Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu - pewnie że pomogłaś i rozwiałaś moje wątpliwości. Bardzo dziękuję za pomoc i zawsze, kiedy coś kupię i nie wiem co - to wtedy przychodzisz mi to glowy właśnie ty - bo ja uważam, że ty jesteś chodząca encyklopedia roślin. i Nie mów, że tak nie jest - kolejny dowód wczoraj.
A obejrzałam twoje fotki i na trzecim zdjęciu widzę, że czai się do kwitnienia i tu nie wiem - trytoma czy może pustynnik - ten nasz wymarzony, który okazał się u mnie tak kapryśny i nie wiem co z tego wyjdzie.
A obejrzałam twoje fotki i na trzecim zdjęciu widzę, że czai się do kwitnienia i tu nie wiem - trytoma czy może pustynnik - ten nasz wymarzony, który okazał się u mnie tak kapryśny i nie wiem co z tego wyjdzie.
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Gabrysiu jak ja wchodzę do twojego ogródka to wiem że będzie niespodzianka z roślinkami.
Masz bardzo dużo roślinek , których ja nawet nie znam
Wiesz już że robisz fotki jak profesjonalistka .
Ja nawet nie wiem co mam napisać bo u ciebie jest wszystko piękne , a ja jestem zauroczona twoim ogrodem :P
Masz bardzo dużo roślinek , których ja nawet nie znam
Ja nawet nie wiem co mam napisać bo u ciebie jest wszystko piękne , a ja jestem zauroczona twoim ogrodem :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Babopielka pisze:O Matko Naturoale widoki
i jaka pomysłowa z Ciebie osóbka
te siedzące spodnie na ławce i te buty przy hostach
.A teraz przyznaj się bez bicia skąd masz parzydło lśniące i taką piękną brunerę
![]()
![]()
Bożenko, już się przyznaję - kupiłam wiosną w szkółce.
Brunerę kupiłam, bo spodobały mi się jej liście i jest niesamowicie "fotogeniczna",
a parzydło ?- bo nie miałam
reniazt pisze:Gabrysiu - pewnie że pomogłaś i rozwiałaś moje wątpliwości. Bardzo dziękuję za pomoc i zawsze, kiedy coś kupię i nie wiem co - to wtedy przychodzisz mi to glowy właśnie ty - bo ja uważam, że ty jesteś chodząca encyklopedia roślin. i Nie mów, że tak nie jest - kolejny dowód wczoraj.
Reniu, cieszę się że mogłam Ci pomóc.
Encyklopedia to może jeszcze nie, ale trochę kwiatów znam
Na tym zdjęciu jest pystynnik, ma sporo pędów kwiatowych, ale jakieś cienkie.
Drugi natomiast, ma tylko dwa
jolciajci pisze:Gabrysiu jak ja wchodzę do twojego ogródka to wiem że będzie niespodzianka z roślinkami.
Masz bardzo dużo roślinek , których ja nawet nie znam![]()
Oj , Joluś...
A mnie się wydaje że to u Ciebie jest mnóstwo roślin i rarytasków.
Dziękuję za uznanie
- Gabriela

Wisienka pisze:Gabi - jak zwykle kończę wizytę u Ciebie pełna zachwytu!
Roślin, które pokazujesz to nawet połowę nie znam!![]()
![]()
Warzywniaczek całkiem, całkiem. Ale tych dużych pomidorków to Ci po prostu zazdroszczę!
A co tam!![]()
A parzydło kupiłaś też w szkółce, czy gdzieś wysyłkowo?
Wisienko, dzięki że wpadłaś.
Mnie ostatnio jakoś ciągle brakuje czasu, na wpisy oczywiście, bo odwiedzam ogrody raczej regularnie.
Wisienko, parzydlo też kupiłam w szkółce.
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi będąc w ogrodzie u Hanki55 przeczytałam że masz problem z popękanymi piętami . Zrób sobie płyn do smarowania kilka razy dziennie - w równych proporcjach spirytus , gliceryna , sok z cytryny , dobrze wymieszaj i smaruj . Płyn sprawdzony - POMAGA . Możesz zacząć od mniejszej porcji np . po50ml .
Gabi proszę napisz mi czy hebe mozna zastosować jako roślinę okrywową - jaka wysokość , i jak długo kwitnie . Bardzo mi się podoba . W czasie pogody deszczowej , ale nie wiem kiedy to będzie , zajrzę do Twojego ogrodu na dłużej , bo teraz czasu brak .
Gabi proszę napisz mi czy hebe mozna zastosować jako roślinę okrywową - jaka wysokość , i jak długo kwitnie . Bardzo mi się podoba . W czasie pogody deszczowej , ale nie wiem kiedy to będzie , zajrzę do Twojego ogrodu na dłużej , bo teraz czasu brak .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- Gabriela

Witam Ewuniu.ewkapaw pisze:Gabi będąc w ogrodzie u Hanki55 przeczytałam że masz problem z popękanymi piętami . Zrób sobie płyn do smarowania kilka razy dziennie - w równych proporcjach spirytus , gliceryna , sok z cytryny , dobrze wymieszaj i smaruj . Płyn sprawdzony - POMAGA . Możesz zacząć od mniejszej porcji np . po50ml .
Dzięki za poradę i na pewno wypróbuję.
Jeśli chodzi o hebe, to rośnie w kształcie kuli, rozrasta się wszerz, ale nie płoży.
Gałązeczki są sztywne i rośnie do około 60 cm, a jak długo kwitnie ?
Na razie nie wiem, bo zakwitła mi pierwszy raz.
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Ogród
Witaj Gabrysiu warzywnik super a na gołabki to się piszę, kwiatuszki śliczne miły ogrod -pozwoliłam sobie przysiąść przy tym facecie rozmowa była super, jestem umówiona z nim na spotkanie właśnie w twoim ogrodzie. pozdrawiam Halina
- Gabriela

Re: Ogród
Halinko, masz moje przyzwolenie na randkę z moim "facetem".eukomis pisze:Witaj Gabrysiu warzywnik super a na gołabki to się piszę, kwiatuszki śliczne miły ogrod -pozwoliłam sobie przysiąść przy tym facecie rozmowa była super, jestem umówiona z nim na spotkanie właśnie w twoim ogrodzie. pozdrawiam Halina
Następnym razem przygotuję Ci

albo

- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38