Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.4
Duecik piękny więc co sie martwić nazwą . Kiedyś sama sie zidentyfikuje

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Halinko
Jadziu masz rację byle będzie ładnie kwitła i była zdrowa choć z tym nie jest najlepiej, muszę wiosną ją opryskać koniecznie.
To pokażę kolejną różyczkę. Stara jest dość sporo bo już kilkunastoletnia kupiona jako Coral Satin ale ta róża jest tak trudno dostępna że niemożliwością byłoby dostać ją w Polsce. Po długich porównaniach i obserwacjach doszłam do wniosku że to Rosarium Uetersen.
Przesadziłam ją wiosną i biedaczka ciężko to odchorowała ale pierwsze i jedyne kwitnienie nie było najgorsze.

A teraz
Jadziu masz rację byle będzie ładnie kwitła i była zdrowa choć z tym nie jest najlepiej, muszę wiosną ją opryskać koniecznie.
To pokażę kolejną różyczkę. Stara jest dość sporo bo już kilkunastoletnia kupiona jako Coral Satin ale ta róża jest tak trudno dostępna że niemożliwością byłoby dostać ją w Polsce. Po długich porównaniach i obserwacjach doszłam do wniosku że to Rosarium Uetersen.
Przesadziłam ją wiosną i biedaczka ciężko to odchorowała ale pierwsze i jedyne kwitnienie nie było najgorsze.
A teraz
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czerwone lubię i raczej z nich nie zrezygnuję, choć moim sercem rządzą bladawce 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Jakby tak spojrzec calkiem z boku, to każdy kolor ma cos w sobie
naprzyklad taki bialy tz zacznijmy od bialego, no i jest jeszcze bialy i bialy ale zeby objac to wszystko, to trzeba zaznaczyc ze bialy ... a tak ogolnie, to wszystkie biale sa cacy
musze chyba isc spac, bo mnie glupawka bierze
musze chyba isc spac, bo mnie glupawka bierze
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
wiosna się zbliża, słonko świeci cudnie i grzeje. Cieszę się bardzo.
Czerwone róże , jak dla mnie to jedne z najpiękniejszych.
- JAKUCH

U mnie też przedziera sie przez zamglone niebo . Białe są piękne,tylko po deszczach dostają piegów ,które to już pięknie nie wyglądają na płatkach. W TV pokazywali ,że u nas było -14 
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju czerwone róże to klasyka wśród róż.....Julka wskazała Paul"s Scarlet Clg. i teraz mam zagwozdkę.....mam podobną i już byłam pewna, że moja to Blaze Superior http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.135231
Jakakolwiek to jednak byłaby różyczka to i tak jest piękna.
Jakakolwiek to jednak byłaby różyczka to i tak jest piękna.
- Jule

Elu, tez odrazu pomyslalam o Blaze Superior ale wydaje mi sie, ze ona ma bardziej zimny odcien czerwieni niz Majkowa NN. Moze to tylko kwestia fot ale sprawdzic mozna. Na koncu i tak zdecyduje posiadajacy, bo zna roze naocznie.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzeba będzie w tym roku porobić więcej fotek i bardziej poobserwować i wtedy może uda się je jednoznacznie nazwać.
Zatem wszystko przed nami.
Zatem wszystko przed nami.
-
edulkot

Witam Was gorąco w kolejny mroźny dzień.
Niby zima ma odchodzić ale ciągle mrozi, u nas było rano -16st. teraz -10st. czy przekroczy 10 jestem ciekawa.
Ewa ja mam odwrotnie ale i tak w rezultacie mamy wszystkie kolory róż, oprócz żółtego u mnie.
Majka u nas słonko za mgłą a może to smog.
Jednak czerwone jest
zresztą tak samo jak
Jadziu masz rację ale niektórym takim białym do twarzy z piegami choć niektóre wyglądają bardzo brzydko.
Elizabetka jaka rośnie u Ciebie to zależy od tego jak kwitnie, bo Blaze Superior kwitnie cały sezon a Paul's Scarlet Clg. czasami tylko powtórzy i to pewnie nie wysili się za bardzo. Ja mam dwie takie niby pnące czerwone a kwiaty mają inny kolor więc pewnie będą obie ale która jaka to zobaczę w sezonie jak będą kwitły.
Jula chyba się wyspałaś bo całkiem z sensem opowiadasz nie to co w nocy.
Ta pierwsza ma bardziej zimny odcień i to może być Blaze. Muszę je poobserwować. 
Elizabetka i tak trzeba postąpić bo bez dowodów nie ma co gdybać.
Niby zima ma odchodzić ale ciągle mrozi, u nas było rano -16st. teraz -10st. czy przekroczy 10 jestem ciekawa.
Ewa ja mam odwrotnie ale i tak w rezultacie mamy wszystkie kolory róż, oprócz żółtego u mnie.
Majka u nas słonko za mgłą a może to smog.
Jednak czerwone jest
Jadziu masz rację ale niektórym takim białym do twarzy z piegami choć niektóre wyglądają bardzo brzydko.
Elizabetka jaka rośnie u Ciebie to zależy od tego jak kwitnie, bo Blaze Superior kwitnie cały sezon a Paul's Scarlet Clg. czasami tylko powtórzy i to pewnie nie wysili się za bardzo. Ja mam dwie takie niby pnące czerwone a kwiaty mają inny kolor więc pewnie będą obie ale która jaka to zobaczę w sezonie jak będą kwitły.
Jula chyba się wyspałaś bo całkiem z sensem opowiadasz nie to co w nocy.
Elizabetka i tak trzeba postąpić bo bez dowodów nie ma co gdybać.
- Jule

Jakie zimno, jakie zimo - w nocy -11 a teraz - 4 - zyc nie umierac
Jak przegladalam foty z zeszlego roku, to pod koniec lutego jeszcze troche sniegu lezalo ale w polowie marca juz cieplo musialo byc, bo chabazie zaczelam sadzic 
-
edulkot

Jula jak się ma 7 to wszystko jest cieplejsze. Teraz jest -9st.
W zeszłym roku w połowie marca w dzień było bardzo ciepło, tylko noce były chłodne.
Podobno po 20 lutego ma być już przedwiośnie i może nie będzie mrozów tylko przymrozki.
W zeszłym roku w połowie marca w dzień było bardzo ciepło, tylko noce były chłodne.
Podobno po 20 lutego ma być już przedwiośnie i może nie będzie mrozów tylko przymrozki.
- JAKUCH

No i oby sie spełniło to co piszesz o pogodzie oczywiście . Tez nie mam paru róż nazwanych ,ale na razie nie robiłam tego ,gdyż to dopiero młodziaki
-
edulkot

Jadziu masz całkowitą rację z tymi imionami. Moje to już są przynajmniej kilkuletnie ale niektóre słabiutko rosną.
Wszyscy kupują wiosnę do domu to ja pokażę wiosnę jesienną czyli doniczkowe prymulki zadomowione w gruncie.

Mam nadzieję że wiosną też pokażą swoje kwiatuszki.
Wszyscy kupują wiosnę do domu to ja pokażę wiosnę jesienną czyli doniczkowe prymulki zadomowione w gruncie.
Mam nadzieję że wiosną też pokażą swoje kwiatuszki.
- goferek
- 500p

- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Maju a ja wczoraj oglądałam gdzieś prognozę długoterminową a tam napisali,że w Katowicach ok 20 lutego ponownie -20
Mam nadzieję, że to jakiś błąd w "druku" b na TVN mówili zupełnie co innego
Ja na szczęście zawsze wierzę w te optymistyczniejsze prognozy