Winter Sun jest ładny jak kwitnie, to mahonia, ale mój zmarzł w większości, jednak coś tam na zółto zakwitnie. A to różowe to Wawrzynek Wilczełyko
Moje Arboretum cz.8
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum cz.8
Moni jaka Ty jesteś dociekliwa
Może bukszpan nie zakrywał calego ganku, ale schodów i wejścia nie było widać. Ogoliłam go bardzo
Na dole koło przebiśniegów ? chyba chodzi Ci o mizerne prymulki w doniczce
no chyba ,ze o różową plamkę , to dąbrówka 
Winter Sun jest ładny jak kwitnie, to mahonia, ale mój zmarzł w większości, jednak coś tam na zółto zakwitnie. A to różowe to Wawrzynek Wilczełyko
No tak Bąbel dba o roslinki, biega tam jak szalony za samochodami co jadą po jezdni za płotem i tratuje mi delikatne roślinki. Kombinuję jakieś płotki, patyczki itp, ale jak jest bardzo rozpędzony to nic nie pomoże , pokonuje wszystkie przeszkody goniąc Tira 
- karolacha

Aga Babel ma tego kurczaka juz w nosie. Kurczak ma wygryziony kuper i kawałek nogi, przestał piszczeć i w dodatku Bąbel wie ,że taki piszczący jeszcze jest jeden w domu , więc mogę robić co chcę z nim. Ale to tylko tak teoretycznie, bo gdy chcę zabrać (cokolwiek jego) to pędzi i wydziera z reki razem z moim palcem, jest strasznie chytry, niczym się nie podzieli, nawet zepsutą zabawką 
-- 29 mar 2018, o 00:07 --
A poza tym Igo i Ago ja juz tych roślinek w doniczkach (takie kupiłam) nie zabieram do domu. Po pierwsze to mi się nie chce, po drugi mrozu już nie ma -chyba
A róże jeszcze śpią 
-- 29 mar 2018, o 00:07 --
A poza tym Igo i Ago ja juz tych roślinek w doniczkach (takie kupiłam) nie zabieram do domu. Po pierwsze to mi się nie chce, po drugi mrozu już nie ma -chyba
Mahonia?
to teraz w jeszcze większym szoku jestem
Chyba jednak moje mocne postanowienie nie sadzenia niczego w tym roku zaczyna słabnąć
ale skoro marznie, to u mnie tym bardziej - całe czarne by już było pewnie
Niesamowitą masz kolekcję.
A wawrzyyynek! no tak.
Jutro jadę na zakupy świąteczne do miasta
aż się boję, jak mnie będzie dział OGRÓD wołał

Chyba jednak moje mocne postanowienie nie sadzenia niczego w tym roku zaczyna słabnąć
Niesamowitą masz kolekcję.
A wawrzyyynek! no tak.
Jutro jadę na zakupy świąteczne do miasta
Bąbel chroni roślinki przed podmuchem powietrza spowodowanym jadącym TIRem pewnie, a Pańcia nic nie rozumieKombinuję jakieś płotki, patyczki itp, ale jak jest bardzo rozpędzony to nic nie pomoże , pokonuje wszystkie przeszkody goniąc Tira
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aha, rozumiem, masz zobaczyć, ze zepsute, o tu, tu na kuperku, i dać drugiego kurcaka
Swoją drogą, sprytny z Bąbla piesek
No niech już mrozu nie będzie, ja chętnie posadziłabym już wiosenne cebule
No niech już mrozu nie będzie, ja chętnie posadziłabym już wiosenne cebule
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- karolacha

Agnieszka ja już sadzę wszystko, ryzyk -fizyk
Coś zmarznie, coś urośnie np. mam już na woerzchu rzodkiewkę i sałate ,siane w lutym co było tak ciepło
Dzisiaj deszczyk pada, ale zaraz zrobię i pokażę a co
A Bąbel to faktycznie niezły cwaniak a pancia i pan niczego mu nie żałują to robi co chce i wykorzystuje nas
A kurczaka teraz kupię i sama zjem
w święta ( z M) a Bąbel dostanie kosteczki najwyżej. Chociaż nie zawsze chce , ma delikatne podniebienie. Jak jem bułeczkę z masłem , to on środki miękkie a ja skórki i to musi być sporo masła bo inaczej obliże i bułkę zostawi dla mnie 
A Bąbel to faktycznie niezły cwaniak a pancia i pan niczego mu nie żałują to robi co chce i wykorzystuje nas
- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och, to z Bąbla taki francuski piesek.
Wczoraj byłam w Aldi-m, są Magnolie przecenione z 35 zł na 22 zł. Pewnie wzięłabym, ale nie miały przewodnika, wszystkie gałązki rosły po bokach i taki krzak z Magnolii. A ja bym chciała jednak drzewko.
Wczoraj byłam w Aldi-m, są Magnolie przecenione z 35 zł na 22 zł. Pewnie wzięłabym, ale nie miały przewodnika, wszystkie gałązki rosły po bokach i taki krzak z Magnolii. A ja bym chciała jednak drzewko.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- karolacha

AGA Z taka magnolia krzaczasta to pewnie Stellata, co kwitnie na biało najwcześniej . Też mam taki krzak, próbuję ją zcieńczać
ale nie ma przewodnika i jest rosochata. Jednak nie pozwolę rozrosnąć się na boki za bardzo , bo tam nie ma miejsca. Teraz też kupiłam Stellatę , ale wyjątkowo jest na jednym pniu 
-- 29 mar 2018, o 17:24 --
Moni Mahonia Winter Sun marznie. Zanim zadomowiła się ta, to miałam jedną i padła, ta żyje ale w ub.r. wszystkie kwiatki zmarzły a w tym 1/3 została tylko. Nie kupuj, u Ciebie nie ma szans. W ogóle nic nie kupuj , skup się na świętach , lepiej kup coś na <zajączka> dzieciom
i tak po mału będziesz miała ładny ogród 
-- 29 mar 2018, o 17:24 --
Moni Mahonia Winter Sun marznie. Zanim zadomowiła się ta, to miałam jedną i padła, ta żyje ale w ub.r. wszystkie kwiatki zmarzły a w tym 1/3 została tylko. Nie kupuj, u Ciebie nie ma szans. W ogóle nic nie kupuj , skup się na świętach , lepiej kup coś na <zajączka> dzieciom
Kupiłam dziś pierwiosnki
no nie sposób przejść obojętnie, jak takie ładne - wołają -
kup mnie, kup mnie
mahonii nie kupię. Nic już nie kupię więcej. Koniec. Jestem od tego wolna
do następnych zakupów

do następnych zakupów
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Widzę, że ogródek dochodzi do siebie po ostatnim ataku zimy
Doczytałam, że mamy podobne podejście do spraw przemarzania roślin.
A pewnie, że tak, zmarznie, trudno, ogród przecież nie jest po to, że by się nim stresować.
Doczytałam, że mamy podobne podejście do spraw przemarzania roślin.
A pewnie, że tak, zmarznie, trudno, ogród przecież nie jest po to, że by się nim stresować.
Na tym pierwszym zdjęciu to nie rzodkiewka?
U mnie biało, od wczoraj.
Nastrój jakiś nijaki przez to.
Ale u Ciebie za to pięknie
kolorowo
wszystko rośnie.
U mnie biało, od wczoraj.
Nastrój jakiś nijaki przez to.
Ale u Ciebie za to pięknie
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha

Tak Moni to rzodkiewka a na drugim sałata 
A dzisiaj zięć uprawił ogród to zaraz po świętach siejemy .
Dzisiaj narobiłam się jak dzika, ale mam wszystko zagrabione. Zostało przycinanie krzewów wiosenne . A mam tego też sporo. Ale to już na spokojnie, ważne ,że mam w koło czystko
-- 30 mar 2018, o 19:16 --
No tak Madziu ogród ma mi dostarczać przyjemności a nie stresu. Zmarznie jedna , będzie druga....
A dzisiaj zięć uprawił ogród to zaraz po świętach siejemy .
Dzisiaj narobiłam się jak dzika, ale mam wszystko zagrabione. Zostało przycinanie krzewów wiosenne . A mam tego też sporo. Ale to już na spokojnie, ważne ,że mam w koło czystko
-- 30 mar 2018, o 19:16 --
No tak Madziu ogród ma mi dostarczać przyjemności a nie stresu. Zmarznie jedna , będzie druga....
- karolacha

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Karolcia nie potrzebujesz kretów, ani wiertła do kopania dziur .Masz 2 w 1
Ojjj nie usiedzi ten czworonóg na jednym miejscu a tu takie niewiniątko https://images84.fotosik.pl/1030/887de8 ... 9a7med.jpg .Radosnych Świat
może po świętach pogoda się wreszcie poprawi
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolinko, gipsówka bylinowa u mnie nie chce za bardzo rosnąć, a rutewka tak.
Bardzo polecam Rutewkę - mnie oczarowała bez końca.
Więc jeśli masz na nią ochotę to nawet się nie zastanawiaj tylko zamawiaj!
Świetne te ujęcia Bąbla jak kopie dziurę i jak potem sprawdza czy robota dobrze wykonana
Słoneczka życzę
Bardzo polecam Rutewkę - mnie oczarowała bez końca.
Świetne te ujęcia Bąbla jak kopie dziurę i jak potem sprawdza czy robota dobrze wykonana
Słoneczka życzę