To dobrze, że nie zniechęcasz się stratami, będą nowe rośliny i nowe doświadczenia.
Potrzebują słońca, wszystko w tym roku opóźnionenolina pisze:Moje od miesiąca pod chmurką ,ale stoją w miejscu ...
carabus1 pisze:Ja w tym roku też straciłem kilka roślin. Nie była to przyjazna zima oj nie...
Taki niestety los kaktusiarza, czasami mamy pod górkę, ale wiemy jaki jest najlepszy sposób na pocieszenieejacek pisze:Marne pocieszenie ale też mam straty po tej zimie, większe niż po zimowaniach wcześniejszych. Rośliny które pokazałaś wyglądają na będące w dobrej kondycji
hen_s pisze:Jak widzę powoli rozpoczynasz sezon, widać już pierwsze pąki na Twoich gymno...
Powoli zaczynamyhen_s pisze:Co do szkód... Cóż, zdarza się. Wydaje się że będziesz musiała zmienić zimowisko...
Cudowne rośliny - widać, że zamawiałaś rarytasy z rodzaju. Aż miło patrzeć - chętnie więc zobaczę je również po posadzeniu, na stanowisku w kolekcji.(...) dotarły do mnie pierwsze rośliny, zamówiłam po dwie sztuki każdego gatunku, i fajnie, bo widać różnorodność, ten sam gatunek a nieco inny np. kształt i długość cierni, kształt korpusu.
Może na szlaku gdzieś, kiedyś się spotkamyhonorka22 pisze:Widzę, że my kaktusowo zakręceni mamy kolejną wspólną pasję - wycieczki górskie
Dlatego jesteśmy trochę spóźnienihonorka22 pisze:Lidio, w tym roku zaserwowałaś swoim kaktusom długi zimowy sen.