W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2011 r /cz.7
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2011 r /cz.7
Halinko, ja podpinam się pod post damapi dotyczący topinambura. Ileż ja go wywaliłam z mojego ogrodu, ale gdy tylko została bulwa w ziemi, znowu odrastał. Teraz mam go tylko za siatką. Zostawiłam chyba kilka bulwek, żeby kwitło coś przy furtce. No i sterczą w tej chwili takie długaśne suche badyle. Nie lepiej to posadzić zamiast niego coś innego?
Aha, łapie mączniaka.
Aha, łapie mączniaka.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wandziu ale Halince pewno chodzi o walory zdrowotne topinamburu a nie tylko jego kwiaty.
Halinko jest też topinambur w tabletkach pod nazwą Topinulin, bardzo fajny środek wspomagający odchudzanie.
Ale ma też inne walory zdrowotne.
Halinko jest też topinambur w tabletkach pod nazwą Topinulin, bardzo fajny środek wspomagający odchudzanie.
Ale ma też inne walory zdrowotne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinuś w Nowym Roku
oj pędzisz z tym wątkiem
nie próżnujesz
wpadłam jak zwykle do Ciebie po poradę i szukałam kalendarza ,musiałam więc się cofnąć o dobre kilka stron.
W końcu znalazłam Twój nowy wątek i bardzo się zniesmaczyłam tym,że admin go zamknął
Uważam,ze moglibyśmy tam swoje spostrzeżenia i rady w nim wymieniać,ale nie mi się w tym temacie wymądrzać, ale mi osobiście szkoda.
Dzisiaj chciałam siać clematisy ,ale poczekam do jutra ,bo jutro korzystniejszy dzień.
Dziękuję Ci Halinuś i pozdrawiam serdecznie

oj pędzisz z tym wątkiem

wpadłam jak zwykle do Ciebie po poradę i szukałam kalendarza ,musiałam więc się cofnąć o dobre kilka stron.
W końcu znalazłam Twój nowy wątek i bardzo się zniesmaczyłam tym,że admin go zamknął

Uważam,ze moglibyśmy tam swoje spostrzeżenia i rady w nim wymieniać,ale nie mi się w tym temacie wymądrzać, ale mi osobiście szkoda.
Dzisiaj chciałam siać clematisy ,ale poczekam do jutra ,bo jutro korzystniejszy dzień.
Dziękuję Ci Halinuś i pozdrawiam serdecznie

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jaki cudny ten laur
a na lato wystawiasz go czy cały rok jest w domu? i jeszcze jedno pytanie bo gdzies widziałam do kupienia tylko teraz nie znajdę w pamięci ale gdym znalazła ...to trudna roślinka?bo ja potrafię kaktusa też ususzyć
nooo zdarzyło mi się

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Kochani, nie było mnie kilka dni, no i zaległości się sporo narobiło, ale już jestem na bieżąco w Waszych wątkach.
Siberia
mój laur cały czas w domciu siedzi, no i już tak zostanie.
Miłka - takasobie
dziękuję za cenne rady, wypróbuję na pewno.
Rysiu - rico62
dziękuje za piękna piosenkę, trafiłeś w 10.
Danusiu - damapi
mój topinambur też będzie rósł poza ogrodzeniem, w rogu ogrodu, na trawniku i jak zacznie się za bardzo panoszyć, to kosiareczką go potraktuję.
Małgosiu - malgocha1960
dziękuję.
Małgosiu, ja kiedyś też miałam bardzo dużo roślinek doniczkowych, pięknie rosły mimo tego, że pokój bardzo słoneczny i suchy, bo od strony południowej i bardzo często je przelewałam.
Padały jeden po drugim, kiedy pomalowaliśmy parkiet. Roślinki bardzo delikatne są i nigdy nie wiadomo co im może zaszkodzić.
Agusiu - aguniada
dziękuję.
Wandziu - wanda7
mam nadzieję, że mój topinambur nie będzie mączniaka łapał :-/
Grażynko - kogra
dziękuję.
Bożenko - Bożena Śmigielska
dziękuję.
Jeżeli chodzi o zamkniecie wątku Ekologiczny Poradnik Księżycowy - Tradycyjny Ogród Ekologiczny, to po zorientowaniu się, że jest to nie zgodne z Regulaminem Forum i naruszeniem praw autorskich poprosiłam Moderatora - Pawel Woynowski o usunięcie tego wątku, aby nie robić kłopotu i nie mieć problemu.
Elu - Tosia1
tak, będę u rodziców na święta i planuję wyjazd w maju, aby przywieź rodziców do Sącza.
Marzanko - marzanka
cały rok trzymam laur w domu. Myślę, że należy do roślinek mało kłopotliwych.
Ja, też jestem taka zdolna, że przesuszam lub przelewał roślinki.
Marysiu - Michalska
dziękuję za cudna różę.
Siberia

Miłka - takasobie

Rysiu - rico62

Danusiu - damapi

Małgosiu - malgocha1960

Małgosiu, ja kiedyś też miałam bardzo dużo roślinek doniczkowych, pięknie rosły mimo tego, że pokój bardzo słoneczny i suchy, bo od strony południowej i bardzo często je przelewałam.
Padały jeden po drugim, kiedy pomalowaliśmy parkiet. Roślinki bardzo delikatne są i nigdy nie wiadomo co im może zaszkodzić.
Agusiu - aguniada

Wandziu - wanda7

Grażynko - kogra

Bożenko - Bożena Śmigielska

Jeżeli chodzi o zamkniecie wątku Ekologiczny Poradnik Księżycowy - Tradycyjny Ogród Ekologiczny, to po zorientowaniu się, że jest to nie zgodne z Regulaminem Forum i naruszeniem praw autorskich poprosiłam Moderatora - Pawel Woynowski o usunięcie tego wątku, aby nie robić kłopotu i nie mieć problemu.
Elu - Tosia1

Marzanko - marzanka

Ja, też jestem taka zdolna, że przesuszam lub przelewał roślinki.
Marysiu - Michalska

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Halinko Od 2 dni z przerwami śledzę historię Twego ogrodu - ogród duży bo 4,500 m kw, wątków 6 i 7-my aktualny to nic dziwnego,że tak długo mi schodzi.
Miło spędziłam czas spacerując po ścieżkach i czytając o rożnych przygodach, planach itp
Ogród urządzany z rozmachem, sercem i dużą wiedzą na temat roślin które masz u siebie.
Sporo pracy macie za sobą ale efekty widoczne i cieszą oczy nie tylko Was.
Podziwiam, pozdrawiam i
Miło spędziłam czas spacerując po ścieżkach i czytając o rożnych przygodach, planach itp
Ogród urządzany z rozmachem, sercem i dużą wiedzą na temat roślin które masz u siebie.
Sporo pracy macie za sobą ale efekty widoczne i cieszą oczy nie tylko Was.
Podziwiam, pozdrawiam i

Halinko krzaczek lauru pięknie wygląda, skąd ty takie cuda masz. Dowiaduję się tu na forum, że nie zimuje na dworze a jak duży rośnie w warunkach domowych?
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Halinko,
ciekawy ten arcydzięgiel. Czy to nasienniki?

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Tereniu - TerDob
posiedziałam sobie wczoraj, bo mi się spać nie chciało, nooo i zaległości na forum odrobiłam, tylko pisać mi się nie chciało, dzisiaj zresztą też
Krysiu - christinkrysia
jak miło, że mnie odwiedziłaś
Dziękuję za spacerek po wszystkich moich wątkach i tyle miłych słów
W najbliższym czasie odwiedzę wszystkie Twoje watki
Irenko - Irena37
laur, to wymiana forumowa
Dostałam go od Zielonej_Ani
Nie wiem jak wysoko rośnie, ale można go podcinać, jak za duży urośnie.
Mojemu czubek wiosną utnę, żeby się na szerz rozrastał
Adrianno - Gencjana
ja, jestem arcydzięgielem zachwycona, ślicznie się prezentuje, pachnie i można wykorzystać w kuchni.
Jego wadą jest to, że jest wysoki i szeroki i dużo miejsca w ogrodzie potrzebuje, ale za to widać go z daleka.
Tak, to jego nasienniki, ale nie zauważyłam, żeby się po ogrodzie rozsiewał, no chyba, że je potraktowałam jak chwast
Gdybyś chciała, to mogę Ci wysłać nasionka, ale lepiej jakbym Ci wysłała gotowe siewki, albo odrosty.
Kochani
już od jakiegoś czasu myślałam o zmianie mojego nicku, chodzi o nazwisko w nim zawarte.
Nie chciałabym jednak wprowadzać jakiejś szokującej zmiany, myślę o pozostaniu przy imieniu.
Na razie wymyśliłam dwie opcje:
H@lin@K
HalinaK
Co o tym myślicie ?
Proszę poradźcie

Krysiu - christinkrysia

Dziękuję za spacerek po wszystkich moich wątkach i tyle miłych słów

W najbliższym czasie odwiedzę wszystkie Twoje watki

Irenko - Irena37

Mojemu czubek wiosną utnę, żeby się na szerz rozrastał

Adrianno - Gencjana

Jego wadą jest to, że jest wysoki i szeroki i dużo miejsca w ogrodzie potrzebuje, ale za to widać go z daleka.
Tak, to jego nasienniki, ale nie zauważyłam, żeby się po ogrodzie rozsiewał, no chyba, że je potraktowałam jak chwast

Gdybyś chciała, to mogę Ci wysłać nasionka, ale lepiej jakbym Ci wysłała gotowe siewki, albo odrosty.
Kochani

Nie chciałabym jednak wprowadzać jakiejś szokującej zmiany, myślę o pozostaniu przy imieniu.
Na razie wymyśliłam dwie opcje:
H@lin@K
HalinaK
Co o tym myślicie ?
Proszę poradźcie

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten z małpkami jest fajny