Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Cynie meksykańskie są naprawdę piękne tyle barw, kolorów na kwiatkach, warto je wysiac.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja w tym roku posiałam garlardię (albo jakoś tak :lol: ) bardzo podobna do tej cynii meksykańskiej (tylko wieloletnia, bo cynia chyba jednoroczna?), ciekawe czy coś mi wyjdzie :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Margaretto no nie z młotkiem nic nie upolujesz, ale nie są to miłe zwierzątka ogrodowe ;:185 Metody są różne https://www.dzialkowiec.com.pl/zwalczanie-nornic . Może się polubicie :oops:

Jadziu wciśniesz na pewno ;:215 a pomidorki są bardzo wdzięczne tylko z ochroną gorzej ale próbuj!

Elu ładnie piszesz o cyniach :D Ja zrobiłam rozsadę w doniczce i jakoś przeżyły rozsadzanie ;:224 Tym razem też będą musiały, bo z miejscem skąpo ;:222

Renatko to widać te pojedyncze są trochę wyższe, bo moje nie były tak sporo niższe od rudbekii, ale kwitły do pźnej jesieni ;:215 a kwiatuszki są tak radosne jak gazania ;:215

Iwonko przeczytałam o nasionach, ale większość możesz siać w tunelu czy nawet do ziemi. Dasz radę ;:168

Dorotko niestety większość kwiatów zasługuje na wysianie ;:306

Malvy niestety u mnie gailardia nie bywa wieloletnia i często znika po roku lub dwóch latach ;:131
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś zaćmienia dostałam prze ten mój kaszel że dopiero melduję się na 14stej stronie. :oops:
He, he nie miałam powiadomień i dziś szukam coś za długo to nie możliwe i co okazało się gapa jestem.
Cynie będę do gruntu na początku maja siała , uwielbiam je.
Gazanie posiałam jeszcze cichutko siedzą. W ty roku mało sieję nie mam miejsca .
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maska pisze: Agnieszko witaj Kochana te zwykłe żonkile są niezawodne, pełne uroku i rozmnażają się ! może podesłać trochę cebulek :D
Marysiu strasznie kusisz, tym bardziej, że niesamowicie mi się podobają, ale one u mnie po prostu nie chcą rosnąć. Sadziłam już mnóstwo razy, ale zawsze po roku ginęły...
Widzę, że sieweczki pięknie Ci rosną. U mnie wysiane tylko pomidorki , jeszcze trochę i wysieję paprykę. Na kwiaty niestety miejsca już nie mam, więc z wysiewami skończyłam.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Myślę, że moja Mama ucieszy się, jeśli gailardia okaże się jednoroczna i tak mówi już, że za dużo chcę sadzić :lol:
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu wielkie buziaki ;:cm
Właśnie wróciłam z pracy i piszę -nasionka dzisiaj dotarły :tan
Zaraz je włożę do lodówki.
Tylko ile dni mam je tam trzymać?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu ja się cieszę, że jesteś a na której stronie to nie jest ważne ;:168 Dostałam nasiona cynii od Marty i tak dużo że też wysieję do ziemi ...marzy mi się łan cynii :uszy gazanii nie siałam ale może kupię parę sadzonek na placu :D

Agnieszko zrób sobie trochę miejsca i poślę! przetrwają to dobrze a nie to trudno :D Prawie u każdego będą rosły pomidorki :lol:

Malvy a wiesz jak się chce, żeby przepadły to będą rosły ;:306 u mnie niestety przepadają, teraz mam nasiona wysokich i podobno mają szanse przetrwać ;:215

Ewuniu a pisałaś że wybierasz się na działeczkę? jeżeli tak to możesz tam w zacisznym miejscu ustawić pojemnik z wysianą werbeną ;:215 przecież jeszcze noce są zimne ;:215 Niech ładnie kiełkuje i nie zawiedzie ;:168
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo dziękuję za informację ;:180 na pewno skorzystam ;:333 nie wiedząc stosowałam trzy metody: na działce, odwiedzają mnie okoliczne koty ;:215 i mam psa :;230 teraz rozumiem dlaczego znikał za domkiem ;:306 no i . . .do czegoś przydadzą się moje krety :;230 ;:306
Pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem znowu senna ,bo jak sie popracuje na polu to lepiej sie śpi ,dzisiaj niewiele zrobiłam ,ale najważniejszą rzecz,a potem pojechałam na kawę do przyjaciółki i przyjechałam o 17 ,potem obiad i tak czas szybko leci ,że jest po dniu i jeszcze późno,jak jutro będzie padać to nie idę do ogrodu,bo mi się zwyczajnie nie chce,teraz pada ,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu, ok, zaryzykuję, bardzo Ci dziękuję ;:196
Pomidorki to największy konik mojej mamy, nie może ich zabraknąć od lat :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margaretto życzę powodzenia w walce ze szkodnikami ;:215

Martusiu praca to jedno, a drugie to wczesne wstawanie z kurami :;230 pada się wieczorem jak dziecko :D Wiosna się przyczaiła i dzisiaj paskudnie jest więc masz wolne ;:306 Dobrego dnia i odpoczynku ;:4 od niedzieli już ma być lepiej ;:333 Ucałowania ;:196

Agnieszko no to cieszę się że uległaś i kolo lipca odezwę się :D Będziesz miała swoje poletko na wiosnę ;:196 ja też sobie nie wyobrażam bez pomidorków w lecie, przecież największa inwestycja w ogrodzie to tunel na pomidory ;:215

Coś na rozweselenia dnia, kwietniowe kwitnienia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No dziś to nam pokazałaś Marysiu śliczne zdjęcia roślin, na pewno na rozweselenie ;:138
Pogoda płata figle, ja już w planach miałam wynoszenie siewek, a tu dziś M skrobał szyby w aucie ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko jednak trzeba jeszcze czekać i mnie się wydaje, że do kwietnia spokojnie. Ja co roku w pierwszej dekadzie kwietnia wynoszę i to jednego roku zmroziło mi pomidory, ale na szczęście nie wszystkie :wink: U mnie temperatura na plusie ale ciemno, że światło świecę :idea: Dobrego dnia ;:168
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Śliczne kwietniowe zdjęcia. Serduszka taka dorodna. Piękne narcyzy wielokwiatowe.
Hakonechloa coś słabo u mnie przyrasta, chociaż mam ją już od kilku lat, chyba trzeba jej zmienić miejsce.
Dzisiaj muszę sprawdzić, czy czosnek niedźwiedzi podrósł już na tyle, żeby uszczknąć coś na kanapkę.
Pogoda nadal paskudna.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”