Małgorzato- Nie wykorzystuję różeńca w celach leczniczych.Chyba byłoby mi szkoda bo wykopując roślinę /chodzi o korzeń/ w zasadzie
tracę ją.Mam w tej chwili dwie sztuki.Różeńca można podzielić wtedy gdy on sam podzieli się a na to potrzeba trochę czasu.
Marta- To nie laptop wariuje.Zmieniałem operatora patrzydła i coś tam nie grało ale już jest ok.Ten miłek łatwiej znależć pod
nazwą Adonis brevistyla. Bodziszkiem możesz rozczarować się.On jest złocisty wiosną a póżniej robi się zielony.Do tego jest bardzo
niemrawy w rozrastaniu się.Prowadzisz listę chcę bo ja jestem bardzo roztrzepany a do tego po południu nie wiem co robiłem rano ?
Musisz to brać pod uwagę.Wypatrzyłaś swego czasu siewkę przylaszczki.To na pewno ona.Ma już listki jak u przylaszczek.Teraz trzeba ją jakoś
stamtąd wydobyć.
Karol- Fotergilla ma lat naście. Teraz właśnie odkopałem kilka pędów.Zobaczymy czy przyjmą się.Miodunka ok.
Jolu- Są dwie czynności,które mnie nie męczą.Pielęgnowanie skalniaka i mycie okien.Nie mam problemów z trawami i innymi chwastami.
Problemem jest mech.Na skalniaku rosną rośliny poduszkowe.Największą rośliną na obrzeżu skalniaka jest dzwonek karpacki i miłek
wiosenny.Mech wchodzi w rośliny i niektóre może zamęczyć.Najlepszym urządzeniem do pielęgnacji skalniaka jest widelec.Bardzo szybko
usuwa się mech a do tego nie niszczy się rośliny.Przed założeniem skalniaka musisz usunąć chwasty.Nie brałem też ziemi z kompostu.Moje górki
to piasek z działki z niewielką ilością ziemi kupowanej w sklepie ale bez torfu.
Kalina Anne Russell

Pigwowiec Red Joy

Geum triflorum

Primula marginata Prichard's Variety

Epimedium Creamsikle

Bavaria