Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

EWUNIU moja Fresia jest już wiekowa, a może wtedy produkowali zdrowsze rośliny kto wie ????? Ostatnia jej fotka pochodzi z 2016 .Nie stosuje do niej ani do żadnej z moich róż chemii tylko nawozy naturalne .Czasem tylko dokupię jakiś specjalistyczny do róż. Ewuniu nic to ,ze teraz nie zajrzysz,jednak i tak bedziesz musiała zawitać w te strony. Moje ubiegłej wiosny były całkowicie do ścięcia i niektóre np Fresia słabo to zniosła, bo nie była tak chętnie kwitnąca jak w poprzednim roku . Moja rośnie zresztą tak jak większość roślin w półcieniu, bo o 14 lewa strona gdzie rośnie Cardinal Hume i Angela z Maigoldem, a o 16 calutki ogródek jest spowity w mroku dla Ciebie tegoroczne przylaszczki

Obrazek

BEATKO jak wczoraj zaszłam do ogródka to aż mi się buzia uśmiechnęła na widok tylu rozkwitniętych krokusów i uwijających sie wśród nich pszczółek .Fakt to są dopiero botaniczne, ale normalne stoją już w blokach startowych .Mam tych botaników mnóstwo na ogródku i co roku próbuje je pogrupować w większe kępki ,bo wtedy widok jest obłędny jak zakwitają .Cieszę sie też z wielkiego poletka młodziutkich ranników :heja

Obrazek

BEATKO[Beaby] ta róża to Fresia i też jest ozdoba mojego ogródka [oczywiście jak cudownie kwitnie tak jak w 2016 ] Ta roślinka nad którą wczoraj tak ciężko myślałam to Epimedium kwitnie na żółto . No cóż młodość nie wieczność o coraz częściej SKS daje sie we znaki :;230 Masz racje patrząc na różane krzewy juz oczami wyobraźni widzę to cudowne czerwcowe kwitnienie ;:167 ;:167 ;:167 takie jak w 2016 .Oby tylko pogoda nie spłatała nam figla

Obrazek

Obrazek

BASIU pewnie ,że miło patrzy się na kolorki lata jednak wiosna też ma swój urok i jest mnóstwo kolorków .Oby tylko na dobre się rozgościła ,bo dzisiaj znów lodowato brrrrr, a nocą było -4

Obrazek

Obrazek

Teraz świeci ;:3 oby do końca dnia utrzymała się taka pogoda bez minusów tego nam wszystkim życzę ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadzinko pomidorów jeszcze nie posiałam. Mogłabym dziś ale już nie mam siły. Jutro też nie dam rady to najpewniej po świętach ruszy produkcja.
A jak tam Twoje.
U Ciebie na ogrodzie wiosenny ruch i masz rację wolimy już wiosnę a nie tylko wspominki. :lol:
Ciepełka życzę bo ten lodowaty wiatr nie pozwala ani nosa wyściubić.
;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jadziu jak pięknie, 100% wiosna! Krokusy, ranniki cudne, a przylaszczki to już w ogóle piękności z ta koronką w środku!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O Matko!!
Aż się serce raduje na takie wiosenne widoki, kolorowe kwiatuchy i owady.umm.
A u mnie ,,daleko do takich widoków :evil:
Ja ze swojej Tom-Tom nie jestem zadowolona.Nawet myśłałam ją wywalić na wiosnę .Słabo kwinie,puste te kwiaty.Nikły krzak,
Chyba inną w to miejsce posadzę .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, Twój ogród jak z bajki ;:oj Tyle już krokusów kwitnie, a ranniki nawet już przekwitły. Moje dopiero nieśmiało pokazują główki, ale i tak jestem nimi zachwycona :heja Piękne słoneczko świeciło u Ciebie. Może i cały tydzień taki będzie?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu jaka cudna wiosna u Ciebie ;:oj ;:63 ;:63 u mnie jeszcze wszytko śpi .
Frezja to piękna róża - powzdychałam trochę nad nią ;:167 ;:167
U mnie dzisiaj prawie cały dzień śnieg leciał , nie wiem kiedy ta wiosna do mnie zawita .
Wstawiaj takie wiosenne zdjęcia i ciesz nasze oczy ;:196
Serdecznie pozdrawiam i zdrówka oraz słoneczka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No to dlatego Jadziu nie pomogłam w niedzielnej zagadce, bo nie znam liści Epimedium - w ogóle nie znam tej roślinki. Zaraz sobie o niej poczytam.
O jakim SKS-ie Ty piszesz? Przecież sypiesz z głowy nazwą każdej swojej róży - no szacuneczek! A niektóre nazwy trójczłonowe ;:180
Ach, to Fresia taka śliczna? No cudna ta Twoja z 2016 ;:215
A wydawałoby się, ze ranniki takie niechętne.... A to Twoje poletko tych młodziaków jest przecież tego przeciwieństwem. Spasowało im u Ciebie.
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Piękne wiosenne zdjęcia. Już wszyscy nie możemy doczekać się, aby zacząć prace ogrodowe. Też obejrzałam ten filmik z ukorzeniania róż do góry nogami. Mam ochotę spróbować. Ale nie wiadomo co z tego wyjdzie. ;:131 . Czym dokarmiasz swoje róże na wiosnę? ;:218
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO witam Cię w moich skromnych progach .Ja calutki czas pracuję ,bo wiosną pracy jest sporo, a sił coraz mniej, wiec dawkuję sobie pracę .Moje róże dostały jesienią po łyżce a większe po dwie Astvitu, a teraz dostana po garści obornika granulowanego .Oczywiście pnące dostaną po dwie a nawet 3 garści. Jestem ciekawa, bo pierwszy raz kupiłam taki granulowany Najlepsze trawy z Iławy jest też z tej firmy koński i kurzeniec.Calutki czas miałam gołębio-kurzy od gospodarza jednak mu się zmarło ;:174 Próbowałam tej metody ukorzeniania jednak róże nie przetrwały w domowych warunkach, a może zbyt szybko zdjęłam im worki z głowy z obawy przed przegrzaniem ;:224

Obrazek

BEATKO no widzisz, a u mnie tego też dostatek Epimedium .Mam też w innym miejscu różowe Epimedium też jest śliczne. Ono ma cudne kwiatki i w tym miejscu jest kolorowo jak jeszcze zakwitną kokorycze lakolistne, a potem Rh z azaliami.Ranniki się zrehabilitowały, bo wciąż narzekałam ,że mam je tyle lat, a przychówku nie ma żadnego .Bardzo się z tego cieszę i wciąż je chwalę.

Obrazek

TERENIU jest chłodno lecz taka pogoda w sam raz na prace ogrodowe. Wczoraj nacięłam rdestowych rurek dla moich murarek i uprzątnęłam teren za ogródkiem. Pracę trzeba sobie dawkować ,żeby nie przedobrzyć .Oby wiecej irysków i krokusów sie pootwierało to będzie co wstawiać .Miodunki też w blokach startowych czekają na słońce ;:196

Obrazek

IWONKO słoneczka trochę brakuje jednak pogoda jest do wytrzymania w sam raz na prace porządkowe.Zdziwiło mnie ,ze pod liśćmi nie spotkałam ani jednej biedronki .Czyżby wyginęły zimą ???? O tej porze cieszy każdy kwiatek nawet ten najmniejszy krokusik

Obrazek

ANIU Tom- Toma nie ma już u mnie ,bo w sumie nie był to on, tylko Queen Elisabeth którą już miałam ,więc druga poszła w dobre ręce.Potem jednak i z nią się pożegnałam, bo padła jednak ładnie się komponowała z Fresią

Obrazek

AGUSIU uwielbiam kwitnące przylaszczki jednak to dopiero faza początkowa, bo powoli gramolą sie z ziemi ,wiec szybko musiałam ściąć liście .Prawie wszystkie moje ciemierniki zmarzły, a było tyle kwiatów. Nie pomogło nawet okrycie liśćmi .Na jesieni muszę coś wykombinować z nimi

Obrazek

ELUSIA moje pomidorki i papryki rosną sobie powoli nie ma żadnego szału jednak sobie powoli rosną .Musza im trocha obornika odsypać ,żeby poszły w siła :;230 Lodowaty wiatr też mnie odstrasza ,bo o choroba jest raz dwa ;:196 Pewnie ,ze lepsze są aktualne fotki ,ale z braku laku :wink: trza sie posiłkować starociami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadzinko no to teraz sieweczki pomidorów ruszą bo będzie coraz cieplej.
Twoje piwonie mogę oglądać na okrągło bo masz je cudne. ;:138
Właśnie zrobiłam spis dalii, które zgromadziłam a wśród nich jest Twoja Ferncliff Ilusion...uczę się nazw. :wink: ;:168
Czekamy na słonko i cieplejsze dni żeby móc choć wyjść na dwór nacieszyć się wiosną. ;:167
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Piwonie po prostu cudne ;:167
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu jak zwykle raczysz nas uroczymi zdjęciami ;:138

Co do obornika pod pnące róże, to mam pytanie kiedy je Jadziu nim dokarmiasz?
Wciąż nie mogę wyjść z podziwu dla Frezji ;:oj

Bardzo mi smutno z powodu Twojego wawrzynka - bo tak się cieszyłaś na jego kwitnienie ;:168 Może jednak chociaż część kwiatów się uratowała ;:131

Pozdrawiam serdecznie ;:196 i życzę ;:3
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ale piękności ;:333 ;:333
Dziękuję za cudne zdjęcia ;:196
A u mnie znowu zima :( w nocy nasypało śniegu i lekki mróz trzyma
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, u Ciebie wiosna zachwyca ilością kwiecia i kolorami ;:138
Wypatrzyłam u Ciebie różę A Shropshire Lad. Jak się u Ciebie sprawuje?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO to miała być Shropshire laad ,ale niestety okazała się Charles'em Austinem i poszła w dobre ręce. Miałam ja 3 lata i testowałam czy to ona czy nie .Cudna Shropshire ma Jola [Yollanda] u niej to cudowny potworek ;:167 ;:167 Dzisiaj znów przy cudownej pogodzi rozkwitły następne tym razem wielkokwiatowe krokusiki .Oj gwarno przy nich było ,ze aż ;:167 się radowało

Obrazek

Obrazek

TERENIU dzisiaj było cudownie w ogródku coraz więcej krokusów rozkwita a przy nich owady uwijają się aż miło popatrzyć .U nas ma być świąteczna zima, a teraz popaduje deszczyk .Ojjjj nie chce nam się zadomowić wiosna w tym roku ;:174 Biedna moja 'panna młoda' w tym roku nie będzie taka cudna, bo sporo jej paków pospadało ;:174

Obrazek

Obrazek

BEATKO już teraz dałam różom obornika, dostaną jeszcze też po łyżce, a pnące po 3 łyżki Astvitu i 3 garści obornika, bo to wielkoludy i potrzebują sporo jedzenia.W kalendarzu BIO pisało ,ze trzeba już pryskać na Kwieciaka to drań w ubiegłym roku spasowała mu Jacqueline du Pre dlatego muszę ją podkarmić ,żeby mu nie zasmakowała znów. Wawrzynek powoli otwiera kwiaty jednak jest ich znacznie mniej niż w ubiegłym roku,bo większość pąków leży na ziemi. Fresja nie bezie taka cudna jak w 2016 ma same cieniutkie pędziki, więc za wiele kwiatów na niej nie będzie .Zresztą zobaczymy w sezonie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MAĆKU ano cudne są piwonie jak jedna kocham je na równie z różami dlatego mam ich sporo

Obrazek

Obrazek

ELUSIA nareszcie siadłach do kompa bo roboty w bród. Robiłach ciasto cocacolowe w ubiegłym tygodniu robiłach próba i zasmakowało mi dlatego też je zrobiłach na święta .Już siedzi w lodówce ,żeby fajnie wytęgło .Piwonie powoli juz sie puszczają a z Ferncliff będziesz zadowolona bo to cudo ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zmartwychwstał Baranek Boży,
Niech każdy swe serce otworzy,
Na miłość, radość i pogodę ducha
Kto wierzy w Niego niech słów Jego słucha,
Zbawiciel z martwych powstał, Alleluja!
Weselmy się bo radosny dzień dziś nastał, Alleluja!
Życzę wszystkim radosnych Świąt

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”