Moja zielona kolekcja

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

AGNESS pisze: ale i draceny bardzo to lubią, a draceny mam smocze, te z wąziutkimi listkami
Aga a te draceny trzymasz gdzieś w cieniu? Bo u mnie w domu rosną świetnie w półceniu i boję się, że słońce by spaliło im liście...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MAJU listki wkładam w ziemię, nigdy nie używam żadnych ukorzeniaczy, ani nie przykrywam , podlewam w podstawkę tak jak dorosłe roślinki, pięknie się ukorzeniają. Niektórzy ukorzeniają listki w wodzie, ale mi ta metoda nie odpowiada. Twój fiołeczek jest naprawdę śliczny i zaczyna się dobry okres do ukorzeniania, mam nadzieję, że się powiedzie

LISECZKO na słońce nie wystawiam, bo tak jak piszesz spaliłoby im listki, ja stawiam na zadaszonym tarasie, w kącie, słońce dociera tam tylko rano. :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Dzisiaj właśnie wsadziłam do ziemi 2 listki fiołka i będę czekać co z nich wyrośnie,skoro piszesz ,że to dobra pora na ukorzenianie :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to tak spróbuję tak to zrobić, dziękuję.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, Maju myślę, że powinny się ukorzenić bez problemów, tylko troszkę to potrwa :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam czas.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Agnieszko ale to mleko ma tylko 4% tłuszczyku :lol: wiec może córcia by się z kusiła :lol:
Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Aguś storczyki przepiękne, są na mojej liście chciejstw :lol:
a fiołeczka różowego dostałam od znajomej z czego jestem
bardzo rada i myślę o powiększeniu kolekcji :o

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziulku, ona by się skusiła na pewno, a potem by miała do mnie pretensję, że ja ją kuszę :wink: :lol: :lol: :lol:
Danusiu, bardzo dziękuję za odwiedziny :D Ja też powolutku zwiększam swoją kolekcją fiołeczków, kilka nowych kolorków właśnie mi się ukorzenia.A jeśli będziesz miała ochotę na powiększenie kolekcji, to wiosną wyślę Ci listki do ukorzenienia.A na storczyka skuś się :D one wcale nie są trudne w uprawie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Agness storczyki masz śliczne pięknie wyglądają wśród paproci . Fiołeczki i inne doniczkowe też bardzo ładne .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu bardzo dziękuję Ci za odwiedziny i za miłe słowa o moich kwiatkach :D zapraszam :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skoro mówicie,że taka dobra pora na ukorzenianie listków fiołków, to zabieram się za to u mamy. Dziś idę jej kupić kilka różnych, w Biedronce jest spory wybór dwubarwnych.Mama fiołki kocha,próbowała zimą ukorzeniać w wodzie listki, które dostałam od Forumowiczki,ale większość padła.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Za oknem ciągle zima, a ja przychodzę znów do Ciebie nacieszyć oczy domową zielenią. Jestem pod dużym wrażeniem - nie będę tego ukrywać. Szczególnie paprotki i storczyki powalają. Podziwiam Twoje serce i rękę do nich. Nie myśl,że u mnie nic nie z domowych...Zawsze były i wciąż jeszcze są. Tylko coraz bardziej są to rośliny "żelazne" tzn. takie, które niewiele potrzebują opieki by rosnąć. Do paprotek jakoś nigdy nie miałam ręki.... :cry: Każda jaką kupię kończy żywot po kilku miesiącach :cry: Falka mam jednego i od pół roku nie mogę doczekać się kolejnego kwitnienia. Wypuścił 2 małe listki, a kwiatków nie chce mieć...Chodzą za mną miniaturowe falki, ale chyba sobie odpuszczę skoro miałyby być jednorazowe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa trzymam kciuki za sukces w ukorzenianiu fiołków :D może spróbuj od razu w ziemi, moim zdaniem to lepsza metoda niż w wodzie, szybciej i lepiej się ukorzeniają, i nie gniją. Powodzenia :D

Izuś bardzo się cieszę, że mnie odwiedzasz :D miło mi bardzo, że moje kwiaty podobają Ci się :D Izuś przenieś może swojego falka na inne okno i dodawaj do podlewania odżywki do storczyków, ale odrobinę, ok 1/3 lub 1/4 dawki. Często zmiana miejsca, a w związku z tym warunków, mobilizuje storczyka do wytworzenia pędu kwiatowego :D A miniaturkę sobie kup :wink: na pewno nie będzie jednorazowa, a ile przyjemności da, do czasu kiedy będziemy mogły cieszyć się naszymi ogródkowymi :D A to dla Ciebie na zachętę :wink: :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Agnieszko, ale masz cudne kawiatuszki:)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone