Agatko nie liczyła bym tak bardzo na cudowny zapach,

chyba że posadzi się w pobliżu maciejkę albo heliotropa
Niestety New Dawn nie jest różą zbyt zapachową, ale ja i tak ją
Witaj
Justynko serdecznie zapraszam, razem ze zwierzakami, na spacer po ogrodzie, i dziękuję za miłe słowa
Ewo bardzo się cieszę, że w końcu udało Ci się wybrać, swoją wymarzoną, pnącą różę

i jestem przekonana, że ona odwzajemni Twoją sympatię, obsypując się każdej wiosny, przepięknymi, delikatnymi kwiatami...
Jeżówki, po zaprawieniu dołków kompostem i dolomitem, są na naszych piaskach, tak samo niezawodne, jak kocimiętki i szałwie. W dodatku zakwitają późnym latem, znacznie przedłużając okres kwitnienia bylin.
Elu masz rację, wróżki, to moi tajemniczy sprzymierzeńcy, dzięki którym, wszystko w moim ogrodzie tak pięknie rośnie i kwitnie.

Ja sama nie dała bym rady wszystkiego tak dobrze dopatrzeć i dopilnować. Dlatego, Elu, choć niewidoczne, są tak bardzo ważne w naszych ogrodach...
Wiesiu witam

Ogród duży i pracy w nim ogrom, ale przecież my, Zielonozakręceni, nie możemy bez tego żyć.
Ula doskonały wybór, róża bardzo zdrowa i warta posadzenia, chociaż niektórzy ją ganią, że śmieci płatkami. Moim zdaniem, gdy jest podsadzona dołem, średniej wielkości bylinami, nie jest to problemem. U mnie róże New Dawn rosną na przemian z granatowymi powojnikami The President. Nie mam niestety aktualnych zdjęć, ale w tym roku już powinny stanowić zgrany duet
Pytasz o liliowce, niestety nie znam nazwy. Są bardzo ładne, a co ważne, mają również dekoracyjne liście - zielono/białe. Dostałam w prezencie od koleżanki, która kupiła je parę lat temu, bezpośrednio od hodowcy.
Moniko to bardzo dobra wiadomość,

cieszę się, że i Ty doceniłaś jej delikatne piękno.
Pytałaś co dałam pod nogi świecznicy. Wszystkim roślinom bardziej lubiącym wilgoć, daję pod korzenie trochę hydrogelu /inna nazwa aquagel/ żeby nie wyschły, gdy nie będę mogła ich podlać przez kilka dni. To naprawdę dobrze zdaje egzamin. Tak zaprawiłam dołki pod wszystkie moje miskanty, róże, borówkę amerykanską czy hosty. Prosisz o nazwy traw. Postaram się wkrótce trochę traw pokazać i oczywiście podpisać. W tym sezonie zrobię więcej zdjęć, specjalnie przeznaczonych do pokazania na forum, bo okazało się, że te które mam, nie bardzo się nadają.