Ela151 - Elu 3 dni na ogródku z wielką przyjemnością spędziłam chodź zakwasy mam

człowiek po zimie jak niedźwiedź

Wczoraj wysiałam rzodkiewkę, szpinak, cebulę dymkę na szczypior, teraz będę czekać na pierwsze zbiory

sałatki siałam w domu w styczniu, ale z tego wyszła wielka klapa, bo za ciepło i za ciemno, a ja nie mam warunków, ale na ogrodzie widzę, że ładnie pokiełkowała w kuwetach, była na regale okryta folią bąbelkową, a teraz już ma miejscówkę w foliaku
Roboty na wiosnę najwięcej, przede mną jeszcze wiele pracy
mymystery - dziękuję Kasiu za komplementy, u mnie Tata taki pedant, wiec zarządza na ogródku, ale ja powiem szczerze bardzo lubię porządek, uważam, że taki ład i skład daje też dużo satysfakcji, a i rośliny jakoś lepiej rosną

Z tym borderem to pomysł mojego Taty, majsterkowicz, wiec na wszystko znajdzie patent

polecam, ja wcześniej męczyłam się bardzo bo cała woda wyciekała na ścieżki, a tak bardzo ułatwia mi to podlewanie. Ja jak widzisz też mam piaszczystą glebę, więc woda zawsze gdzieś strużkami uciekała.
Rzepka - Irenko

Na okres upałów zdejmuję tylko drzwi, z jednej i drugiej strony, bo mam po obu strona drzwi, to wystarcza w upalne dni

A przewiew, jak wszyscy wiemy, jest bardzo ważny dla pomidorów. Polecam zrobienie drzwi na zawiasach, ułatwia utrzymanie dobrej wentylacji.