Czarnookoa Zuzanna? - pierwszy raz spotykam sie z taką nazwą. Moja Zuzanna ma białe oczko :P , a czarnookie powędrowały w świat.
Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Babopielka pisze:Dzisiaj wszystkie kobietki na forum ,a faceci przed telewizorem sobie nerwy szarpią![]()
Penstemon jest piękny i ten storczyk gruntowypierwsze widzę
możesz napisać czy te roślinki jakieś szczególnie wymagające są
czy też same sobie tak pięknie rosną
![]()
Bożenko, tak jest, wszyscy faceci przed telewizorami, a my tu.
Chociaż i tak słyszę jak grają.
Ten storczyk jest bardzo łatwy do uprawiania.
Nie trzeba specjalnie o niego dbać.
Wystarczy mu trochę wody podczas suszy i nic więcej.
Nie lubi nawożenia, i wtedy kwitnie lepiej.
Mam go już kilka lat, i rośnie w jednym miejscu.
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nie wszyscy nie wszyscy bo ja już jestem z WAMIGabriela pisze:Dzisiaj wszystkie kobietki na forum ,a faceci przed telewizorem sobie nerwy szarpią.

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Gabriela

Tak, bo już koniec meczu.andriu53 pisze:nie wszyscy nie wszyscy bo ja już jestem z WAMIGabriela pisze:Dzisiaj wszystkie kobietki na forum ,a faceci przed telewizorem sobie nerwy szarpią.
Jak to dobrze, że nie oglądałam, jestem zdrowsza.
A mój M mówi że to przeze mnie przegrali, bo nie kibicowałam.
A co ja na to biedna poradzę ?
Nie mamy już drugiego Lubańskiego, Lato, Szarmacha z tym jego dumnym gestem gdy strzelił bramkę, i innych.
Gabrysiu!
Jestem u Ciebie codziennie,choć nie piszę za każdym razem , i z podziwu dla Ciebie i Twoich roślin wyjść nie mogę!Skąd Ty bierzesz te wszyskie piękne rośliny...A ile cięzkiej pracy musisz wkładać w TAKI wygląd działki...
Powiedz mi,czy ta fioletowa trzykrotka rozsiewa Ci się?
Bo jeśli się wysiewa ,to czy mogłabym Cię poprosić o siewkę
:P ?A jeśli nie - to o parę nasionek???Jest przeurocza...
Jestem u Ciebie codziennie,choć nie piszę za każdym razem , i z podziwu dla Ciebie i Twoich roślin wyjść nie mogę!Skąd Ty bierzesz te wszyskie piękne rośliny...A ile cięzkiej pracy musisz wkładać w TAKI wygląd działki...
Bo jeśli się wysiewa ,to czy mogłabym Cię poprosić o siewkę
Pozdrawiam,Małgorzata
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Witaj ! Gratuluję pomysłów z umieszczaniem roślin.U Ciebie jest pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!Calla prześliczna,hebe powala powiedz czy penstemon jest trudny w uprawie ,bo tak mi się podoba a już miałam trudności z innymi roślinkami ,więc wolę się nie czepiac "trudnych".No i jeszcze nornice wywaliły mi korytarze może pod 10 roślinami i muszę coś z tym zrobic.Ale u Ciebie można oczy nacieszyc...................Pozdrawiam i zapraszam.
- Gabriela

basow@ pisze:Gabrysiu!
Bo jeśli się wysiewa ,to czy mogłabym Cię poprosić o siewkę:P ?A jeśli nie - to o parę nasionek???Jest przeurocza...
Małgosiu, trzykrotka się rozsiewa i to aż za dobrze.
Tylko nie zawsze jest identyczny kolor, czasami wychodzi inny odcień.
Ale nie ma sprawy, na pewno juz gdzieś jest ukryta sadzonka.
aha, zapomniałam dodać.
Co roku dostaję katalog z wysyłkowe szkółki z lublina i tam czasami zdarzają się ciekawe rośliny.
A i tez poluję w okręgowych szkółkach.
- Gabriela

korzo_m pisze:Gabrysiu już wiem jaką dużą masz działkę , teraz rozumiem dlaczego tyle roślin mieścisz. Ja mam podobną powierzchnię 5,5 ara. Część zajmują trawniki. Ty u siebie masz tyle orginalnych roślin, gdzie To wszystko kupujesz? u nas wydaje mi się ,że są te najbardziej pospolite.![]()
Dorotko, pisałam już wyżej skąd mam rośliny, ale muszę jeszcze dodać, że czasami przywożę z zagranicy.
Ostatnio nie byłam, ale chyba w przyszłym roku się wybiorę do córki.
- Gabriela

zuzia55 pisze:Witaj ! Gratuluję pomysłów z umieszczaniem roślin.U Ciebie jest pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!Calla prześliczna,hebe powala powiedz czy penstemon jest trudny w uprawie ,bo tak mi się podoba a już miałam trudności z innymi roślinkami ,więc wolę się nie czepiac "trudnych".No i jeszcze nornice wywaliły mi korytarze może pod 10 roślinami i muszę coś z tym zrobic.Ale u Ciebie można oczy nacieszyc...................Pozdrawiam i zapraszam.
Zuziu, penstemon nie jest trudny w uprawie, ale trzeba co jakiś czas wysiewać nowe nasionka.
Miałam ze trzy lata temu kilka kolorków, zostały tylko dwa i muszę na nowo siać
Po prostu robi sie brzydki krzaczek.
Witaj Gabi wielkie ukłony
masz tyle roślin których ja nie znam bardzo spodobały mi się penstemon ,żeleżniak ,kalijka czy tą ostatnią wykopujesz na zimę

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa