Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Witam również Agnieszkę :)
Dzisiaj kupiłam w kiosku książki - 8 części "Ilustrowana Encyklopedia Roślin" za 20 zł /każda część ma 100stron/ Może znacie te książki bo wcześniej podobno pojedynczo, co miesiąc dodawali do Gazety Wyborczej. Mnie się bardzo podobają - jest alfabetyczny spis roślin, co sadzić i jak pielęgnować, szkodniki i choroby, różne porady. Jeden minus to tylko taki, że spis alfabetyczny dotyczy nazw łacińskich :evil: Mam lekturę na zimowe wieczory :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko, też je widziałam w kiosku i zastanawiałam się czy sobie kupić, ale nie wiedziałam co jest w środku teraz już wiem.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wygląda na to,że ciekawą i pożyteczną lekturę sobie kupiłaś. Też zastanawiałam się nad kupnem,ale...Zawsze jest jakieś ale. Miałam prenumeratę "Działkowca" ( czy też już dostajesz? Dają wszystkim nowym członkom ) i "Mój Piękny Ogród" ( polecam-fajna gazetka), do tego co miesiąc kupuję "Kwietnik".
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to chyba udany zakup za rozsądną cenę? 20 zł za komplet, czy za sztukę?
Wygląda sympatycznie, też ostatnio lubię takie lektury.
Od Mikołaja zamówiłam sobie Katalog bylin i Katalog roślin :)
Wieczorem przy karmieniu będzie jak znalazł :) I na wiosenne zakupy zmieści się do torebki :)
Pozdrawiam
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Wiesz ja na urodziny dostałam 3 księgi-o ziołach,chorobach i poradnik ogrodnika :roll: .
I po ich przeczytaniu jestem rozczarowana :roll: .Wszystko,dosłownie wszystko jest opisane tu na forum :D .I strasznie się cieszę że tu trafiłam :D .
Napisz mi proszę-bo pamiętam że kupowałysmy w tym samym czasie czereśnię,brzoskwinię chyba-czy je trzeba przyciąć na wiosnę?Bo za chol... nie pamiętam ;:223
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Dobry wieczór! Też kupiłam ten komplet za 20 zł. Jest niezły, szczególnie, że kolorowy, można napatrzeć się do woli, no i ta cena...20 za całość. Polecam.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

20 PLN za calość??? :shock:
W którym to kiosku? :lol:

Aniu, jeśli mówisz o katalogach ZSP, to one do torebki się nie zmieszczą :cry: . To format A4...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Pozwolę sobie odpowiedzieć- w kiosku Ruchu, albo jakimś saloniku prasowym. Bo to jest z Wyborczej wydawnictwo.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Jolunia wieczorkiem, no własnie w jakim to kiosku-w zwykłym "Ruch" polecę szukac. rewelacyjna cena i na pewno pozyteczne książki. Jola masz racje szybko sie robi ciemno i nie ma co zbytnio robic na działce u mnie tez,ale moje roślinki oszalały i budza sie do zycia, aż sie boje co będzie z nich jak zima powróci. Pozdrawiam Was serdecznie i spokojnego wieczorku życzę.Obrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

bishop pisze:Aniu, jeśli mówisz o katalogach ZSP, to one do torebki się nie zmieszczą :cry: . To format A4...
Tak, o tych katalogach co to je rozreklamowałeś na forum Krzysiu :)
Różne są damskie torebki, ja do tych najelegantszych nie należą i moje torebki muszą przede wszystkim spełniać warunek, że mieści się w nich to co potrzebne. Często rolę torebki przejmuje plecak :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

O matko! Tyle gości a właścicielki nie ma :lol: Miło Was gościć :lol:
Kochani książki kupiłam w zwykłym kiosku, za całość zapłaciłam 19,90zł. Bratowa męża chciała, żeby jej też kupić i niestety w żadnym kiosku już nie znalazłam..
tu.ja pisze: Miałam prenumeratę "Działkowca" ( czy też już dostajesz? Dają wszystkim nowym członkom ) i "Mój Piękny Ogród" ( polecam-fajna gazetka), do tego co miesiąc kupuję "Kwietnik".
Powiadasz ,że dają "Działkowca" nowym członkom? Ja nic nie dostałam:? A to ciekawe..
A "Działkowca" i tak kupuję :lol: oraz taką malutką gazetkę "Twój ogrodnik"
Agnieszko72 - tam gdzie kupowałam drzewka owocowe poradzono mi, żeby po wsadzeniu przyciąć gałązki. No to przycięłam zaraz jak wsadziłam - coś ok.10cm. A czy jeszcze raz trzeba je przyciąć na wiosnę to nie wiem. Muszę dopiero doczytać :?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie..
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To jak sie dowiesz to napisz :D .Bo ja też szukam ale na razie nie znalazłam :roll: .
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

A deklarację o wstąpieniu do Związku Działkowców wypełniałaś? Jeśli tak to popytaj o tego "Działkowca" prezesa lub księgową z ROD. Wszystkim nowym członkom należy się bezpłatna roczna prenumerata. Niby to niewiele,ale parę groszy można zaoszczędzić.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak potwierdzam :!: :lol: .
Ja dostaję :D ,co miesiąc w skrzynce na listy na mnie czeka :D .
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Agnieszko72 jak doczytam coś o tych drzewkach to dam znać :lol:
tu.ja pisze:A deklarację o wstąpieniu do Związku Działkowców wypełniałaś? Jeśli tak to popytaj o tego "Działkowca" prezesa lub księgową z ROD. Wszystkim nowym członkom należy się bezpłatna roczna prenumerata. Niby to niewiele,ale parę groszy można zaoszczędzić.
Oczywiście, że deklaracja wypełniona w ten sam dzień kiedy wzięliśmy działkę.
Nawet dobrze się składa bo w tym tygodniu jest spotkanie- szkolenie dla nowych członków, na którym dostaniemy dopiero legitymację członkowską to spytam jak to jest z tą prenumeratą..... Jak się należy to dlaczego mam nie skorzystać...
A tak w razie czego to żebym wiedziała - to na co ew. się powołać w sprawie tej prenumeraty... Czy jest to gdzieś zapisane?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”