Zaczął się już wspomnieniowy czas ...to miłe
Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
Masz rację Danusiu liliowce piękne
ale i innym roślinom trzeba zostawić godne miejsce!
obrazki!

Witaj LUCYNKO!
Też już mam dość tych książek,a te współczesne pisarki to chyba idą na ilość .Jak mieszka pod lasem to pisze o kotach,psach drzewach itp,inna z zawodu weterynarz opisuje swój zawód.Oczywiście musi być picie wina z koleżankami i sex.Jak nad morzem to o morzu i tak w kółko.Przeczytałam dwie książki Sparksa,nie dość,że się żle kończą ,to co mnie obchodzi życie w innych krajach.
Kiedyś wypożyczyłam książkę kryminalną jakiegoś amerykańskiego pisarza,to pół książki przesiedział na drzewie.
Straszne.
Miłego dnia.
DOROTKO.
Muszę się pochwalić nowym grudnikiem.Takiego koloru jeszcze nie widziałam.Musiałam go mieć.
Jeszcze wcisnęłam na parapet.
Miłego dnia.

KASIU witaj.!
Byłam u Ciebie,oglądałam.Bardzo ładny masz ogród.Miło mi,że do mnie zajrzałaś.Zapraszam częściej.
Liliowców mam dużo ,o wiele za dużo jak na 3arowej działce.
Miłego dnia.
HALINKO!!
Wielkie dzięki w imieniu liliowca.
Faktycznie pora straszna.W tej chwili pada drobny śnieg,a wcześniej był deszcz.Ciemno i ponuro.
Pozdrawiam.
MARYNIU!
Niestety muszę wspominać,lepiej się pisze.Dopiero na starych zdjęciach zobaczyłam ile miałam narcyzów.Prawie wszystkie gdzieś przepadły.Jednak rośliny trzeba często przesadzać.

Też już mam dość tych książek,a te współczesne pisarki to chyba idą na ilość .Jak mieszka pod lasem to pisze o kotach,psach drzewach itp,inna z zawodu weterynarz opisuje swój zawód.Oczywiście musi być picie wina z koleżankami i sex.Jak nad morzem to o morzu i tak w kółko.Przeczytałam dwie książki Sparksa,nie dość,że się żle kończą ,to co mnie obchodzi życie w innych krajach.
Kiedyś wypożyczyłam książkę kryminalną jakiegoś amerykańskiego pisarza,to pół książki przesiedział na drzewie.
Miłego dnia.
DOROTKO.
Muszę się pochwalić nowym grudnikiem.Takiego koloru jeszcze nie widziałam.Musiałam go mieć.
Miłego dnia.

KASIU witaj.!
Byłam u Ciebie,oglądałam.Bardzo ładny masz ogród.Miło mi,że do mnie zajrzałaś.Zapraszam częściej.
Liliowców mam dużo ,o wiele za dużo jak na 3arowej działce.
Miłego dnia.
HALINKO!!
Wielkie dzięki w imieniu liliowca.
Faktycznie pora straszna.W tej chwili pada drobny śnieg,a wcześniej był deszcz.Ciemno i ponuro.
Pozdrawiam.
MARYNIU!
Niestety muszę wspominać,lepiej się pisze.Dopiero na starych zdjęciach zobaczyłam ile miałam narcyzów.Prawie wszystkie gdzieś przepadły.Jednak rośliny trzeba często przesadzać.

- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rozbawiła mnie Twoja recenzja twórczości współczesnych pisarek
. Ja też mam kilka nieudanych podejść do tego typu literatury i stwierdziłam, że zdrowie mam tylko jedno i jeżeli psuć oczy, to nie na bzdurne opowieści dziwnej treści.
Fajna ta piegowata żółta lilia.
Fajna ta piegowata żółta lilia.
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O! Danusiu, widzę nowego falbaniastego fiołeczka
Bardzo ładniutki
Masz kaktusy ... jakoś nigdy za nimi nie przepadałam, a od przypadku, kiedy przed laty w pracy złapałam gołą ręką spadającego z parapetu - mam uraz
Pozdrawiam serdecznie Danutko, miłego wieczoru

Masz kaktusy ... jakoś nigdy za nimi nie przepadałam, a od przypadku, kiedy przed laty w pracy złapałam gołą ręką spadającego z parapetu - mam uraz
Pozdrawiam serdecznie Danutko, miłego wieczoru
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Danusiu, jeśli chcesz przeczytać dobry kryminał, to polecam pisarzy skandynawskich.
Ja lubię mocne trillery psychologiczne, ale też lubię kryminały polskich autorów, głównie Katarzyny Bondy i Remigiusza Mroza.
Jednak dla poprawy humoru polecam Joannę Chmielewską. Zaczęłabym od "Lesia" - ubaw po pachy.
Przeczytałam wszystkie książki tej autorki i wszystkie mam we własnej biblioteczce.
Powieści współczesnych pisarek nie trawię, naturalnie oprócz Bondy. Za dużo w nich niecenzuralnego słownictwa, seksu i historyjek z rękawa wytrząśniętych, które nijak się mają do rzeczywistości czy historii.
Byłoby lepiej, gdyby bajki zaczęły pisać, tylko pewnie bez wulgaryzmów i seksu nie potrafią.
Mnie odrzuca już po przeczytaniu recenzji.
Dobrej nocy.
Ja lubię mocne trillery psychologiczne, ale też lubię kryminały polskich autorów, głównie Katarzyny Bondy i Remigiusza Mroza.
Jednak dla poprawy humoru polecam Joannę Chmielewską. Zaczęłabym od "Lesia" - ubaw po pachy.
Powieści współczesnych pisarek nie trawię, naturalnie oprócz Bondy. Za dużo w nich niecenzuralnego słownictwa, seksu i historyjek z rękawa wytrząśniętych, które nijak się mają do rzeczywistości czy historii.
Dobrej nocy.
Witaj KASIU!
Całkowicie się z Tobą zgadzam co do książek.
Ta lilia jest bardzo stara i chyba najwyższy czas żeby ją przesadzić.Miałam więcej ,ale została ta jedna.Mam nadzieję,że po zimie będzie.
U nas szaro ,buro i ponuro.
Życzę fajnego dnia w
LUCYNKO!
Książki Chmielewskiej czytałam,ale nie pamiętam "Lesi".Za dużo tego było.Innych których polecasz sobie zapisałam.Jak będę w bibliotece to spytam.Jeżeli chodzi o trillery to nie dla mnie.Chyba nigdy bym nie usnęła.
Widzę,że też zaczęłaś wspominki.Muszę wynależć zdjęcia moich narcyzów których już nie ma,ale pomału zaczynam odnawiać kolekcję.
Pogoda u nas fatalna.Mam nadzieję po świętach będzie dłuższy dzień i spadnie wreszcie śnieg.
Miłego dnia.
HALINKO.
Kaktusy kupiłam w Biedr.Skusiły mnie bo takie ciekawe.Nigdy za nimi nie przepadałam,ale moja wnuczka hoduje.
Fiołeczek dopiero zakwitł i zrobił mi niespodziankę.Jeszcze jeden ma pąki,ciekawe jaki będzie kwiatek.?
Wcale się nie dziwię,że masz uraz,to boli takie kolce wbite w rękę.Ja ostatnio przesadzałam wszystkie kaktusy dla wnuczki.Na szczęście mocno się nie pokłułam bo to były małe kaktusy.
Miłego dnia w zdrowiu i słońca życzę bo u nas ponury dzień.

W nowej,świątecznej doniczce.

Trochę śniegu.

Całkowicie się z Tobą zgadzam co do książek.
Ta lilia jest bardzo stara i chyba najwyższy czas żeby ją przesadzić.Miałam więcej ,ale została ta jedna.Mam nadzieję,że po zimie będzie.
U nas szaro ,buro i ponuro.
Życzę fajnego dnia w
LUCYNKO!
Książki Chmielewskiej czytałam,ale nie pamiętam "Lesi".Za dużo tego było.Innych których polecasz sobie zapisałam.Jak będę w bibliotece to spytam.Jeżeli chodzi o trillery to nie dla mnie.Chyba nigdy bym nie usnęła.
Widzę,że też zaczęłaś wspominki.Muszę wynależć zdjęcia moich narcyzów których już nie ma,ale pomału zaczynam odnawiać kolekcję.
Pogoda u nas fatalna.Mam nadzieję po świętach będzie dłuższy dzień i spadnie wreszcie śnieg.
Miłego dnia.
HALINKO.
Kaktusy kupiłam w Biedr.Skusiły mnie bo takie ciekawe.Nigdy za nimi nie przepadałam,ale moja wnuczka hoduje.
Fiołeczek dopiero zakwitł i zrobił mi niespodziankę.Jeszcze jeden ma pąki,ciekawe jaki będzie kwiatek.?
Wcale się nie dziwię,że masz uraz,to boli takie kolce wbite w rękę.Ja ostatnio przesadzałam wszystkie kaktusy dla wnuczki.Na szczęście mocno się nie pokłułam bo to były małe kaktusy.
Miłego dnia w zdrowiu i słońca życzę bo u nas ponury dzień.

W nowej,świątecznej doniczce.

Trochę śniegu.

-
plocczanka

Widzę, Danusiu, że Ty już świętami żyjesz.
Ja jakoś nie czuję blusa, jakoś mało świątecznie w moim domu,
muszę się wziąć w garść i chociaż stroiki przygotować.
We dwoje będziemy świętować, to i roboty malutko.
Znowu ślicznego fiołeczka pokazujesz!
Tytuł tej książki brzmi: "Lesio". Ubaw po pachy.
Dobrej nocy.
Ja jakoś nie czuję blusa, jakoś mało świątecznie w moim domu,
We dwoje będziemy świętować, to i roboty malutko.
Znowu ślicznego fiołeczka pokazujesz!
Tytuł tej książki brzmi: "Lesio". Ubaw po pachy.
Dobrej nocy.
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Fajny cyprysik w świątecznej wersji Danusiu. Czy to roślina jednosezonowa, czy można go uprawiać przez dłuższy czas?
Miłego wieczoru i całego weekendu
Miłego wieczoru i całego weekendu
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ależ piękny ten fiołek.
Na początku nie rozpoznałam go.
Roślinki w świątecznych oprawach wyglądają pięknie .Zawsze to te dekoracje dają nam więcej radości
Pozdrawiam cieplutko
Na początku nie rozpoznałam go.
Roślinki w świątecznych oprawach wyglądają pięknie .Zawsze to te dekoracje dają nam więcej radości
Pozdrawiam cieplutko
LUCYNKO!
Żyję świętami bo będę miała gości.
Codziennie ganiam do miasta.
Jak napisałaś dokładny tytuł tej książki to sobie przypomniałam,że też czytałam.
W ogóle to już tyle przeczytałam tych książek,że już ich nie pamiętam.Żałuję,że nie zapisywałam tytułów.
Miłego dnia.
HALINKO!
U mnie cyprysik chyba będzie jednosezonowy.Moja synowa ma już drugi czy trzeci rok.W tym roku jej przesadziłam i mówiła,że ładnie rosną.
Miłego dnia.
ANIU!
Fakt ,ten fiołek taki trochę inny.Myślałam,że się bardziej rozwinie.
Ja z dekoracjami nie mam gdzie się rozwinąć,ale choinka stoi.
Miłego dnia.

Żyję świętami bo będę miała gości.
Jak napisałaś dokładny tytuł tej książki to sobie przypomniałam,że też czytałam.
W ogóle to już tyle przeczytałam tych książek,że już ich nie pamiętam.Żałuję,że nie zapisywałam tytułów.
Miłego dnia.
HALINKO!
U mnie cyprysik chyba będzie jednosezonowy.Moja synowa ma już drugi czy trzeci rok.W tym roku jej przesadziłam i mówiła,że ładnie rosną.
Miłego dnia.
ANIU!
Fakt ,ten fiołek taki trochę inny.Myślałam,że się bardziej rozwinie.
Ja z dekoracjami nie mam gdzie się rozwinąć,ale choinka stoi.
Miłego dnia.

-
plocczanka

Danusiu, po świętach podam Ci inne tytuły Chmielewskiej warte przeczytania, a teraz to jestem mocno zawiedziona, bo przeczytałam u siebie, że ubrałaś choinkę i przybiegłam ją zobaczyć, a tu kicha......
Nima
Spokojnej nocki.

Spokojnej nocki.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Na grudnikach nie znam się zupełnie, nigdy ich nie miałam, ale widuję je czasami w sklepach lub w zaprzyjaźnionych wątkach. Z tego co pamiętam, to bywały czerwone, białe czy też różowe, ale żółtego nie widziałam nigdy
On nawet taki bardziej złoty, niż żółty, będzie pasował do świątecznych dekoracji
Skoro ubrałaś już choinkę, to widać święta rzeczywiście tuż, tuż. Moja na razie prostuje ramiona, ubierać będziemy jutro.
Pogoda zrobiła się zupełnie nieświąteczna, zaleje nas deszczem, a nie zasypie śniegiem. Ale do tego chyba musimy już przywyknąć. Od kilku lat zimy właściwie nie ma.
Danusiu, zdrowych i wesołych świąt
On nawet taki bardziej złoty, niż żółty, będzie pasował do świątecznych dekoracji Pogoda zrobiła się zupełnie nieświąteczna, zaleje nas deszczem, a nie zasypie śniegiem. Ale do tego chyba musimy już przywyknąć. Od kilku lat zimy właściwie nie ma.
Danusiu, zdrowych i wesołych świąt
IWONKO ja też takiego grudnika jeszcze nie widziałam.Jak go zobaczyłam w "Stokrotce" od razu wiedziałam,że muszę go mieć.Niestety
zdążyłam zrobić parę zdjęć i wszystkie pączki opadły.
Pogoda u nas była dziś słoneczna.Pewnie u Ciebie też.
Dziękuję za życzenia i dla Was życzę "Radosnych.spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia" oraz dużo szczęścia w Nowym Roku.
ze
MARYSIU dziękuję za życzenia.
Dla Ciebie też życzę dużo,zdrowia,szczęścia i pomyślności.Od wirusa jak najdalej.
zdążyłam zrobić parę zdjęć i wszystkie pączki opadły.
Pogoda u nas była dziś słoneczna.Pewnie u Ciebie też.
Dziękuję za życzenia i dla Was życzę "Radosnych.spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia" oraz dużo szczęścia w Nowym Roku.
MARYSIU dziękuję za życzenia.
Dla Ciebie też życzę dużo,zdrowia,szczęścia i pomyślności.Od wirusa jak najdalej.