Sissinghurst słynie z ogrodu różanego i na wejściu można nawet spotkać na informację, które róże są akurat w najpiękniejszym rozkwicie.

Tyle na dzisiaj, na dalsze zwiedzanie tego ogrodu zapraszam później.

Po takich widokach od razu by się chciało pędzić do ogrodu i tworzyć, sadzić, przycinać - jednym słowem, dążyć do doskonałości
 Po takich widokach od razu by się chciało pędzić do ogrodu i tworzyć, sadzić, przycinać - jednym słowem, dążyć do doskonałości   
  Uchylisz rąbka tajemnicy?
 Uchylisz rąbka tajemnicy?

Krysiu
 Krysiu   forum ma być przyjemnością, a nie obowiązkiem....
  forum ma być przyjemnością, a nie obowiązkiem....   
  i podziwiać, to co widzę... a, również przenosić wiele rozwiązań do własnego ogrodu.
  i podziwiać, to co widzę... a, również przenosić wiele rozwiązań do własnego ogrodu.

Z góry widok bardzo klarowny. Ciekawa jestem szczegółów roślinnych....
 Z góry widok bardzo klarowny. Ciekawa jestem szczegółów roślinnych....

nie mogąc się doczekać szczegółów białej rabaty
  nie mogąc się doczekać szczegółów białej rabaty  

Jakie zjawiskowe widoki z wieży, "człek by je łyżkami jadł"
 Jakie zjawiskowe widoki z wieży, "człek by je łyżkami jadł"   Brak słów, takie cudności
  Brak słów, takie cudności   
  Że też ja na tej swojej skarpie nie mogę podzielić sobie Ogrodu na kwatery
 Że też ja na tej swojej skarpie nie mogę podzielić sobie Ogrodu na kwatery   

Podczas moich wyjazdów do ogrodów w Niemczech i we Francji przekonałam się , że tam najbardziej podobały mi się ogrody zakładane przez osiedlających się tam Anglików.

już samo planowanie jest przyjemne
 już samo planowanie jest przyjemne   Czy będą też jakieś nowe nasadzenia w tym roku?
 Czy będą też jakieś nowe nasadzenia w tym roku?
 , realizacji swoich planów i wszystkiego co najlepsze
, realizacji swoich planów i wszystkiego co najlepsze  

Oczywiście różanka najbardziej przyciągnęła mój wzrok...już tak mam, że jak gdzieś zobaczę róże, to zdjęcia potrafię przeglądać po kilka razy i nigdy mi się nie nudzą
 Oczywiście różanka najbardziej przyciągnęła mój wzrok...już tak mam, że jak gdzieś zobaczę róże, to zdjęcia potrafię przeglądać po kilka razy i nigdy mi się nie nudzą   

z przyjemnością zobaczę szczegóły pokazanych z góry ogrodów.
 z przyjemnością zobaczę szczegóły pokazanych z góry ogrodów.