fotosiku wykupiony, więc niedługo powklejam

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
czy uwierzysz Tomku że moja magnolia jeszcze nie zakwitła . znajomy ogrodnik powiedział mi że to musiała być siewka z nasion i zakwitnie po ok. 8 latach , ma piękne liście jest duża i okazała , ale kwiatka jeszcze nie widziałam . czekam na fotki z utęsknieniem . tym bardziej że mam znowu w planie rabatę . jak tu do ciebie przywędrowałam lata temu , to założyłam sobie taką trawiasta rabatę . zainspirowałam się waszym ogrodem .... i jestem baaardzo zadowolona z efektów . mam pytanie o drzewa które stanowią piękny szkielet w twoim ogrodzie . możesz podać nazwy , bo rozpoznałam tylko brzozę
Alino z tymi drzewami to trochę oszustwo, bo część rośnie poza ogrodem - są to duże klony, wierzba i inne, które zapewniają plecy naszemu ogrodowi. W ogrodzie (tym co jest tu na zdjęciach) mamy brzozy 'Dalecarlica', 'Purpurea', pożyteczną, sosnę pospolitą i żółtą oraz jodłę koreańską, jednobarwną, cedr, kryptomerie, cyprysik nutkajski. Dodatkowo z dwóch stron są osłony z drzew owocowych - śliw, jabłoni, wiśni, grusz.
Nasza magnolia też się zepsuła i już od 2 lat nie kwitnie. Czemu ? Nie wiem!
pozdrawiam
Tomek
Nasza magnolia też się zepsuła i już od 2 lat nie kwitnie. Czemu ? Nie wiem!
pozdrawiam
Tomek
Oj tam cudny ogród... bosko jest mieć tyle ziemi, musicie być szczęśliwi i spełnieni... ja również czekam na pierwsze wiosenne fotki:)
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Tomku
.Ogród masz wspaniały .Te kępy traw są niesamowite .Chciałby mieć choć taką małą rabatkę z nimi .Cóż to więcej gadać ,piękno twojego ogrodu mówi samo za siebie