Doniczkowe i ogrodowe joli1313,cz.5.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313,cz.5.

Post »

Witaj Jolu przybyłam do Ciebie z rewizytą :D Mi też się podobają te widoczki z jeziorem / z działki masz bezpośredni dostęp do brzegu?/ Też uważam, że nasza kraina jest urocza ;:303 . Dzieci też urocze , a najmłodsze niedawno się rodziło a jaki już duży ;:oj
Oczywiście znowu najbardziej podziwiałam lilie choć i innym roślinkom urody nie brakuje ;:108 Widzę, że zakupy już porobione na siewy. Ja dość dużo zakupiłam na tut.forum przeważnie byliny. Część już wysiałam reszta czeka na dowiezienie mi ziemi.
Jolu u mnie roślinki też jedynie pod domem już ruszyły bo tu najdłużej świeci ;:3 a na innych rabatkach jeszcze nawet trochę śniegu leży.

serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia / na razie czekam na potwierdzenie wyjazdu na rehabilitację/ Bożena
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu wysiejesz do gruntu, dopiero się ciepło zaczyna. ;:196
Okolica cudna. ;:oj
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Jolu dużo zdrówka :*
bardzo dziękuję za przesyłkę :* mam nadzieję że się ukorzenią :) tylko proszę podpowiedz mi co to za odmiana taka podobna do wayetti tyle że bez obrzeża na liściach?
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

I gdzie jest wiosna?ja się pytam ;:199

Dziewczyny.Odpowiem ogólnie.Dzieci już zdrowe,a komputer na razie na chodzie.Dziś wrzuciłam zdjęcia z tel.bo już nie mogłam robić kolejnych.Więc pokazuję co tam u mnie piszczy :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Nie da się ukryć,że zbliżają się święta.Wspólnie z dziećmi zrobiliśmy takie jajeczka z wydmuszek i plasteliny ;:138 .Trochę późno pokazuję,ale może jeszcze ktoś skorzysta z pomysłu.
Próbowałam też swoich sił w ozdabianiu osłonek do kwiatów.No i tak ozdobiłam 'na grubo' ,że chyba tam szczypior posadzę :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

I takie jeszcze inne kwitnienia.
Przycięłam też hortensje bukietowe i róże.A uzyskane patyki wetknęłam przy mamusiach.I powiem Wam,że chyba myślą,że nadal rosną ;:oj .Bo pąki wyglądają obiecujaco.Posadziłam też patyki hortensji dostanych od forumek ;:168 .I też pąki wyglądają na żywe.Bardzo jestem ciekawa tego eksperymentu ;:65 .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ale ze mnie fotograf ;:145 .słabo widać.
Tulipany coś tam pokazują.Ale zimno...

Wspólnie z Michałem-zrobiłam też nową rabatę dla lilii(już posadzone,ale zdj z sadz.nie ma).Którą jeszcze 2x powiększałam :;230 .Teraz ma inny kształt.
A ja myślałam,że nie mam gdzie sadzić...

Obrazek Obrazek Obrazek

To tak w skrócie.
Zrobiłam też małe zakupy w sklepach.I czekają mnie wymiany.
Muszę się też pochwalić,jako dumna matka ;:224 -sukcesami z życia rodzinnego.
Otóż Monika zajęła 2 miejsce w Gminnym Konkursie Plastycznym,w gr.dzieci 6-12lat.Było ponad 100 prac.Dostała oczywiście nagrody.
Ale to nie koniec ;:224 .Dostała również nagrodę za udział w ''Powiatowym przeglądzie wielkanocnej plastyki obrzędowej'' za wspólnie upieczone ciasteczka

Obrazek Obrazek

A skoro znów o świętach-krótko zostawiam Wam życzenia;Zdrowia i wreszcie słonecznej i ciepłej pogody na te wyjątkowe dni ;:168 :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dziękuje za życzenia, wzajemnie....
Cudne ozdoby, ślicznie koszyczek również wygląda... ;:138 .
Ale najbardziej chce pogratulować Córce,,,,sama mam dzieci i wiem jak się czujesz gdy potomstwo sprawia nam tyle radości. ;:138
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę,że nie tylko ja nie mam czasu,by wejść na forum ;:224
A skoro już weszłam,to kilka zdjęć po prostu muszę wrzucić;

Zrobiliśmy z dziećmi pierwsze zasiewy warzyw.
Coś niecoś też kwitnie.
Dorota przypomnij jak się te żółte nazywają :oops:
Przylaszczki i śnieżniki,oraz puszkinia fajnie się zasiały.

Piwonia majowa-pąk niechcący wyrwany wylądował w ziemi.Pewnie się przyjmie.Są chętni?
Rabata przy tarasie.Rosną tam głównie krokusy i hortensje bukietowe.
Dereń jadalny,nowa rabata na lilie(te patyczki,to miejsca gdzie posadziłam).

Następnym razem wrzucę więcej zdjęć.Bo więcej kwitnie,ale wolno idzie wrzucanie.Muszę znikać.
Miłego wieczorku ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Wiosennie u Ciebie i to coraz bardziej ;:63 miłe oku widoki ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już przypominam. Te żółte to złoć żółta. Widzę, że zadomowiła się u Ciebie. I pomyśleć, że to taki dziki, niepozorny kwiatuszek. :wink: U mnie za płotem całe łany.
Piwonię chętnie przygarnę.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak.Posadziłam w kilku kępkach.Takim rządkiem.W resztą na fotce z tują widać te kępki.Ciekawy kwiatuszek.W lato,jak pełno innych i bardziej okazałych kwiatów-taki by nie wzbudził zainteresowania pewnie.Bo niepozorny,mały...

Różowe przylaszczki.Tu kilka posadzonych blisko.
Kolejne podejście do ''żółtej'' piwonii.Ciekawe jaka wyrośnie ;:224

Obrazek Obrazek

Prymulki zaczynają.Dla tej pełnej trudno zrobić zdjęcie.Mam z wymiany z Iwonką ;:196 .Fajnie przezimowała ;:138 .Dokupiłam dla niej czerwoną.Zobaczymy jaka przyjdzie.
Dorota te tulipany od Ciebie mnie zachwyciły.Po kilku próbach w końcu się udało im zrobić takie zdjęcia,że nie ''świecą''.
Jeszcze raz przylaszczki.sporo siewek znalazłam.Te niebieskie też mam w różnych miejscach rozsiane.Póki co mają po 1-2 kwiatki.

x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniała wiosna w twym ogrodzie zagościła. Z niecierpliwością będę podglądała twoje ukorzenianie patyczków rózy :wit
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Ślicznie u Ciebie Jolu w domu i w ogrodzie ;:215 Masz tyyyyyle miejsca :roll:
Miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ogródek śliczny , kolorowy ;:138 roboty w warzywniaku na całego , no i pomocnicy najfajniejsi ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A już chciałam pisać ze to złoć ale odpowiedz już padła. :;230 Ślicznie kwitną i cudownie się zasiewają a to dopiero wiosna a już tak kolorowo. ;:138
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny.
Wiosna,ale ostatnio głównie w kalendarzu.No i przez okno cudnie wygląda(gdy słoneczko).Bo tak nieprzyjemnie,że się nie chce nosa wysadzać z domu.
Wczoraj popikowałam pomidory :heja .Wnosząc stół z tarasu-do sieni,zmieściłam 4 skrzynki z rozsadą i jeszcze 2 po oknach.W sumie mam...uwaga..... :oops: 112 sadzonek.Myślę ,że choć kilka wypadnie gdy posadzę do gruntu ;:306 .
Nikomu nie proponuję z rodziny,bo wiem,że wolą dostawać plony ;:224 .

Co do warzywnika,to w tym roku mam sporo mniej warzywek.Będzie mniej roboty ;:224 .Doszłam do wniosku,że z małym Maćkiem nie nadążę z pieleniem.A takie warzywa,które mogę tanio kupić,lub zajmują dużo miejsca(do pielenia też duzo)-fasola na ziarno(gdzie gotuję ''raz na rok'',dynie i czosnek wiosenny(który wiecznie mi chorował).W tym roku odpadają.Spróbuję tylko z kukurydzą cukrową,z nowości.
Aaaa i w tym roku wszystkie mieczyki,dalie i komelina lądują na warzywniku raczej.Po prostu nie mam gdzie posadzić w ogródku.
A i Michał i Monika zasiali w tym roku swoje ''poletka'' z sałatą,rzodkiewką i koprem.Mini warzywniki.Zobaczymy jak będzie z opieką.

Kupiłam 2 hosty.Ta chyba miała złamany kieł.Okazało się po wyjęciu z woreczka.Ale może szybciej się zagęści.
A ten tulipan był u mnie najszybszy.Cebule chyba z przeceny w B.kolor trudny do złapania.Wpada w pomarańcz.Na ostatnim zdj.czosnek pięknie się rozrósł.To duże fioletowe kule.Mam też biały,ale muszę zmienić mu miejsce,bo go floksy zagłuszają i słabszy.

To tulipany ,pewnie 'papuzie',od Doroty ;:196
A to jakieś ''coś''.Czy wiecie co to może być?
I druga z kupionych host.Mało było już tej odmiany,a mi się poszczęściło,bo jak rozpakowałam,to się okazało,że w środku są dwie.Posadziłam więc oddzielnie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cebulica.Hoja się zarumieniła cudnie.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu bardzo dużo kolorów masz w ogrodzie. ;:138 Też muszę o nich pomyśleć, bo jakoś szaro u mnie o tej porze. Gratulacje dla mamy i zdolnej córci. ;:196 Tyle pomidorów, to ja chyba nie widziałam na grządce. ;:oj Będę sadzić cztery. ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”