Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Tereniu kochana możesz wyjaśnić co się dzieje, co to za zmartwienia Ciebie dobijają, smutno mi i przykro czytać takie wiadomości, nie możesz zostawić kwiatów, bo to Twoje życie ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Przytulam Cię mocno ;:168 ;:168 głowa do góry musi być lepiej ,ale na razie póki co to postaraj się troszkę uspokoić i odpocząć .
Jutro też jest dzień i może przyniesie dobre rozwiązanie ,a przede wszystkim spokój ;:168 ;:168 ;:168
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, głowa do góry. ;:196
Masz tak pięknie kolorowo na działeczce, a to musi Ci humor poprawić. ;:108
Wiem, nie zawsze i nie wszystko da się załatwić ogrodem, ale załamywać też się nie wolno. Z każdej sytuacji znajdzie się jakieś wyjście.
Bądź dobrej myśli i pamiętaj, że my tu wszyscy jesteśmy z Tobą i ślemy do Ciebie pozytywne fluidy. ;:79 ;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam miłych gości wieczorowa porą ;:4
Dzień ładny ciepły słoneczny i pracowity na nowej działce - trochę wysadzałam i podlewałam a teraz nie mogłam dotrzeć do domu , nogi odmawiają posłuszeństwa .
Witaj Marysiu ;:196
Miałam nic nie pisać ale może mi się ulży jak się pożalę :( Na starej działce puścili wodę w piątek i nie wiem co się stało - nas nie było a jak zajechałam na liczniku miałam nabite 260 metrów sześciennych - wprost nie możliwe , prezesa nie było , był na wyjazdach a jak wrócił to stwierdził że trzeba zapłacić ;:145
Ja przez 20 lat tyle bym nie wyczerpała - ale trudno , powolutku ochłonęłam , najgorzej jak pomyślę ile by było kwiatków za te pieniądze .
Porzeczkę krwistą zapisuję mam ukorzenioną , ten krzew tez mogę Ci jeszcze jeden dać ;:108
Dziękuję bardzo ;:196
Dorotko mnie tez się taki zestaw podoba ;:108
Dzidziu są jeszcze takie dwukolorowe szafirki , też są śliczne a białe tez jak spotkam to sobie kupię ;:196
Iwonko kochana nieszczęścia chodzą parami nie dość że szklarenka rozwalona to jeszcze na liczniku mam 260 metrów wody nabite ;:223
A kwiatki zabiorę choćbym miała paść :D
Masz rację bez kwiatków nie ma życia ;:185
Witaj Alu ;:196 ;:167
To ja Ciebie przytulam ;:168 będzie lepiej wiem tylko jakoś nie mogę sobie z tym poradzić bo gdybym chociaż kwiatki podlała ale to bym musiała podlać wszystkie działki w Małogoszczu i tez bym tego nie wyczerpała .
Lucynko witaj ;:196
Już jest trochę lepiej ale na początku nie wiedziałam co mam z tym zrobić .
Bardzo Ci dziękuję ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu ;:196 dlaczego puścili wodę jak nie było wszystkich działkowców .My zostawiamy krany odkręcone na zimę,żeby cała woda spłynęła .Tak sie nie robi a może gdzieś pękła rura i poleciało wszystko na Twój licznik. Tereniu biednemu zawsze wiatr w oczy a nieszczęścia chodzą parami .Mam nadzieję ,ze teraz będzie już lepiej .Wiem ,że to szok mnie też zwaliłoby to z nóg.Jednak rośliny odwdzięczają się Tobie cudnym wzrostem i kwitnieniem ;:168
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu ;:168 ja chyba odwołałabym się od decyzji, to nie jest sprawa prezesa, bo i ja myślę że jest pęknięta rura, obserwuj teraz licznik ;:oj Nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w takie zużycie ;:185 Bardzo Ci współczuję bo gdyby coś z tego było podlane kwiatki ale basen to rozumiem ale kasa wyrzucona do morza!
Mam nadzieję, że następna rura strzeli prezesowi ;:14
Jak to mówią najważniejsze jest zdrowie, więc już nie myśl bo nerwy Ci nie pomagają ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu ;:196 , no i właśnie jak pisze Marysia, nie odpuściła bym, muszą sprawdzić gdzie był upływ tej wody, odwołała bym się , bo to logiczne, niemożliwe po prostu ;:202 A tak jak pisałam wcześniej, sprawa się sama wyjaśni z działkami, jedną opuścisz pewnie i to tą starą ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Tereniu odwołuj się i to do wodociągów a nie do prezesa. A zresztą to on sam powinien się odwołać bo to niemożliwością jest zużyć tyle wody. A on jest od tego, żeby Wam pomagać. A nie sprawę olać!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu dziewczyny mają racje ;:108 nie wyrażaj zgody na taki rachunek .U nas w domu pękła rura w podłodze i długo płynęło zanim się z orientowaliśmy i to woda gorąca .A rachunek nie był aż tak wysoki .A jeszcze zobacz czy to nie jakieś oszustwo .
Tak miała jedna pani przymnie sprawdzała w urzędzie czy jej wysyłali rachunek bo na liczniku miała zero ,a rachunek dostała na 5oo zł i okazało sie ,że urząd żadnego rachunku nie wysyłał.

Ślicznie kwitną Ci dąbrówki i cała reszta .Buziaczki ;:196
Pozdrawiam Alicja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tereniu pięknie ci kwitną dąbrówki. Z wodą zgadzam się z przedmówcami - jeśli jesteś pewna, że nie zużyłaś tyle wody to odwołaj się. Albo pójdź do radcy prawnego i zapytaj co z tym fantem zrobić. Trzymam kciuki, żeby wszystko wyjaśniło się na twoją korzyść &&&&&&&&&&
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu i ja dołączam do grupy tych niepokornych - trzeba walczyć o swoje! Ostatecznie zapłacić zawsze można, ale odwoływać się i poszukać przyczyny nawet koniecznie trzeba. Czy miałaś odkręcony kran i po przyjeździe na działkę widziałaś, jak woda z niego leci? Wtedy zakręciłaś? Sprawdź jak wygląda procedura odkręcania - kto i kiedy ma zostać poinformowany, w jaki sposób, czy wszystko zostało wykonane należycie. Zapytaj kogoś technicznego w wodociągach, jaką wydajność ma taki licznik w Twoim przekroju podłączenia, tzn. ile czasu zajmuje mu przepuszczenie takiej ilości wody (może czasowo byłoby niewykonalne), popytaj też sąsiadów na działkach, bo taka ilość wody nie wsiąka w glebę ot tak, gdyby się u Ciebie lało, na pewno ktoś by zwrócił uwagę na rzeczkę i poinformował kogo trzeba. Nie znam się na strukturach "władzy" działkowej, ale domyślam się, że taki prezes też ma jakiś zakres obowiązków, wykaz podejmowanych działań itp. Napisz pismo, złóż z potwierdzeniem na kopii, to będzie musiał poświęcić Twojej sprawie swoją cenną chwilę. Słowem łatwo się zniechęca - ułamek sekundy i święty spokój, a za papierem idzie odpowiedzialność.
Głowa do góry ;:168
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ;:196 nie wiem dlaczego puścili wodę jak nie było wszystkich , było wcześniej zebranie i na pewno mówili że puszczą ale ja nie byłam .
Wodę puścili w piątek , myśmy byli tam do południa wykosiliśmy trawę i mąż pojechał do pracy a ja na nową działkę , pytałam sąsiadów to tez nie wiedzieli kiedy puszczają . Ja zajechałam tam w poniedziałek w południe - to było trzy doby a przepustowość licznika jest jeden metr na godzinę - można powiedzieć że były trzy doby to licznik mógł przepuścić 72 metry a nie dwieście sześćdziesiąt .
Nic mi się nie chce bo ta noga boli mnie jak czort - wybrałam już trzy serie zastrzyków i zabiegi i mam wrażenie że jeszcze gorzej ;:223 a tu za wszystkim trzeba chodzić .
Dziękuję Ci ;:196
Witaj Marysiu ;:196 ale do kogo się odwołam - ja tez nie mogłam uwierzyć ale sprowadzono minie do pionu :(
Łatwiej powiedzieć jak zrobić - nie myśl , jak to samo się ciśnie do głowy - czy Ty wiesz ile ja bym za to miała kwiatków ??
Dzięki ;:168
Iwonko ;:196 Ty to wiesz że żeby coś załatwić trzeba mieć zdrowie a ja nie mogę chodzić ;:223 a mąż mówi że moje kwiatki i moja woda - on woli zapłacić jak gdzieś chodzić :wink: mówi jak im udowodnisz ze nie wyciągnęłaś tyle wody ??
Dorotko jak ??? gdzie ??? łatwiej powiedzieć jak zrobić .
Alu ;:196 jak mam to zrobić ?? co powiem ?? i komu ???
Dziękuję Ci bardzo ;:168
Kasiu witam i dziękuję w imieniu dąbrówek ;:196
Jest to nawet nie możliwe tyle zużyć wody w ciągu trzech dób - nawet gdyby kran był odkręcony .
Jeszcze raz dzięki .
Witaj Aniu bardzo dziękuję za rady ;:196 może i mnie przekonałaś żeby walczyć o swoje .
Na liczniku pisze że ma jeden metr na godzinę z tego by wynikało że gdyby się nawet lała woda to tyle by się nie wyczerpało /
Prezes poszedł tylko z mężem i sprawdzili stan ogólnego licznika na działkach i było ponad 300 metrów - stwierdził że jest możliwe że to myśmy tyle wyczerpali .
Ja przy tym nie byłam bo bym go chyba pobiła .
Spróbuję jeszcze jechać do wodociągów i popytać ;:108
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie ;:4
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nooo, to już jest twardy dowód - trzy doby to maksymalnie 72 kubiki i nie ma zmiłuj, żeby poszło więcej. Jeśli pan prezes twierdzi, że to jest możliwe, to pisemnie poproś o pisemne wyjaśnienie, jak technicznie to się mogło stać. Jeśli masz instrukcję do licznika, to możesz panu dołączyć ksero danych technicznych :) A jeśli nie, to spisz nr i typ licznika, wyjaśnij sytuację w wodociągach i poproś ich o jakiś dokument o przepustowości. Wiem, że z bólem jest ciężko, dlatego postawa Twojego męża mnie :evil: Ręce opadają. Myślę, że jednak mimo wszystko warto się postawić - pomyśl, jaką będziesz miała satysfakcję, jeśli uda się wygrać: wtedy małża zabierzesz do szkółki i na jego oczach wydasz całą kasę niby należną za wodę na roślinki ;:138 Wiem, mściwa ze mnie bestia, ale takiego finału Ci życzę! ;:168
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu poproś o kopię rachunku od prezesa i złóż odwołanie do dostawcy wody, który wystawił rachunek. Bezwzględnie idź w zaparte, bo to jest niemożliwej żebyś tyle wody wylała a jak rury są dziurawe to to nie należy do Ciebie tylko do dostawcy wody!
Nie odpuszczaj! powodzenia ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu te chłopy to czasem jak małe dzieci dają się w puścić w maliny .A tak po prawdzie to co Was obchodzi główny licznik jak Macie swój ..... I tu zachodzi pytanie po co Wam i innym liczniki jak prezes patrzy na główny :?:
Powiedz Prezesowi ,że tę sprawę podasz do Uwagi do polsatu .
Ja Ci radzę ,żebyś nie płaciła bo później tych nie słusznie zapłaconych pieniędzy nie odbierzesz .
A do czyjej rączki miałabyś najpierw zapłacić :?:
Obyś spała spokojnie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”