Pochylony świat na piasku cz.1
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kubanki! Cieszę się, że mogłem odwiedzić Twój ogród
Tych kamieni to niejeden forumowicz pewnie Ci zazdrości
Ja zwożę sobie takie mniejsze z pobliskich piachów, bo też mieszkam na skraju pradoliny Wisły. Na szczęście u mnie w ogródku piachu nie ma zbyt wiele tzn. tyle, ile trzeba.
Pewnie już zostałaś poinformowana przez innych, co dobrze rośnie w piasku. Może już ktoś wymieniał, ale dobrze w piasku radzi sobie tamaryszek, perukowiec różne trawy, a skarpy bardzo dobrze umacniają irgi. Znad morza kiedyś przywiozłem bylicę jedwabistą. Przycinana też ładnie wygląda. A u nas na piachach dużo róż pomarszczonych.
Czosnek Krzysztofa był w Obi po 1,90
Nie moge uwierzyć, bo to dość drogi czosnek i dlatego powstrzymałem się już parę razy z zakupem. Chyba popędzę do Obi! Ja ten sklep chwalę za przeceny różaneczników. W ub. roku kupowałem po 2zł i już następnego roku kwitły.
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Pewnie już zostałaś poinformowana przez innych, co dobrze rośnie w piasku. Może już ktoś wymieniał, ale dobrze w piasku radzi sobie tamaryszek, perukowiec różne trawy, a skarpy bardzo dobrze umacniają irgi. Znad morza kiedyś przywiozłem bylicę jedwabistą. Przycinana też ładnie wygląda. A u nas na piachach dużo róż pomarszczonych.
Czosnek Krzysztofa był w Obi po 1,90
Pozdrawiam Cię serdecznie!
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Chyba po prostu nie chce mi się samej jechać do Krakowa tylko dla przyjemności zakupów. Wyrywałam się za to (i to zaraz po porodzie) nawet na trzy godziny do ogródka (tyle, że w razie czego byłam na każde zawołanie na miejscu).kubanki pisze: Magdo, wygląda na to, że ze mnie wyrodna matka. Przecież Twój synek ma ponad 4 miesiące, prawda? Nie masz możliwości się wyrwać, czy może sama się boisz i nie chcesz?
A ja moczyłam i mi nie wzeszły. Nikt nie namówi mnie na anemony.jol_ka pisze:ja nie moczyłam anemonów przed sadzeniem w ubiegłym roku - też zapomniałam Embarassed ale część wyszła Very Happy
udanych zakupów w obi życzę Very Happy może też mojego M na wypad do Torunia namówię Laughing
Aniu, czy po Twoich zakupach coś jeszcze zostało ? Wink
Aniu, a wracając do róż to faktycznie tak jak napisał Jacek róża pomarszczona to idealna roślina na Twoje warunki, a do tego można z niej robić pyszną zakąskę na smaczek i zdrowie.
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Aniu tu jest ta róża pomarszczona. Bardzo wdzięczny kwiatuszek, n pewno ją kojarzysz prawie całe pomorze jest nią obsadzone.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2f4adcab61
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2f4adcab61
Aniu znalazłam ten wątek o moczeniu to może to Ci pomożekubanki pisze:Jolu, a jak je trzeba moczyć. W czym i ile czasu. Widziałam gdzieś o tym dyskusję, ale jak próbowałam ją odnaleźć to mi się nie udało, także byłabym wdzięczna za podpowiedźJola i Marek pisze:I ja chyba w niedzięlę do OBI zawitamWidzę że kupiłaś anemony. Ja moje już wsadziłam, ale niestety nie moczyłam
, bo nie wiedziałam , że tak trzeba - to pewnie nie wzejdą
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=256