Przyszła pora na bardzo miłe zajęcie - odpowiedzi na Wasze posty

Dziękuję Wam za odwiedziny - i tym, którzy zostawiają ślad, i tym, którzy tylko czytają
Paulinko - Paulii bziki na punkcie fotografii i roślinek - chyba każda z nas ma tak samo
Moni - Vertigo róże kupiłam tam gdzie zawsze - w Rosarium, na 100% sprawdzony dostawca
Aniu-Annes77 - posadziłam już wszystkie róże, trwało to 3 dni... W międzyczasie domówiłam jeszcze 5 sztuk - 3 Avalon i 2 Mariatheresia

Napracowałam się jak wyrobnik w kamieniołomach

Na skarpie mam glinę (doskonała na wyrób cegieł) zmieszaną z odpadkami z budowy i kamieniami. Generalnie całą glebę musiałam wymienić. Ukopaną wywoziłam na taczkach i przywoziłam dobrą z kompostownika.
Ewuś - ewamaj66 współczuję tych wiaderek z płytkami

U mnie jakoś na płytki nie trafiłam, chociaż pustaki, cegły, dachówki są na porządku dziennym

Mam wrażenie, że teraźniejsze budowy są jakieś bardziej zorganizowane i robotnicy tak nie śmiecą... Nasz dom budowany był 15 lat temu i segregacją, utylizacja odpadów budowlanych nikt się nie przejmował
Aniu - anabuko1 dziękuję

Jeszcze nie pokazały na co je stać. Liczę, że jeszcze mnie zaskoczą pozytywnie
Iwonko-Iw dziękuję Ci za miłe słowa. Ja z kolei jestem zafascynowana Twoimi piwoniami i różnymi roślinami kolekcjonerskimi

Niestety róże mają to do siebie, że w sezonie mam podrapane całe ciało i wyglądam jak ostatnia recydywa

Jest to moja wina bo zamiast uważać, zakładać odpowiednią odzież, rękawice, ja - fruuuu... lecę na żywioł. Już muszę zobaczyć, powąchać, zrobić zdjęcie. Mój M powiedział kiedyś, że przypominam mu ... muchę

- też tak latam i spokojnie nie umiem usiedzieć
Grażynko-Kogra całkowicie się zgadzam z Tobą:
kara powinna polegać na ręcznym usunięciu badziewia, żeby ten co to zrobił zapamiętał ile trudu kosztuje naprawa środowiska
Kilka takich lekcji poglądowych załatwiłoby sprawę... Upał afrykański, nowo posadzone róże omdlewają, dopiero wieczorem jakoś się podnoszą...
Ula-usa1276 cieszę się, że skusiłaś się na róże

Ciekawe czy zapadłaś już na chorobę czy jesteś dopiero w fazie hibernacji? Byliny kupuje już od dwóch lat w szkółce Bergenia, na pw poślę Ci link. Jestem zadowolona z zakupów u nich - duży wybór i dorodne egzemplarze posyłają.
Trochę zdjęć "takich-tam"