Myślisz? Ja bym na to nie liczyłaklarysa pisze:Muszę opracować jakiś patent antykoci.
Na początek przykryję, więc może się nie zorientują, że tam takie atrakcje
Nasz ogródek na gliniastym polu
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasz ogródek na gliniastym polu
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to mnie pocieszyłaś 
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- sosna1
- 500p

Halu jeszcze nic nie posiałam
Oj Klaryso nie chciałam.
W zeszłym roku uratowałam przed małym kociakiem moje zasiewy. Tobie też się uda 
Oj Klaryso nie chciałam.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Zosieńko jeszcze zdążysz posiać. Według kalendarza księżycowego najlepiej siać w dniach od 8 do 13 lutego albo od 22 do 28 lutego. Nie siej jutro bo jest pełnia księżyca.
Pozdrawiam Hala
- sosna1
- 500p

Halu a dzisiaj można?
Bo jak jutro nie można, to już czuję jaka mnie ochota na sianie najdzie 
- hala67

Zosiu gdzie podziewasz się? Posiałaś już pierwiosnki?
Pozdrawiam Hala
- sosna1
- 500p

Jestem Halinko 
Trochę chyba "podmarzłam". Poczytuję forum, zaglądam to tu, to tam, ale do powiedzenia mam tylko jedno - kiedy skończą się mrozy?
Pierwiosnki: ząbkowanego, omszonego i ogrodowego wysiał mój M. On ma do tego cierpliwość a ja bardzo nie lubię siać takich drobnych nasion i wystawiać tego na mróz i czekać nie wiadomo ile na efekt. Mam wrażenie, że wszystko zepsuję. Jeszcze tych ogrodowych było tyle, że lepiej od razu kupić następne.
Byłam zapytać w takim dobrym sklepie o inne pierwiosnki - będą, ale później
Nie wiem też czy wysiać coś jeszcze? Mam na myśli heliotropa, lobelię i żeniszka.
No i można już zamawiać np. maliny a ja zabieram się za remont kuchni. Muszę się pospieszyć, bo później nie będzie na to czasu. Dni coraz dłuższe, trzeba się przygotować na nadejście wiosny.

Trochę chyba "podmarzłam". Poczytuję forum, zaglądam to tu, to tam, ale do powiedzenia mam tylko jedno - kiedy skończą się mrozy?
Pierwiosnki: ząbkowanego, omszonego i ogrodowego wysiał mój M. On ma do tego cierpliwość a ja bardzo nie lubię siać takich drobnych nasion i wystawiać tego na mróz i czekać nie wiadomo ile na efekt. Mam wrażenie, że wszystko zepsuję. Jeszcze tych ogrodowych było tyle, że lepiej od razu kupić następne.
Byłam zapytać w takim dobrym sklepie o inne pierwiosnki - będą, ale później
Nie wiem też czy wysiać coś jeszcze? Mam na myśli heliotropa, lobelię i żeniszka.
No i można już zamawiać np. maliny a ja zabieram się za remont kuchni. Muszę się pospieszyć, bo później nie będzie na to czasu. Dni coraz dłuższe, trzeba się przygotować na nadejście wiosny.
- hala67

Zosiu posiej heliotrop. On ponoć długo wschodzi. Ponoć
U mnie już po tygodniu pojawiły się pierwsze siewki. Z lobelią i żeniszkiem wstrzymuję się aby nie było podobnie.
Remontuj kuchnię i nie przejmuj się wysiewami. Jeszcze zdążysz posiać roślinki
Remontuj kuchnię i nie przejmuj się wysiewami. Jeszcze zdążysz posiać roślinki
Pozdrawiam Hala
- sosna1
- 500p

Halu wlaśnie Twój heliotrop mnie wstrzymuje przed dalszymi siewami. Może faktycznie jeszcze trochę poczekam
, ale ile poczekam, nie wiem 
- sosna1
- 500p

A co tam
Posiany i heliotrop i żeniszek i lobelia 
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
A teraz Zosiu należy czekać na obfite kiełkowanie nasion, w roku ubiegłym u mojej M z wysianych nasion heliotropa wykiełkowalo tylko jedno nasionko.A więc i tak nie obyło się bez zakupów w sklepach ogrodniczych.sosna1 pisze:A co tamPosiany i heliotrop i żeniszek i lobelia
Pozdrawiam Zenek
- sosna1
- 500p

Witaj Zenobiuszu
Zdaję sobie sprawę, że heliotrop nie musi skiełkować. Boję się też lobelii. Za drobna jast jak dla mnie.
Za to wysiałam tylko pół torebki żeniszków, bo w zeszłym roku mieliśmy klęskę urodzaju. Mam nadzieję że coś z fioletowej trójki będzie.
Nie spodziewam się też obfitości pierwiosnków, chociaż wysiałam 4 torebki.
Ale mam jeszcze tyle nasion, że chyba mogę mieć więcej kwiatów niż mój mazurski ogrodniczy.
Zdaję sobie sprawę, że heliotrop nie musi skiełkować. Boję się też lobelii. Za drobna jast jak dla mnie.
Za to wysiałam tylko pół torebki żeniszków, bo w zeszłym roku mieliśmy klęskę urodzaju. Mam nadzieję że coś z fioletowej trójki będzie.
Nie spodziewam się też obfitości pierwiosnków, chociaż wysiałam 4 torebki.
Ale mam jeszcze tyle nasion, że chyba mogę mieć więcej kwiatów niż mój mazurski ogrodniczy.
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
napisz jak zacznie Ci kiełkować lobelia, bo ja wysiałam pierwszy raz swoją 8 dni temu i ani widu ani słuchu po niej, przynajmniej póki co... mam nadzieje że to normalne 
- sosna1
- 500p

Ok, jak się coś pojawi oczywścieibizaa pisze:napisz jak zacznie Ci kiełkować lobelia, bo ja wysiałam pierwszy raz swoją 8 dni temu i ani widu ani słuchu po niej, przynajmniej póki co... mam nadzieje że to normalne