Znalazłam Cię i zapisuję by nie zgubić
Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Hej Marysiu
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam wieczorem!
Po obiedzie przestało wiać i można było wyjść do ogrodu. Wycięłam taki stary krzew ligustru i jeszcze tylko połowę gałęzi mam do posiekania, oj przydałaby się machina
Jak się ociepli to wysmaruję patyki Roundapem, bo krzak rośnie w granicy i sąsiad nieraz z czupryną walczy
. Jak mi się uda go wytępić (krzak nie sąsiada) to posadzę coś ładnego kwitnącego. Strasznie kusi, że robić już porządki, ale nie wolno
Renatko dziękuję! dzisiaj znowu walczyłam z nasionami, rozdzielam na marzec i kwiecień (sianie) bo jest tego ogrom. pamiętam jak Ty walczyłaś z rozsadami jednego roku
Jadziu ja z niektórych wizyt już też zrezygnowałam, odpuściłam rehabilitacje jak po ostatnich nie czułam żadnej poprawy. Wszystkie zabiegi ostatnio to absolutna prowizorka, więc szkoda czasu
Rączki zajęte, bo kapelusiki i czapeczki robisz
Iwonko oj wierzę Ci kochana, poczekaj będzie cieplej to M wywiezie Cię z całym majdanem na działkę i będziesz tam sobie tyrała ale i kawkę piła
Ile tych blokad bierzesz?
Floksy śliczne i już sobie wyobrażam kolory, klip daggę dopiero dzisiaj posiałam. Coś już wschodzi ale bardzo nieśmiało, tylko że w lutym to moje nasiona w większości jeszcze w torebkach były
Aguś Hej !
Fajnie, że jesteś
Już niedługo wiosna to siejemy, a Ty coś już posiałaś?
Po obiedzie przestało wiać i można było wyjść do ogrodu. Wycięłam taki stary krzew ligustru i jeszcze tylko połowę gałęzi mam do posiekania, oj przydałaby się machina
Renatko dziękuję! dzisiaj znowu walczyłam z nasionami, rozdzielam na marzec i kwiecień (sianie) bo jest tego ogrom. pamiętam jak Ty walczyłaś z rozsadami jednego roku
Jadziu ja z niektórych wizyt już też zrezygnowałam, odpuściłam rehabilitacje jak po ostatnich nie czułam żadnej poprawy. Wszystkie zabiegi ostatnio to absolutna prowizorka, więc szkoda czasu
Iwonko oj wierzę Ci kochana, poczekaj będzie cieplej to M wywiezie Cię z całym majdanem na działkę i będziesz tam sobie tyrała ale i kawkę piła
Floksy śliczne i już sobie wyobrażam kolory, klip daggę dopiero dzisiaj posiałam. Coś już wschodzi ale bardzo nieśmiało, tylko że w lutym to moje nasiona w większości jeszcze w torebkach były
Aguś Hej !
Fajnie, że jesteś
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Jak ja ci Marysiu zazdroszczę
, dzisiaj byłam w domu niestety. Wiatr huczał niemiłosiernie zmieniając strony non stop. Takie wiry powietrza u mnie się zdarzają ( lubię to w letnie burze) bo mieszkam w najwyżej położonej części Łodzi a obok są żwirownie które te wiry powodują.
Teraz jest spokojnie
ale już ciemno.
Mogłam tylko zająć się tylko kwiatkami domowymi.
Teraz jest spokojnie
Mogłam tylko zająć się tylko kwiatkami domowymi.
Agata
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej, Marysiu, zapracowana dziewczyno!
Fajnie że wiatr pozwolił Ci popracować w ogrodzie. U mnie wiało jeszcze do wieczora, ale było dość ciepło.
M zawiózł mnie , siebie zresztą też, do OBI. Przygotowujemy się do remontu kuchni, żeby jeszcze przed świętami zakończyć na glanc.
Oczywiście nie przeszłam obojętnie obok części ogrodowej i naturalnie stamtąd nie dało się wyjść z pustymi rękoma.
Miłego wieczoru i spokojnego wypoczynku po pracy.
Fajnie że wiatr pozwolił Ci popracować w ogrodzie. U mnie wiało jeszcze do wieczora, ale było dość ciepło.
M zawiózł mnie , siebie zresztą też, do OBI. Przygotowujemy się do remontu kuchni, żeby jeszcze przed świętami zakończyć na glanc.
Oczywiście nie przeszłam obojętnie obok części ogrodowej i naturalnie stamtąd nie dało się wyjść z pustymi rękoma.
Miłego wieczoru i spokojnego wypoczynku po pracy.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja właśnie zabieram się za przeglądanie nasionek... 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- spagusia
- 200p

- Od: 4 maja 2010, o 21:40
To powodzenia Renato, na pewno stwierdzisz, że jeszcze TYYYYYLE brakuje 
- Maska

- Kontakt:
Agatko u mnie huczał i wirował do ok 15 z potem było bardzo przyjemnie. Co prawda czapka i odpowiedni strój obowiązkowy, ale jak popracowałam to aż wypieki wystąpiły na mym licu
Wcześniej po raz kolejny zrobiłam przymiarkę siania!
Hej Lucynko
Ja to raczej traktuje jako rozrywkę niż pracę, bo każda czynność wykonana w lutym to pracy mniej potem na wiosnę
Od razu pobiegłam zobaczyć co przyhołubiłaś w OBI, ale nic nie widziałam
Miłego wieczoru i dziękuję
Renatko to bardzo miłe zajęcie
Adziu żebyś nie wypowiedziała w złą porę, bo Renatka już nic więcej nie może kupować
Wcześniej po raz kolejny zrobiłam przymiarkę siania!
Hej Lucynko
Ja to raczej traktuje jako rozrywkę niż pracę, bo każda czynność wykonana w lutym to pracy mniej potem na wiosnę
Od razu pobiegłam zobaczyć co przyhołubiłaś w OBI, ale nic nie widziałam
Miłego wieczoru i dziękuję
Renatko to bardzo miłe zajęcie
Adziu żebyś nie wypowiedziała w złą porę, bo Renatka już nic więcej nie może kupować
- renzal

Poczekajcie, jak policzę ile mam, to same zgłosicie mnie na oddział zamknięty.
Tak, to miłe zajęcie, tyle że w ostatnich latach ukrywałam w sezonie swoje zbiory pod moim łóżkiem, a teraz jest tam szuflada na pościel (H zlitował się po ośmiu latach) i nie bardzo będzie. gdzie schować...
Tak, to miłe zajęcie, tyle że w ostatnich latach ukrywałam w sezonie swoje zbiory pod moim łóżkiem, a teraz jest tam szuflada na pościel (H zlitował się po ośmiu latach) i nie bardzo będzie. gdzie schować...
- Maska

- Kontakt:
Reniu co tam nasiona jak znowu rozsady wyjdą do połowy salonu 
- renzal

Jak Ty mnie znasz!
Dziś był u mnie znajomy i zobaczywszy przygotowaną w salonie ławę, z marszu zapytał ,,...Pewnikiem wysiewy na dniach?...".
Nie mogę otoczenia zawieść! Mój Teść (86 lat) już dwa tygodnie temu dopytywał się jakie będę siała dla niego pomidorki.
Dziś był u mnie znajomy i zobaczywszy przygotowaną w salonie ławę, z marszu zapytał ,,...Pewnikiem wysiewy na dniach?...".
Nie mogę otoczenia zawieść! Mój Teść (86 lat) już dwa tygodnie temu dopytywał się jakie będę siała dla niego pomidorki.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Fajnie, zazdroszczę Ci troszkę tego szaleństwa w ogrodzie, a ja, no w końcu i ja poszaleję
Marysiu, miałam tydzień temu jedną, a teraz będę miała przypomnienie, już mnie boli jak sobie przypomnę ten zastrzyk, bo w takim bolącym miejscu go robią, ała 
- Maska

- Kontakt:
Renatko jak widzę nie tylko ja Cię znam, a wszystko dlatego że robisz to tak sympatycznie
No pokaż mi taką drugą szaloną ogrodniczkę
Iwonko to współczuję! ale to już ostatnia, bo chyba robi się tylko maksymalnie dwie. Ja nawet miałam jedną na ostrogę, ale nie bolało mnie w ogóle. Nie pomogło zresztą też
Trochę wspomnień lata!

Miłego wieczoru!
No pokaż mi taką drugą szaloną ogrodniczkę
Iwonko to współczuję! ale to już ostatnia, bo chyba robi się tylko maksymalnie dwie. Ja nawet miałam jedną na ostrogę, ale nie bolało mnie w ogóle. Nie pomogło zresztą też
Trochę wspomnień lata!

Miłego wieczoru!
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
I ja tu zajrzałam, jednak na razie pobieżnie, bo rzeczy do zapoznania widzę ogrom. Pozdrawiam i obiecuję bywać.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ostatni zastrzyk, no i lepiej żeby pomogło, bo jak mam cierpieć na darmo, to będę wściekła
śliczna ta seledynowa? różyczka 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu piękne różyczki
Elfe cudna
Czytam że pracowałaś w ogrodzie i dotleniałaś się a ja dalej po lekarzach
Jak dzielisz nasionka które trzeba wysiać w lutym czy w marcu - masz jakąś listę ?? a ja wszystko będę siać w marcu
Pozdrawiam cieplutko i dużo sił i zdrówka życzę

Czytam że pracowałaś w ogrodzie i dotleniałaś się a ja dalej po lekarzach
Jak dzielisz nasionka które trzeba wysiać w lutym czy w marcu - masz jakąś listę ?? a ja wszystko będę siać w marcu
Pozdrawiam cieplutko i dużo sił i zdrówka życzę