Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Aniu - ja na ścianę "przejścówki" puściłabym winobluszcz. Rośnie szybko, jest bezproblemowy, latem miałabyś zielone tło dla liliowców a jesienią kolorową ścianę.
Popieram zdanie dziewczyn, żeby pomiędzy liliowcami coś posadzić. One kwitną dopiero w środku lata a zanim pojawią się kwiaty rabata wyglądałaby bardzo monotonnie.
Popieram zdanie dziewczyn, żeby pomiędzy liliowcami coś posadzić. One kwitną dopiero w środku lata a zanim pojawią się kwiaty rabata wyglądałaby bardzo monotonnie.
- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
Bardzo fajny masz pomysł z tymi kamieniami na tej ściance super pomysł oryginalny
tak zrób będzie sciana dekoracyjna ,naturalna
Ja zamierzam na działce budować nową altankę i też 1/3 podstawy będzie z kamienia polnego
a reszta z drewna.
Aniu już zaczynasz podziwiam Twoje samozparcie
tak zrób będzie sciana dekoracyjna ,naturalna

Ja zamierzam na działce budować nową altankę i też 1/3 podstawy będzie z kamienia polnego
a reszta z drewna.
Aniu już zaczynasz podziwiam Twoje samozparcie

Ela
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co ja bym bez Was zrobiła
Klarag po tylu podpowiedziach wybijam sobie ten pomysł z głowy
Dorotko, Marto, Ewelinko, Aniu- chyba jednak postawię na powojniki- może jakieś w kolorze bordowym plus do tego jasne, kremowe lilie. A co do tego to jeszcze nie wiem, muszę podpatrzeć u innych
Na winobluszcz mam już inne miejsce- chcę przysłonić nim trochę męża warsztat a róże Ewelinko posadzę przy frontowej ścianie letniaczka plus oczywiście w wielu innych miejscach
Spagusia dziękuję za miłe odwiedziny i ciepłe słówka
Zapraszam do mnie kiedy tylko będziesz miała ochotę 
Ela_2015 po wpisach dziewczyn chyba zrezygnuję z tego pomysłu
Raczej faktycznie byłoby za dużo kamieni wszędzie... Mam ich pod dostatkiem a będzie jeszcze więcej, bo gdzie szpadla nie wbić- tam kamienie
Więc czeka mnie gruntowne, dogłębne sprzątanie siedliska. Obrzeża rabat będą z kamieni, kamienie na piwniczce więc faktycznie byłoby chyba tych kamieni za dużo, jakbym jeszcze na ścianę je dała.

Klarag po tylu podpowiedziach wybijam sobie ten pomysł z głowy

Dorotko, Marto, Ewelinko, Aniu- chyba jednak postawię na powojniki- może jakieś w kolorze bordowym plus do tego jasne, kremowe lilie. A co do tego to jeszcze nie wiem, muszę podpatrzeć u innych

Na winobluszcz mam już inne miejsce- chcę przysłonić nim trochę męża warsztat a róże Ewelinko posadzę przy frontowej ścianie letniaczka plus oczywiście w wielu innych miejscach

Spagusia dziękuję za miłe odwiedziny i ciepłe słówka

Ela_2015 po wpisach dziewczyn chyba zrezygnuję z tego pomysłu

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
Masz kamieni pod dostatkiem ,a ja za kamieniami jeżdżę i szukam.
Zrobisz jak uważasz wkońcu to twoje imperium
na pewno będzie pięknie.
Zrobisz jak uważasz wkońcu to twoje imperium

Ela
- andzia458
- 500p
Ela_2015- mam taką nadzieję. Chociaż im więcej ogrodów oglądam, tym bardziej zaczynam się martwić
Sadzonki drzew, krzewów są strasznie drogie, niestety. Jak ma się do nasadzeń mały obszar to finansowo sporo lżej a jak jest te niespełna 30a i na działce tylko ziemia, to jest nad czym dumać i za kieszeń zaczynam się łapać 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Andzia. Nikt nie każe Ci robić ogrodu w jeden sezon. Ja też zakupy rozkładam sobie na raty. Poza tym są też życzliwe osoby, które z pewnością podzielą się nadwyżkami . Można także rozmnażać krzewy własnoręcznie . Niestety za okazałe rośliny trzeba sobie zapłacić dlatego w wielu przypadkach wolę kupić małe sadzoneczki, które urosną niż przepłacać. Zobaczysz, powoli będzie coraz lepiej. Znajdziesz sobie miejsca gdzie warto kupować rośliny. Zamiast jechać specjalnie do szkółki po "jednego krzaka", ja zawsze robię to " przy okazji ". Mało razy jechałam do znajomych i po drodze wypychałam bagażnik ?? Spokojnie powoli dacie radę
.

- andzia458
- 500p
Ewelinko, tak masz rację- dziękuję za słowa otuchy
Tylko tak czasami człowieka nachodzi... Ale głowa do góry
Dzisiaj niestety z moich planów (szykowanie rabaty) nic nie wyszło. Było przeraźliwie zimno a poza tym moje starsze dziecko choruje od poniedziałku i nie chciał być sam w domu. Dzisiaj w końcu jakiś przełom, bo do tej pory nie widziałam poprawy po rozpoczęciu antybiotykoterapii.

Dzisiaj niestety z moich planów (szykowanie rabaty) nic nie wyszło. Było przeraźliwie zimno a poza tym moje starsze dziecko choruje od poniedziałku i nie chciał być sam w domu. Dzisiaj w końcu jakiś przełom, bo do tej pory nie widziałam poprawy po rozpoczęciu antybiotykoterapii.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, Aniu, Aniu! Skąd ja to znam .... Też jestem w gorącej wodzie kąpana i też chciałabym wszystko szybko, a najlepiej już teraz.
Powoli, kochana. Ogród uczy cierpliwości i muszę się przyznać, że mnie trochę tej cnoty nauczył. Trochę, bo ciągle jeszcze miewam takie ciągoty do uzyskiwania przyśpieszonych efektów, co często gęsto kończy się niepowodzeniem. Mimo wszystko cierpliwość jest bardziej opłacalna.

Powoli, kochana. Ogród uczy cierpliwości i muszę się przyznać, że mnie trochę tej cnoty nauczył. Trochę, bo ciągle jeszcze miewam takie ciągoty do uzyskiwania przyśpieszonych efektów, co często gęsto kończy się niepowodzeniem. Mimo wszystko cierpliwość jest bardziej opłacalna.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- andzia458
- 500p
Lucynko teraz to się szczerze uśmiechnęłam
A no właśnie, ja też tak trochę narwana jestem ale nie najgorzej mi z tym 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Jak dobrze poszperasz w necie to też znajdziesz tanie sadzonki ,a jak masz kamieni dużo to pomyśl z czasem o jakiś krętych kamiennych ścieżkach-to moje niespełnione marzenie
- andzia458
- 500p
Dorotko takie ścieżki to i moje marzenie
Już nawet pokazywałam mężowi zdjęcia takich alejek i wiadomo- wszystko jest do zrobienia tylko kwestia chęci i odpowiedniego sprzętu
Ale takie alejki to zamysł na dalszą przyszłość
Po necie szperam obsesyjnie, tylko wiadomo, że lepiej kupować w sprawdzonych miejscach

Po necie szperam obsesyjnie, tylko wiadomo, że lepiej kupować w sprawdzonych miejscach

- andzia458
- 500p
Witajcie
U mnie buro i ponuro dzisiaj- i to zarówno dosłownie i w przenośni...
Ubiegły tydzień chorowało moje starsze dziecko- jest lepiej ale nadal dość mocno kaszle
A jakby tego było mało, dzisiaj rozłożył się młodszy i wiedząc już z własnego doświadczenia pewnie teraz się ze 2 tygodnie pociągnie 

U mnie buro i ponuro dzisiaj- i to zarówno dosłownie i w przenośni...
Ubiegły tydzień chorowało moje starsze dziecko- jest lepiej ale nadal dość mocno kaszle

Współczuję, moja mała też jak złapie kaszel czy katar to trwa ponad 2 tygodnie.
Rzeczywście dziś ponuro,więc w ramach poprawy humoru zrobiłam wiosenne porządki i zaraz będę smażyć pączki.
Rzeczywście dziś ponuro,więc w ramach poprawy humoru zrobiłam wiosenne porządki i zaraz będę smażyć pączki.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43

Powiem Ci ,że najbardziej to Ty ciesz się,że masz gdzie sadzić.Ja mogę tylko pozazdrościć

Jest takie powiedzenie-nie od razu Kraków zbudowano. Tak i Ty nie bierz sobie za duża na barki. Zaplanuj najpierw to co najpilniejsze. A i tak za rok pomyślisz,że można było inaczej

U mnie dziś też szaro, buro i ponuro. Ta pogoda właśnie sprzyja przeziębieniom i jak nas dopadną to trudno się wyleczyć. Dużo zdrówka dla synka, a i dla reszty rodzinki też. Oby się nie dali choróbsku

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Andzia trzymaj się. Będzie dobrze
. Zdrowia życzę Twoim chłopakom
.