Lidziu, dziękuję
Nie tylko za oddany głos, ale również za to, że dzięki temu trafiłam na Twoją działeczkę. Na razie tylko liznęłam kilka stron, ale już zauważyłam, że masz sporo roślin, z którymi do tej pory się nie zetknęłam. I variegaty chyba lubisz? masz ich kilka. Jeśli pozwolisz, jeszcze tu wrócę, na dłużej
Witaj Lidziu. To chyba niezbyt dobrze, że rośliny nie zasnęły zimowo, rozchwiana pogoda zmyliła przyrodę wczoraj widziałam klucz jakiś ptaków na niebie... Jeżeli zima jednak wróci to zniszczy wiele kwiatów
Lidziu nic się nie stało, przy tylu wpisach nie trudno kogoś przeoczyć
Oszronione roślinki to to co najbardziej lubię w zimie. I choć zimy ogólnie nie lubię, to jednak tym widokom trudno mi się oprzeć
Choć kolejny post ze zwiastunami wiosny spowodował szybsze bicie serca Pierwiosnki od ciebie ładnie się przyjęły (nareszcie ), mam tylko nadzieję, że ich wystawione od dawna na świat nosy nie ucierpią przez obecne mrozy...
Ale żeby barwinek już kwitł?
Lidziu ja niestety nie mogę wyjść do ogrodu, żeby sprawdzić co na grządkach może i lepiej, bo serce nie boli co stanie się z wyrywnymi roślinami po fali mrozów. Drzewa nie pobielone, a słońce ostre świeci Przy tym wszystkim śniegu na milimetry.
Cieszę się, że się odezwałaś
Zima u Ciebie jest przepiękna, u mnie mróz trzyma, jednak śniegu jest troszkę mało.
Jednak pomimo mroźnej pogody czuć charakterystyczny zapach zbliżającej się wiosny
Lidziu przepiękna zima u mnie grama śniegu a mórz był dość spory był , teraz już cieplej ale też w nocy około -5,6 stopni .
Daszeńkę wygłaskaj .
A Tobie zdrówka i samych miłych dni życzę
Mam ogromne zaległości, a więc najpierw krótko odpowiem na Wasze styczniowe posty.
Ewuniu - ewarost również lubię zdjęcia oszronionych roślin.
Pierwiosnek na którego zwróciłaś uwagę kwitł przez całą, długą jesień aż do stycznia. Oby tylko nie odbiło się to na tegorocznym kwitnieniu.
Danusiu - danuta z rzeczywiście dobrą nazwę wymyśliłaś dla rojnika pospolitego, bo jego boczne rozetki bardzo łatwo odskakują i ukorzeniają się w nowych miejscach.
Jurku - Locutus cieszę się, że chociaż ciemiernik Ci się spodobał.
Florianie - Florian Silesia pigwowiec niepotrzebnie się pośpieszył i owoców znów nie będzie.
Tereniu - TerDob dziękuję w imieniu oszronionych roślin.
Mam nadzieję, że Twój pigwowiec jeszcze śpi. Mojemu niestety zmarzły pąki kwiatowe.
Florianie - Florian Silesia moje ranniki już też ładnie kwitły, ale zaraz potem przykryła je gruba warstwa śniegu, która zalega do dzisiaj.
Tereniu - TerDob niestety wiosna na razie schowana pod grubą warstwą śniegu. Mam nadzieję, że mróz za nadto nie uszkodził roślin.
Teraz zacznę odpowiadać na posty z miesiąca lutego.
Irenko - adamiec zdjęcia mojego przedwiośnia są już dawno nieaktualne, bo wnet po ich zrobieniu spadł śnieg i wróciła zima, która trwa do dzisiaj.
Ewuniu - ewaros no niestety, rośliny ruszyły, a zima wróciła, zaczęło mrozić i to porządnie. Wprawdzie śniegu jest sporo, ale leży już długo, jest ciężki, zlodowaciały, i nie wiadomo jak rośliny sobie pod nim radzą.
Duende witaj. Cieszę się, że trafiłaś na moją działkę.
Oznaki wiosny pokazały się za wcześnie. Na razie trwa regularna zima i raczej szybko się nie skończy. Mamy jednak luty, a to przecież miesiąc typowo zimowy.
Iwonko - Iwonka1 Twój wątek jest mi dobrze znany, bo już od dawna jestem jego zachwyconą podglądaczką.
Bardzo się cieszę, że do do mnie trafiłaś. Zapraszam do spacerów, chociaż mój mały ogródek działkowy niczym nie przypomina Twojego przepięknego ogrodu.
Ewuniu - ewa w bardzo niedobrze, że rośliny tak wcześnie zaczęły się budzić, a niektóre praktycznie w ogóle nie zasnęły. Według prognoz zima potrwa do początku kwietnia, a to może być dla niektórych roślin zabójcze.
Małgosiu - clem3 czy pisząc o pierwiosnkach, nie miałaś na myśli przebiśniegów? Jakoś sobie nie przypominam, żebym wysyłała Ci pierwiosnki.
Barwinki praktycznie nie przestały kwitnąć od jesieni, ale teraz panuje zima i wszystko od dawna schowane pod śniegiem.
Marysiu - Maska u mnie od dłuższego czasu panuje zima, ale pokrywa śniegowa jest dość gruba, więc to co przykryte ma szansę przetrwać, gorzej z pąkami na krzewach.
Danusiu - danuta z jeszcze raz, bardzo dziękuję Ci za nasiona.
Tereniu - TerDob dziękuję za troskę. Niestety ostatnio ciężko u mnie z czasem i stąd te zaległości na forum.
Madzia - Madziagos no odezwałam się nareszcie, ale dalej nie mogę wyrobić się czasowo.
O tak, zima trzyma. Na dzisiejszy wieczór mam w prognozie -9, ale aż tyle raczej nie będzie.
Tereniu - TerDob dziękuję. U mnie w nadchodzącym tygodniu mają być znów mroźne noce. Dobrze, że śnieg nadal leży.
Marysiu - delosperma coś długo Cię nie było. U nas śnieg leży już długo i zaczyna mi się ta zima dłużyć. Niestety prognoza nie przewiduje wiosny w marcu, ale znacznie później.
Czy wcześniej nie było u Ciebie śniegu.
Ewo - ewa2105 witam Cię i zapraszam częściej.
Widzę, że Twoje wysiewy już wystartowały. Kiedy wysiewałaś koleusy?
Danusiu - danuta z u mnie słońce raczej rzadko wygląda, a zima ma się nadal dobrze.