Romciu na razie te dwie i jakąś małą na wysianie astrów, ale to już może nie skrzynię tylko takie odeskowanie miejsca. Jak się sprawdzą to za rok może coś dorobię
.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Misiu wiem
Romciu na razie te dwie i jakąś małą na wysianie astrów, ale to już może nie skrzynię tylko takie odeskowanie miejsca. Jak się sprawdzą to za rok może coś dorobię
a na powitanie są zdjęcia, które zrobiłam zaraz po powrocie! dziękuję 
- Maska

- Kontakt:
Barabella pisze:. Marysiu czy masz nasionka Kolinsji i Gomfreny?
Zdjęcia nieba boskie
Mam pytanko czy w tunelu siejesz poplon z żyta dla pomidorów czy papryki?Siejesz jesienią?
-
halinowska
- 200p

- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu - cieszę się, że zdecydowałaś się na te skrzynie i że zadysponowałaś szerokość 1,20. U mnie to wzięło się stąd, że mąż postawił deskę i polecił mi sięgnąć tak, żeby obrobić połowę bez wchodzenia na grządkę i wyszło 60 cm, stąd z dwóch 1,20 m. W założeniu miało być tak, że nie wchodzimy na rabatę, ale czasem nie da się tego uniknąć.
Roślinki jak zwykle przepiękne, a niebo wcale niezwykłe, fantastyczne!
Serdecznie pozdrawiam.
Roślinki jak zwykle przepiękne, a niebo wcale niezwykłe, fantastyczne!
Serdecznie pozdrawiam.
- Maska

- Kontakt:
Gosiu niedawno w Roku w Ogrodzie pokazano tunel z żytkiem, poczytałam i posiałam późną jesienią a i tak wyrósł mi las. Musiałam najpierw ściąć a potem przekopałam i mam nadzieję że zgnije
a nie odrośnie do góry korzeniami
W tunelu sadzę pomidory, paprykę, ogórki a wcześniej rzodkiewkę i rukolę .
Halinko a ja wysłuchałam anglików GW trochę poczytałam , że 110 - 120 szerokość jest zalecana.
Z wykopu fundamentów mam świetną ziemię i nie wiem czy coś jeszcze nie zmajstruję....zobaczę
przez tą ziemią nawet nie dodawałam ziemi kupnej.
Cieszę się że roślinki Ci się spodobały i również Cię pozdrawiam
W tunelu sadzę pomidory, paprykę, ogórki a wcześniej rzodkiewkę i rukolę .
Halinko a ja wysłuchałam anglików GW trochę poczytałam , że 110 - 120 szerokość jest zalecana.
Z wykopu fundamentów mam świetną ziemię i nie wiem czy coś jeszcze nie zmajstruję....zobaczę
Cieszę się że roślinki Ci się spodobały i również Cię pozdrawiam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,skrzynie już wysiane? fajnie wyglądają, a i niebo takie groźne ale piękne ,u mnie też co chwilę padało i nawet grad strzepał mnie po głowie,,ciekawe co będzie jutro,pozdrawiam

- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, pod takie zasiewy, to Ty bedziesz musiala ze skrzyń ogród wertykalny zmajstrować, bo nawet przy Twoim areale wszystko się nie zmieści
Ale to chyba jest nie do opanowania...miałam w tym roku prawie nie siać w domu, a skończyło się tak, ze rozsady na ganku stoją, bo się miejsce w domu skończyło 
Ja poplon wysiewałam w warzywniku,a tunelu to nawet pod uwagę nie brałam
Wysiewałam mieszanki, a teraz na wiosnę Mąż to wszystko glebogryzarką "przemielił" i mogę dalej siać i sadzić.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu to Twoje niebo jest niesamowite, piękne i takie malownicze, a skrzynie bomba 
U mnie w tunelu był wysiany owies. W warzywniaku również. Brałam suchego kurzaka od sąsiada na jesień i w prezencie dostałam też owies, który pięknie wykiełkował i rósł. Nie wszystko zgniło, są pojedyncze suche źdźbła, ale to nie przeszkadza.
- calka

- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu. Chyba w ciągu tygodnia odrobiłaś wszystkie sanatoryjne zaległości. Przy takim tempie pracy padniesz w polu
, zwolnij
Na jednym ze zdjęć był barwinek, czy on jest mniej ekspansywny niż ten zwyczajny?
Skrzynie
.
Pozdrawiam
Skrzynie
Pozdrawiam
Ewa
- Maska

- Kontakt:
Witam serdecznie w czwartek~!
Martusiu u mnie tylko zimno, gradu ani innych opadów zmarzniętych nie było
dzisiaj w nocy spokój ale podobno rano mocno lunęło, ale to już doniósł budujący kurnik
Dobrego dnia
Pati otóż z takim samym postanowieniem kończyłam ubiegły sezon, a w tym najpierw zaczynałam skromnie bo wyjeżdżam. Teraz mam cały regał w salonie, dwa stoły i pod nimi w tunelu a gdzie jeszcze dyniowate
to jest jakaś paranoja. Myślałam, z obsieję pole zielonym ale przecież mam kilkanaście rodzajów fasolek no i te dyniowate też muszą gdzieś róść
szkoda gadać!
Gosiu podobno żytko jest odchwaszczające i wiąże dobre składniki z gleby ....to posiałam
doświadczeń nie mam żadnych.
Iwonko dziękuję ! staram się jakoś ułatwić sobie życie a jak wyjdzie to zobaczymy
Anitko może w następnym roku wypróbuję owies a kurzaka mam świeżego więc poszedł na kompost
Ewuniu według mnie wszystkie barwinki są ekspansywne, no może oprócz tych variegata, bo większy i mniejszy też intensywnie rośnie mimo że jest u mnie dwa lata. Ten pstry nie narasta tak
Pozdrawiam 
Martusiu u mnie tylko zimno, gradu ani innych opadów zmarzniętych nie było
Pati otóż z takim samym postanowieniem kończyłam ubiegły sezon, a w tym najpierw zaczynałam skromnie bo wyjeżdżam. Teraz mam cały regał w salonie, dwa stoły i pod nimi w tunelu a gdzie jeszcze dyniowate
Gosiu podobno żytko jest odchwaszczające i wiąże dobre składniki z gleby ....to posiałam
Iwonko dziękuję ! staram się jakoś ułatwić sobie życie a jak wyjdzie to zobaczymy
Anitko może w następnym roku wypróbuję owies a kurzaka mam świeżego więc poszedł na kompost
Ewuniu według mnie wszystkie barwinki są ekspansywne, no może oprócz tych variegata, bo większy i mniejszy też intensywnie rośnie mimo że jest u mnie dwa lata. Ten pstry nie narasta tak
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maria, ale zachód cudny, pozdrawiam serdecznie 
Pozdrawiam, Iwona.
-
dzastek12
- 50p

- Od: 28 cze 2012, o 08:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu zachód jak z filmu "Zmierzch" boski (zachód bo film taki sobie :P), niestety nie da się ograniczyć zasiewów zbyt duża pokusa w nasionach jest :P od jutra ma byc cieplej to Twoje skrzynkowe zasiewy pewnie ruszą z kopyta 
Justyna
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, dziękuję Ci dobra kobieto, ale nie prosiłam o ciemiernika korsykańskiego.
Ja go sadziłam u siebie już kilka razy i nie mam. Jak nie, to nie! Kupiłam sobie właśnie Helleborus thibetanus do kompletu i wystarczy.
Fajne masz te skrzynie. Będziesz znowu miała co robić.
Fajne masz te skrzynie. Będziesz znowu miała co robić.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię