Balkon Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Balkon Moniki

Post »

Monisia wreszcie trafiłam do twojego wątku,obejrzałam twój kolorowy balkon,piękne roślinki i zarąbiaste kwietniki,a poza tym nareszcie zobaczyłam twojego pieska i królika,którego wtedy wystraszyłaś :;230
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może bys pokazała nam swoje wschodzace siewki :wink: :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

muszę Ci Moniś i mojego Królika pokazać.....gryzaka jednego :roll:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ojejku dziewczyny ale żeście się do mnie zleciały!! A ja taka nieuczesana :;230
Dzisiaj popołudniu będę trzaskać fotki bo się nie mogłam doprosić mojego M. o sprawdzenie aparatu bo coś szwankował.
Właśnie zamówiłam nowy kwietniczek :tan Jeszcze muszę po cichutku zamówić 5 doniczek na barierki bo mojemu o tym nie mówiłam ;:224 . Później będę się martwić.
Czy doniczka średnicy 18 cm (górna, dolna 14 cm) będzie dobra do pelargonii? Jedna pelasia na jedna doniczkę oczywiście. Doradźcie szybko bo już chcę wciskać KupTeraz ;:65 ;:65 Aż mnie palutki świerzbią ;:65 ;:65
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia ja mam doniczki 40 i zawsze sadziłam dwie sztuki w jedną i ładnie rosły, także mnie się wydaje ze będzie ok
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Małgosiu, to kupuję :tan
Widziałś u siebie moją odpowiedź na temat begonii z listków?
Postaram się wstawić zdjęcie dzisiaj popołudniu ;:108
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57

Post »

Monika to szalejesz z zakupami :tan
pokaż pozniej co tam za kwietniczek zamowilas i po sesji zdjeciowej prosimy o umieszczenie zdjec na forum ;:108
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Oj tak Monia, poprosimy zdjęcie kwietniczków. Oj już nie mogę się doczekać wiosny i oglądania Twojego balkonu. To będzie super widok...
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Dziewczyny!
Tak mnie zmobilizowałyście, że wzięłam się za pisanie posta i jak już wypłodziłam epopeję literacką co będzie na balkonie to ... forum przestało działać i cały post szlag trafił.
No trudno. Lecim od nowa.
Kwietniczek zamówiony, przyjdzie za kilka dni. Starałam się aby pasował już do tego co mam na balkonie więc jest metalowy, ręcznie kuty, ze wzorem z liśćmi, do powieszenia na ścianie z miejscem na trzy doniczki. Będzie powieszony na miejscu gdzie obecnie jest kwietniczek z fuksjami z pierwszej strony wątku. Tamtego eksmituję na drugą stronę.
Na nowym kwietniczku oraz na pergoli (w takich metalowych "koszyczkach" jak na balustradę) będą fuksje - zamówione w Fuksjanie - łącznie 5 sztuk - gatunki: Izabela Cieszyńska, Lovely Blue, Marcus Graham, Annabel i Tamara Balyasnikova.
Na balustradzie - zaraz zamawiam doniczki - będa pelargonie bluszczolistne Apricot Queen, Sybil Holmes i Cotta Amethyst (Fuksjana) oraz wilec ziemniaczany Ipomea Marguerita i Ipomea Bronze (Florini).
W drewnianej donicy (na pierwszej stronie jest jej zdjęcie - stoją na niej niecierpki) posadzone są dwa powojniki Betty Risdom, mają do dyspozycji drewnianą pergolę o wymiarach 90*180 cm (mam takie dwie po obu stronach balkonu). "Nóżki" klematisów planuję zasłonić żagwinem lub floksem (znowu Fuksjana - zamówione z Mamą różne kolory aby się wymienić)
W dużej donicy z terakoty rośnie sobie winobluszcz pięciolistkowy Star Showers - nakrapiane cudo. I do niego dosadzę albo floksy albo żagwin. Zadecyduję później.
W doniczki na słupy - to taki fajny wymysł doniczki rynnowej w kształce rogala, którą można na gumkę umieścić na rynnie lub jak ja na słupie - na zdjęciu są w niej surfinie (tylko były obniżone bo nie dosięgałam aby zrobić zdjęcie) będą pelargonia tulipanowa Patricia Andrea i pelargonia Stellar Richard Hodgison. Znowu Fuksjana.
A, no i piękne pelargonie różane Rosebud - dwie Appleblossom będą w dużej donicy terakotowej - w takiej samej jak winobluszcz.
No i powiedzmy, że to połowa kwiatków na balkon. Nie będę odkrywać więcej, musicie poczekać do wiosny ... ;:224
Ale wcześniej już mówiłam, że mam posianą kobeę - siana 28 stycznia. Na 6 nasionek białej mam trzy maleństwa, a na 10 sztuk fioletowej - 7. Oczywiście nie wszystkie pójdą na balkon bo by zasłoniły pół bloku, połowę dostanie Mama na działkę.

Obrazek

Obrazek

Lobelia biała, różowa i niebieska - wysiana 12 lutego, była uparta jak osioł, dopiero niedawno zaczęła wschodzić:

Obrazek

No i wspomiałam o begonii... pożyczonej z Obi. Na 10 listków 9 nadal żyje i ma się dobrze. Zobaczymy co z tego będzie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Starczy na dzisiaj, idę siać tunbergię, bo nie wiem czy mi wzejdzie Asarina Scandens.

Buziaczki ;:196

PS. Data na zdjęciach jest zła ale oczywiście nie wiem jak to zmienić ;:223
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

Superowo to wygląda ;:138 Musze i ja się w końcu zabrać za sianie ;:108
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko siej! Nawet nie wiesz jak to wciąga!!
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Jestem w szoku ile różności nasadzisz na balkon, ale będzie cudnie :heja
ide wygooglować co to kobea, brzmi ciekawie bo mocno zarasta?
tunbergię miałam gotowca ze sklepu ale padła a w tamtym roku siałam i nic z tego nie wyszło :(
ciekawa jestem kwietnika. Mnie marzy się do domu, nawet 2
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57

Post »

Jeny ale poszalalas z sianiem. Nie moge sie juz doczekac zdjeci z Twojego balkonu. Ale bedzie pieknie ;:48 ;:49
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No moja droga, ja takiej obsady balkonu i związanych z nią wydatków nie mam chyba przez dekadę, a tu jeden sezon, wow. :shock: Mam nadzieję, ze uda ci się przezimować przynajmniej te bardziej luksusowe kwiatki, jak np klematisy. :uszy Ludzie się chyba będą z całej okolicy schodzić, żeby podziwiać twój balkon. ;:108 ;:63
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagodo udało mi się przeforsować takie wydatki na balkon bo obiecałam, że będę się starać przechować przez zimę lub porobić sadzonki. Zresztą sama bym nie chciała wydawać tyle co roku. Mam nadzieję, że uda mi się przechować roślinki, część kupiłam bylin to na pewnie zostaną na dłużej. Bynajmniej mam taką nadzieję.
No i spodobała mi się zabawa z sianiem a wiadomo, że to tańsze niż kupowanie sadzonek. I jaka satysfakcja ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”