Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak nie mogę się doczekać kiedy się to rozrośnie
Tylko teraz jest tak łyso ,bo hosty śpia muszę dosadzić tam chyba żurawek.Żurawki całym rokiem są piękne.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

Agnieszko to musisz przygotować porządny nóż
ja właśnie tę po prawej "skubałam" i to porządnym szpadlem nie było łatwo to hosta ventricosa.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
To niestety możliwe. Ja już pierwsze ślimaki w ogrodzie spotkałam. Zastanawiam się, czy nie wyzbierać ropuch w okolicy i za odnóża do płotu nie uwiązaćżaża pisze:Nie wiem, jakie są u was ślimaki, ale moich to nic nie jeZa to one - wszystko. Funkie musiały zmienić stanowisko, bo nie miały ze ślimakami szans. A nie chcę myśleć, co będzie po tej wiosennej zimie. Inwazja?
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
To świetny pomysłanwi pisze: Ja już pierwsze ślimaki w ogrodzie spotkałam. Zastanawiam się, czy nie wyzbierać ropuch w okolicy i za odnóża do płotu nie uwiązać![]()
I wobec plagi tych oślizgłych morderców roślin - jestem za udomowieniem żaby !
I łaczę się z Tobą anwi, w kreatywnym pomyśle.
Nie cieszcie się.
U mnie na działce prawie w centrum Warszawy też jeże brykają, tudzież tabuny ropuszek i ptaków moc . Pokazywałam to towarzystwo na swoich fotkach z działki i nic. Ślimaków jest coraz więcej . W ubiegłym roku pojawiły się już w lutym i wyczyściły ogród z pierwszych cebulowych. Aż strach pomyśleć co rąbią teraz gdy ja pogrypowa rekonwalescentka siedzę w domu.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

Marysiu,ale ile ja się muszę namęczyć z podlewaniem :P Wszystko wygląda ładnie z wiosny,a potem niestety wysycha. 
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
W ubiegłym roku skuszona zdjęciami w prasie fachowej posadziłam w donicy i u mnie się nie sprawdziło. W sezonie szybko przesadzałam do gruntu.
A na ślimaki (luzytańskie) poluję z opielaczem
. Paskudztwo. Nawet żaby się ich nie czepiają.
Ale dziś kupiłam hostę tym razem będzie to "dama" - tokudama flavocircinalis
.
Na opakowaniu ma pistacjowozielone obrzeża i niebieskawy środek, ale w necie na każdym zdjęciu wygląda.... no.. inaczej. Posadzę ją w słonecznym cieniu i zobaczymy jak się wybarwi.
A na ślimaki (luzytańskie) poluję z opielaczem
Ale dziś kupiłam hostę tym razem będzie to "dama" - tokudama flavocircinalis
Na opakowaniu ma pistacjowozielone obrzeża i niebieskawy środek, ale w necie na każdym zdjęciu wygląda.... no.. inaczej. Posadzę ją w słonecznym cieniu i zobaczymy jak się wybarwi.