Sabinko, pierwsze słyszę, że parzydło daje takie silne odrosty

Mam tą roślinkę i to już z 5, 6 lat i u mnie trzyma się zwarcie w jednej kępie.
Może są jakieś odmiany tej roślinki dające rozrosty
Aniu u nas lało konkretnie i to przez kilka dni. Wczoraj chyba był cały dzień bez deszczu, za to dziś z rana przeszła burza. Zwariować idzie od tej pogody.
Podobnie jak Ty, też walczę z chwastami, bo rosną na potęgę. Co odchwaszczę w jednym miejscu, to w drugim już trzeba i tak wkoło
Gabi, miejsca wcale nie ma tak dużo. Teraz się tak wydaje, bo wszystkich roślin jeszcze nie widać. Latem to już jest busz. Mam już wielki problem aby upchnąć gdzieś kolejną różę.
Dziś np wykopałam wierzbę Iwę (była brzydka bo chorowała) i mam fajne wolne miejsce. Chyba posadzę tam jakąś mniejszą odmianę magnolii - Nigrę albo Ann, w zależności któą uda mi się kupić u nas na targu.
Magda, 'Bronek' po ciężkiej pracy w ciepły wieczór smakuje wyśmienicie
Ja gnojówki z pokrzyw w tym roku jeszcze nie nastawiałam, ale mam już prawie gotową z obornika końskiego. Muszę jeszcze doczytać jakie stężenie zrobić do podlewania róż i innych roślin.
Aniu, witam Cie bardzo serdecznie.
Angelica ładnie mi się bujnęła w ubiegłym roku i mam wobec niej naprawdę wysokie oczekiwania.
Ja się zakochałam w tej róży, gdy zobaczyłam ją w pewnym forumowym ogrodzie. C U D O ! Jak chcesz, to wyślę CI namiary na pw, bo ta osoba nie pisze na naszym forum.
Bożenko, w tym Agrocentrum akurat nie byłam. Poprzednim razem jak tam trafiłam, to wpakowałam się w remont drogi i wyjechać stamtąd nie mogłam. Może wiesz, czy już jest tam przejezdne ?
Co do hortensji, to oczywiście niezawodne bukietowe. Wszystkie odmiany dadzą radę. Moim zdaniem najpiękniejsza to Limelight. Polecam też Vanille Fraise, Silver Dollar, Magical Moonlight lub miniaturkę Bobo
Madziu, trzymam więc kciuki za naparstnicę. Oby się przyjęła i pięknie kwitła i oczywiście rozsiewała się.
Masz rację, trawnik po koszeniu daje wrażenie takiego ładu i porządku w ogrodzie. Ja lubię wtedy robić zdjęcia z szerszego ujęcia
Aniu, ciemiernika kupiłam na lokalnych targach ogrodniczych ( w Kielcach). Może w Twojej okolicy też są organizowane podobne imprezy ? Czasami warto się wybrać, bo można fajne roślinki upolować
Moniczko, ja też nie kupuję róż na rynku. Zniechęca mnie totalny brak oznaczenia. Nawet nie wiadomo czy to róża wielkokwiatowa, rabatowa, itd ... A sugerowane kolory też nie zawsze się zgadzają.
Grażynko, uwielbiam magnolie i chciała bym dokupić sobie jeszcze chociaż dwie.
Zawilce chyba jakieś Ci dawałam. Rosną, czy wyginęły ?
Joluś zakupy już prawie wszystkie posadzone. Został mi jeszcze powojnik. Niby mam dwa miejsca po Purple i Lemon Dream, ale ciągle mam nadzieję, że coś wybije. Dziś grzebnęłam pod nimi trochę głębiej i nic nie widzę
Co do magnolii, to próbowałaś paznokciem zdrapać trochę ? Jeżeli zielone to zostaw, a jak suche to nic już z niej raczej nie będzie. Ja niedawno pozbyłam się Susan sadzonej rok temu. Nie wytrzymała letnich upałów. Zaschła już w sierpniu, ale trzymałam, bo miałam nadzieję że wiosną coś wybije. Niestety cała suchutka była
Magnolia gwiaździsta już zaczęła przekwitać, ale za nią rośnie druga Spectrum, która właśnie szykuje się na spektakl
Sangwinaria - mistrzyni w szybkości przekwitania
Takie cudaki zawilce. No nie wiem, czy ładne, ale jak już są ....
Fragment rabaty z zawilcami
i jeszcze takie
i takie z trójlistem
Kwitną korony
pierwsze tulipany