Czy wysiewacie już nasionka warzyw?Zdjęcia siewek i rozsad. Cz. 1
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Ja tez zawsze na grzejnikach kiełkuje, a jak jest słonko to na wschodni parapet wewnetrzny wystawiam. Kiedyś postawiłam na dekoder pojemniki, ale M krzyczał że spale, zachlapie woda i takie tam. Ale zapowiada się na to że w domu akwarium będzie.
A wiem że też jego pokrywa jest do kiełkowania wykorzystywana 
- aniag78
- 200p

- Od: 7 sie 2013, o 22:07
Ostre papryczki, cebula, por, seler naciowy i korzeniowy wylądowały wczoraj na parapecie. W tym roku z lenistwa nic nie będę kiełkować
Za dużo zabawy, a i nie mam grzejników ciepłych, bo piec wyłączyłam (wczoraj 17 stopni było
).
Ręce świerzbią, żeby coś jeszcze siać, zwłaszcza, że na ogródku tulipany, hiacynty i inne kwiaty już na wysokość dłoni
Jak znam życie, za kilka dni rąbnie śniegiem.
Co jeszcze można wysiać? Muszę zapanować nas świerzbieniem
Muszę poczytać, może jakieś kwiatki chociaż...
Ręce świerzbią, żeby coś jeszcze siać, zwłaszcza, że na ogródku tulipany, hiacynty i inne kwiaty już na wysokość dłoni
Co jeszcze można wysiać? Muszę zapanować nas świerzbieniem
- kama_80
- 1000p

- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te niskie rośliny możesz podnieść na jakiś książkach np "encyklopedia organizacji międzynarodowych" żeby rama okna nie zabierała im słońca.
Tak, półki i ja będę robić żeby wzbić się na wyżyny mojego światła okiennego
Tak, półki i ja będę robić żeby wzbić się na wyżyny mojego światła okiennego
Pozdrawiam Jola
Do głowy by mi taki sposób na półeczki nie przyszedł, a to świetna sprawa! Już mężowi zajęcie na weekend dam
Ja zaczynam pierwszy rok uprawy ogródka. Wysiałam zioła: bazylie, majeranek, lubczyk), szczypiorek, pomidorki koktajlowe (te pójdą w części na balkon a w części może w tunel) i kwiaty na balkon:pelargonie, petunie, werbene. Wysiane 4 lutego, pierwsza zaczęła wschodzić w poniedziałek pelargonia a Pani w ogrodniczym straszyła, że tak ciężko wschodzi
Dziś rano patrzyłam, że większość już kiełkuje
Teraz w planie mam wysianie poziomek
Ja zaczynam pierwszy rok uprawy ogródka. Wysiałam zioła: bazylie, majeranek, lubczyk), szczypiorek, pomidorki koktajlowe (te pójdą w części na balkon a w części może w tunel) i kwiaty na balkon:pelargonie, petunie, werbene. Wysiane 4 lutego, pierwsza zaczęła wschodzić w poniedziałek pelargonia a Pani w ogrodniczym straszyła, że tak ciężko wschodzi
Teraz w planie mam wysianie poziomek
- PaulaPola

aniag moze jakieś zioła? Bazylie np.
Jeśli chodzi o podwyższenia, ja zamiast książek używam kartonów po butach. Jak sie woda zaleją to mniejsza szkoda będzie 
Co polecacie teraz wysiać w nieogrzewanym tunelu jako przedplon pomidorów? Jakąś rozsadę albo coś o krótkim okresie wegetacji, żeby zebrać przed majem.
U nas wiosną pod folią rośnie szpinak, rzodkiewka i sałata, mogę takie zestawienie polecić 
- aniag78
- 200p

- Od: 7 sie 2013, o 22:07
Toś mi narobiła robotyPaulaPola pisze:aniag moze jakieś zioła? Bazylie np.
- PaulaPola

Lunarii polece to samo co radog
Ania nie mów że ta "robota" nie sprawia Ci przyjemności
Ania nie mów że ta "robota" nie sprawia Ci przyjemności
-
Aniakak

- Od: 9 sie 2013, o 08:57
Ja mam straszną ochotę coś wysiać ale mąż mnie hamuje , chętnie posiałabym roszponkę i szczypiorek , miejsce i dla cebuli by się znalazło , na zieleninkę .
Pozdrawiam Anna
- Jane_Rose
- 100p

- Od: 10 lut 2016, o 18:04
To mój pierwszy post na forum, więc Dobry wieczór wszystkim!
Zamówiłam w sobotę trochę nasion na ten sezon (ze wstydem przyznaję, że nieco popłynęłam...) i nie mogę się doczekać listonosza/kuriera. W wolnej chwili rysuję sobie od nowa plan działki i sadzę, sieję, rozsadzam. A u was już takie wschody! Stety, niestety na ten rok zaplanowałam rozbiórkę szklarni, więc wiele warzyw trafi tylko i wyłącznie na grunt.
Zamówiłam w sobotę trochę nasion na ten sezon (ze wstydem przyznaję, że nieco popłynęłam...) i nie mogę się doczekać listonosza/kuriera. W wolnej chwili rysuję sobie od nowa plan działki i sadzę, sieję, rozsadzam. A u was już takie wschody! Stety, niestety na ten rok zaplanowałam rozbiórkę szklarni, więc wiele warzyw trafi tylko i wyłącznie na grunt.
Mów mi Jane!
Ja też nie mogę się doczekać. Jeszcze ta pogoda zachęcająca, jakby miała się zaczynać wiosna, a mamy jeszcze zimę, luty. 
Mnie też juz swierzbia ręce,przeglądam nasionka codziennie, ziemi jeszcze nie kupilam,ale czuję głód warzywny:-) Na razie czekam nabprzeslanie nasiona pomidorów i paprykO:) B-)
- PaulaPola

Moje zapędy ostudził padający w nocy śnieg 
- BozenaX
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie wysiana sałata i por na zbiór letni. Dzisiaj w planie papryki ostre i seler. Parapetów mnóstwo, ok. 10mb po 35 cm szerokości.Kota od października brak
Dwa pokoje z możliwością regulacji temperatury dla potrzeb sadzonek. Zapowiada się szał parapetowy.