Pozdrawiam serdecznie
Mój ogród -mój raj cz.2
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród -mój raj cz.2
Marzenko
Witam - dawno u Ciebie nie byłam aaaaaaaaa szkoda bo tak pięknie masz
no i warzywniczek - taki wypielęgnowany
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko, przede mną też przygotowanie miejsca na truskawki, zbieram się do tego, może do sierpnia dam radę 
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Czy pada u Ciebie?Co porabiasz

- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Zaglądam do imienniczki mojej bo wielu Marzenek to tu nie ma
.Widzę ,ze też lubisz warzywka ...
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Krysiu własnie w tym żecz ,że chcę nabyć nowe odmiany ,tych swoich już nie chcę sadzić ,jak na razie nabyłam sadzonki truskawki Hanoi, oraz Polki,to głównie z wymiany tutaj na forum ,a może tak bym się do Ciebie uśmiechnęła i coś przekombinujemy , nie mam jeszcze Krysinych truskawek
TerDob
iwona0042 najważniejsze ,że masz chęć ,na pewno zdążysz -będę obserwować Twój ogród i Cię popędzać
Gosia123A wczoraj było tak strasznie zimno ,bynajmniej mnie ,ze siedziałam w domciu i upiekłam drożdżówki , adzisiaj z racji że piątek to sama się domyślasz
po nowe nabytki i sadzenie
marzanka witaj kochana imienniczko ,mało nas faktycznie,ale damy radę w tym tłoku
trochę dzisiejszych fotek

TerDob
iwona0042 najważniejsze ,że masz chęć ,na pewno zdążysz -będę obserwować Twój ogród i Cię popędzać
Gosia123A wczoraj było tak strasznie zimno ,bynajmniej mnie ,ze siedziałam w domciu i upiekłam drożdżówki , adzisiaj z racji że piątek to sama się domyślasz
marzanka witaj kochana imienniczko ,mało nas faktycznie,ale damy radę w tym tłoku
trochę dzisiejszych fotek

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Hosty piękne, niektóre biorą się do kwitnienia!
Ja usiłuję nazwać wszystkie swoje, ale ciężko mi idzie
Ale chyba nie o nazwę chodzi, ale o ich piękno i różnorodność odmian
Podoba mi się ten Twój rododendron! Znasz jego nazwę?
Ja usiłuję nazwać wszystkie swoje, ale ciężko mi idzie
Ale chyba nie o nazwę chodzi, ale o ich piękno i różnorodność odmian
Podoba mi się ten Twój rododendron! Znasz jego nazwę?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Marzenko - widzę, że hosty wzięły cię na całego - u mnie też się rozsiały - szkoda- że nie wszystkie zawiązują nasiona - teraz będę próbowała zbierać nasiona z żurawek i pierwiosnków może się uda- Bożykwiat -też piękny

- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Witam!
Bardzo podoba mi się RH, cudnie kwitnie ale moje oczy przykuł ten wspaniały orlik>>http://images44.fotosik.pl/706/edd05eae6fbd665c.jpg
Jak on się nazywa??
Bardzo podoba mi się RH, cudnie kwitnie ale moje oczy przykuł ten wspaniały orlik>>http://images44.fotosik.pl/706/edd05eae6fbd665c.jpg
Jak on się nazywa??
- Wroblica
- 200p

- Od: 10 lis 2009, o 14:31
Witaj Marzenko
Piękny ogród i hosty piękne i to bez żadnej dziury poślimakowej....jak Ty to robisz?
Piękny ogród i hosty piękne i to bez żadnej dziury poślimakowej....jak Ty to robisz?
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzenko orliki,hosty,żurawki wszystkie roślinki śliczne

- marzena06

takasobie Miłko ja też nie mogę się zebrać aby je dokładniej opisać odmianami ,bo coż z tego że są opiane ,ale jak oglądam fotki u wujka Google to i tak mi nic nie pasuje
beatab siewki wyhodowanych przeze mnie host nie są z moich zebranych nasion , dostałam na forum
zeberka4 Saro Rh też uwielbiam ,szkoda ,że tylko za kaskadą mogę je uchować bo w innych miejscach ogrodu nie mają szans,orlik o który pytasz jest odmiany pełnej ,nasiona kupiłam w znanym Tobie sklepie ogrodniczym na Wildzie w Poznaniu ,szkoda tylko że tak malo jest kolorków ,nie to co było na opakowaniu
Wroblica witam w moim królestwie ,ja mam wokół ogrodzenia wysypany popiół drzewny ,po za tym hosty są wysciolkowne igliwiem spadającym z daglezji,
Renata1962 dziękuję
beatab siewki wyhodowanych przeze mnie host nie są z moich zebranych nasion , dostałam na forum
zeberka4 Saro Rh też uwielbiam ,szkoda ,że tylko za kaskadą mogę je uchować bo w innych miejscach ogrodu nie mają szans,orlik o który pytasz jest odmiany pełnej ,nasiona kupiłam w znanym Tobie sklepie ogrodniczym na Wildzie w Poznaniu ,szkoda tylko że tak malo jest kolorków ,nie to co było na opakowaniu
Wroblica witam w moim królestwie ,ja mam wokół ogrodzenia wysypany popiół drzewny ,po za tym hosty są wysciolkowne igliwiem spadającym z daglezji,
Renata1962 dziękuję
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Kaliny (nie ) zazdraszczam
moja miała być taka a jest jakaś taka bez pomponów
taka płaska
ale niech rośnie bo mi każdego krzaczka żal ...
- marzena06

Marzenko ile to ona już razy zmieniała lokum ,to nawet zliczyć nie potrafię ,też była mizerna ale raz jak raz tak porządnie ciachnęłam wypuściła nowe pędy i teraz pokazuje co potrafi 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Spacerując po ogrodach w pochmurny, deszczowy i paskudnie zimny dzień troszkę cieplej sie robi na widok tak pięknych i zadbanych roślin.
Kilka lat temu żurawki to nowość a teraz prawie każdy je ma - nawet ja przekonałam się do nich choć byłam długi czas na NIE.
Marzenko widzę,że nie ścielesz podłoża pod roslinami ozdobnymi z liści np hosty czy wspomniane wcześniej żurawki.
Kilka lat temu żurawki to nowość a teraz prawie każdy je ma - nawet ja przekonałam się do nich choć byłam długi czas na NIE.
Marzenko widzę,że nie ścielesz podłoża pod roslinami ozdobnymi z liści np hosty czy wspomniane wcześniej żurawki.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Marzenko, jak będziesz chciała, to jak będą już młode pędy truskawek nadające się do sadzenia, to Ci zostawię i sobie po nie podjedziesz, przynajmniej będzie znów okazja wypić razem kawkę i pogadać, ale nie znam odmiany, przynieśliśmy je dwa lata temu z pola są duże, słodkie i smaczne. Znowu pojechałaś po zakupy