Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
Ja też dzisiaj katalog z L dostałam
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
DORCIA ja już byłam u Lily... . i są rzeczy które chcę mieć

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
A nie mówiłam, że kuszą
Mnie kuszą bzy.

Pozdrawiam - Justyna
-
JUSTYNKO a byłaś kiedyś w KÓRNIKU
polecam pobyt na DNIACH LILAKÓW.
Takie dni otwarte w Arboretum w Kórniku zawsze są na przełomie maja i czerwca, zaczynają się kwitnieniem bzów, następnie azalie i różaneczniki - polecam. W minionym roku nie byłam ale tego nie opuszczę - a możesię spotkamy.

Takie dni otwarte w Arboretum w Kórniku zawsze są na przełomie maja i czerwca, zaczynają się kwitnieniem bzów, następnie azalie i różaneczniki - polecam. W minionym roku nie byłam ale tego nie opuszczę - a możesię spotkamy.
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Do mnie katalog nie dotarł,ale zaglądałam na ich stronę,i nie wiem czy czegoś nie zamówię,jesienią kupiłam u nich lilie ale tylko 3 i krokusy,i ranniki-niedługo zobaczymy co z nich wyrośnie

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Krysiu, byłam , byłam i ten upojny zapach pamiętam. Mam gdzieś nawet zdjęcia ;) Może i w tym się wybiorę, kto wie 

Pozdrawiam - Justyna
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Krysiu, jak sobie przypomnisz nazwę, to napisz. Który to już rok tak ją wykopujesz i przechowujesz? Roślina jest bardzo piękna i oryginalna, chętnie bym sobie taką zafundowała
Dobrze, że dyskusja przeszła na lilie z L... Katalogów jakoś nie dostaję, ale zaraz obczaję co mają na stronie

Dobrze, że dyskusja przeszła na lilie z L... Katalogów jakoś nie dostaję, ale zaraz obczaję co mają na stronie

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Krysiu, lilie bajeczne, co jedna to ładniejsza, tak się ich naoglądałam, że znów co nieco zamówiłam, a nie miałam już nic kupować
, niestety tej na której mi najbardziej zależało już nie było 

-
KASIU na Gardenię się wybieram, liczę na spotkanko przy kawce
i Kórnik też jest w moich planach, tamten rok bardzo mało wyjeżdżałam poza mój powiat
muszę to nadrobić w tym roku. Katalogu nadal nie mam ale już byłam u mnich i wiele lelilii mi się widzi
JUSTYNKO a może się skrzykniemy w Kórniku, ja chcę też odwiedzić ich szkółkę, w planach przed domem mam ochotę zrobić rabatę kwasolubów a u nich szkółka dość dobrze zaopatrzona w RH zawsze była, więc dwie pieczenie na jednej benzynie
ELWI już wiem jak się zwie BŁONCZATKA -- ISMENA ja mam ją już kilka lat, dość chętnie przyrastają cebule przybyszowe, nie zawsze te przybyszowe zakwitają w pierwszym roku ale w następnych już tak. Przy wykopywaniu trzeba zachować ostrożność bo cebula ma dość długie delikatne korzenie które można łatwo uszkodzić. Póżniej przechowuję w pomieszczeniu chłodnym w trocinach,dla mnie jest najwygodniej bo mam do nich dostęp.
ILONKA już mnie wyprzedziłaś
no to
na zakupy.
A rzeknij słówko na pw. za którą tak

JUSTYNKO a może się skrzykniemy w Kórniku, ja chcę też odwiedzić ich szkółkę, w planach przed domem mam ochotę zrobić rabatę kwasolubów a u nich szkółka dość dobrze zaopatrzona w RH zawsze była, więc dwie pieczenie na jednej benzynie

ELWI już wiem jak się zwie BŁONCZATKA -- ISMENA ja mam ją już kilka lat, dość chętnie przyrastają cebule przybyszowe, nie zawsze te przybyszowe zakwitają w pierwszym roku ale w następnych już tak. Przy wykopywaniu trzeba zachować ostrożność bo cebula ma dość długie delikatne korzenie które można łatwo uszkodzić. Póżniej przechowuję w pomieszczeniu chłodnym w trocinach,dla mnie jest najwygodniej bo mam do nich dostęp.
ILONKA już mnie wyprzedziłaś

A rzeknij słówko na pw. za którą tak

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
No ja postaram się być na Gardenii-Ilonko dołączysz do nas
Co do moich zakupowych planów dalie mi się marzą

Co do moich zakupowych planów dalie mi się marzą

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Powiem Ci że jak na moje oko to może być któraś z odmian ambrowca..;)))ale jeśli wsadzisz do gruntu to będzie wymagał wcześniej hartowania a później na zimę okrycia ..jak młodziutki:))http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogr ... id771.html
ja mam amerykański chyba Slender Silhouette ;)
-- Śr 14 sty 2015 11:19 --
Zapomniałam..masz cudowne odmiany lilii...zachwyciłam się ich kolorami i kształtami kwiatów;))

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu, przejrzałam twój wątek i jestem pod wrażeniem, że w krótkim czasie stworzyłaś taki piękny i dojrzały ogród. Rabaty skomponowane ze smakiem, ślicznie wyglądają. Napracowałaś się, ale efekty zachwycają. Fajnie, że mogłaś przenieść wyrośnięte okazy roślin z ROD. Działkę nadal masz?
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Krysiu seria zdjęć z liliami wyjątkowo trafiła w mój gust i od razu wzięłam świeżo przysłany katalog ... a miałam już nic nie zamawiać bo miejsce się kończy ...
Lilie są cudne na zdjęciach i w realu i faktycznie ktoś u Ciebie napisał,że wprowadzają do ogrodu taką powagę i dostojność.Mnie przydałyby się bardzo wczesne i bardzo późne aby rozłożyć w czasie ich kwitnienie.

Lilie są cudne na zdjęciach i w realu i faktycznie ktoś u Ciebie napisał,że wprowadzają do ogrodu taką powagę i dostojność.Mnie przydałyby się bardzo wczesne i bardzo późne aby rozłożyć w czasie ich kwitnienie.
-
GOSIU dziękuję za miłe słowa, ona wszystkim dobrze robią
Działkę na ROD jeszcze mamy, nadejdzie moment kiedy trzeba będzie się z nią rozstać ale na razie jeszcze dajemy radę więc niech jeszcze zostanie.
KRYSIU dla mnie lilie są dostojne i takie elegantki, nie wiem czy z różami by nie wygrały
U mnie miejsca jeszcze trochę więc LI..... juz odwiedziłam i nowe będą.
RENI dziękuję za wiadomość, coraz bliżej mi właśnie do Ambrowca amerykańskiego tylko nie wiem co z nim teraz zrobić. na razie wystawiłam do chłodniejszego pomieszczenia i poczekam wiosny, nie wiem jak długo będę mogła go w donicy trzymać.

KRYSIU dla mnie lilie są dostojne i takie elegantki, nie wiem czy z różami by nie wygrały

U mnie miejsca jeszcze trochę więc LI..... juz odwiedziłam i nowe będą.
RENI dziękuję za wiadomość, coraz bliżej mi właśnie do Ambrowca amerykańskiego tylko nie wiem co z nim teraz zrobić. na razie wystawiłam do chłodniejszego pomieszczenia i poczekam wiosny, nie wiem jak długo będę mogła go w donicy trzymać.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Twoje lilie są takie piękne, a czytam że masz ochotę na zamówienie następnych. One nie zajmują dużo miejsca, więc warto trochę zaszaleć, żeby latem delektować się kolorami i zapachami.