Kwiaty polne
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko spokojnie, jeszcze się wwiercisz w krecią norkęamba19 pisze:Napisz koniecznie gdzie i kiedy zrobiłaś swoje zdjęcie??
Moje zostało zrobione wczoraj (niedziela 15.07) nad jeziorem Sobąckim na Kaszubach w okolicach miejscowosći Chrztowo.
Moje zdjęcie zrobiłam "Zrobiono: 2007-07-10 05:53" tzn. 17,53 nad jeziorem Morąg (niektórzy mówią Marąg) w okolicy wsi Florczaki na Warmii. W dzisiejszych czasach chyba powinnam zacząć od wytłumaczenia, że Cię nie śledzę i nie podglądam
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Bardzo chętnie pomogę
Przy okazji przypomnę sobie co nieco. Systematyka nie jest łatwa i jeśli się nie powtarza to szybko ulatuje, tym bardziej, że mogę się skutecznie posługiwać tylko łaciną ;)
Jeśli wyślesz coś dziś lub jutro to jeszcze powinnam zdążyć, ale 18 wyjeżdżam badać florę Norwegii i nie wiem jak będzie z dostępem do netu. Niestety
Nie mam flory Norwegii więc do oznaczania na bieżąco potrzebny internet a tu nic
Trochę żaluję bo nie musiałabym później siedzieć we wrześniu w instytucie.
Jeśli wyślesz coś dziś lub jutro to jeszcze powinnam zdążyć, ale 18 wyjeżdżam badać florę Norwegii i nie wiem jak będzie z dostępem do netu. Niestety
1. Kurcze nie mam nawet pomysłu co to może być.. masz inne zdjęcia?
2. Lepnica rozdęta ( Silene inflata)
3. zapomniałam jak mi się przypomnie do dopiszę
4. Dzwonek rozpierzchły (Campanula patula )
5. Wierzbownica kosmata (Epilobium hirsutum)
6. Sałatnik leśny (Mycelis muralis)
7. Sadziec konopiasty (Eupatorium cannabinum )
2. Lepnica rozdęta ( Silene inflata)
3. zapomniałam jak mi się przypomnie do dopiszę
4. Dzwonek rozpierzchły (Campanula patula )
5. Wierzbownica kosmata (Epilobium hirsutum)
6. Sałatnik leśny (Mycelis muralis)
7. Sadziec konopiasty (Eupatorium cannabinum )
Zdjęciaroślin polnych,leśnych i chwastów
Dla zainteresowanych podaję adres strony.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,887,651 ... 2.html?v=2
P.S.
Mam żółwia i zbieram dla niego różne roślini i suszę na zimę.Często znam nazwę dziko rosnacej rośliny ,która jest dla niego zdrowa,a nie wiem jak wygląda i szukam w internecie fotki.
I natrafiłam na coś takiego jak powyzej.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,887,651 ... 2.html?v=2
P.S.
Mam żółwia i zbieram dla niego różne roślini i suszę na zimę.Często znam nazwę dziko rosnacej rośliny ,która jest dla niego zdrowa,a nie wiem jak wygląda i szukam w internecie fotki.
I natrafiłam na coś takiego jak powyzej.
Ani sobie nie przypomnę ani nie znajdę juz dzisiaj
nie wiem co jest na pierwszym zdjęciu, w ogóle nie kojarzę rośliny, natomist na 3 jest Spergularia rubra czyli muchotrzew polny 
Udało się
jutro poszukam jeszcze tej pierwszej rośliny w Rothmalerze bo dziś już za późno żeby siedzieć nad niemieckojęzycznym kluczem zwłaszcza, że akurat tego języka sie nigdy nie uczyłam
Udało się
jutro poszukam jeszcze tej pierwszej rośliny w Rothmalerze bo dziś już za późno żeby siedzieć nad niemieckojęzycznym kluczem zwłaszcza, że akurat tego języka sie nigdy nie uczyłam