Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tego czwartego (biały w rózowe kropki) kupiłam ostatnio na spotkaniu storczykowym. Mam kilka nakrapianych, ale ten był bardzo oryginalny i mi się spodobał.
a pomarańczowy według nalepki na doniczce nazywa się Phalaenopsis Brown Sugar. jest woskowany. ma obecnie jeden kwiat, ale idzie mu trzeci pęd z pąkami. będzie krótki, ale może się pąki rozwiną.
pozostałe mają się ok. mam nadzieję, że kiedyś znikną im te wstrętne plamy. mam nadzieję, że to nie choroba i że wszystkie przeżyją.
a pomarańczowy według nalepki na doniczce nazywa się Phalaenopsis Brown Sugar. jest woskowany. ma obecnie jeden kwiat, ale idzie mu trzeci pęd z pąkami. będzie krótki, ale może się pąki rozwiną.
pozostałe mają się ok. mam nadzieję, że kiedyś znikną im te wstrętne plamy. mam nadzieję, że to nie choroba i że wszystkie przeżyją.
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Jakie piękności ci kwitną
, śliczne
. Pierwszy i drugi , identyczne jak moje
. Piękne zdjęcia robisz , aż miło popatrzeć
.
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa

- Wanda

- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Dusiu, cudności! Muszę ci powiedzieć, że tego w żyłeczki dostałam przekwitniętego od siostry ze 2 tygodnie temu i już u mnie wypuścił boczny pędzik. Jest jeszcze malutki, ale najważniejsze, że jest i będzie kwitł. Nie wiem, jak twój, ale mój jest chyba z tych mniejszych Phalaenopsisów i jest to jeszcze młodziutka roślinka.
- Storczykowa

- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusiu, wracając do kranówki i braku magnezu, ja podobne jak Ewelinka, nigdy nie stosowałam do podlewania falenopsisów kranówki. Nawozy profesjonalne mają w składzie ten pierwiastek, wystarczy więc systematycznie roślinę zasilać i problemy znikną.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

na moich nawozach nie pisze, że mają magnez. a kranówki też nigdy nie używałam, bo jej nie lubią. może przy następnym podlewaniu dam im innego nawozu niż zwykle. te, co miały najwięcej plam, wyniosłam do pokoju R. , ale martwię się, że je poparzy słońce. 1 już ma lekko zbielałą łodygę w tym miejscu, gdzie wyrastają liście i uzeschnięty od słońca świeży korzonek. swoje okna już niedługo muszę zacząć cieniować. ciekawe, kiedy pokażą się pędy na Vandach.
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Pisałas coś u mnie w wątku o spotkaniu i cofam sie i oglądam fotki . Gdzie było to spotkanie jeśli można zapytać ?
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- Storczykowa