http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =3&t=47336
Ogród zwkwiat
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zwkwiat
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Witaj
Naprawdę masz piękny ogród. Te róże w nim kwitnące, naprawdę pięknie wyglądają.
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu kropko - zadziałałaś z szybkością błyskawicy. Informuję Ania założyła wątek w off-topicu Legnica i okolice
- zwkwiat

Elu, chętnie odwiedziłabym Twój ogród, ale ciężko do niego trafić, zrób podpis pod swoimi postami.
- renatka
- 100p

- Od: 28 sty 2009, o 16:18
Zosiu juz odpoczelam,naogladalam sie wszystko piekne ,ale i tu juz czuc jesien .Jutro jade na wycieczke postaram sie narobic zdjec
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Zosieńko
jeszcze masz tyle roślinek
W przyszłym roku,na wiosnę jak zaczną rosnąć to będzie śliczny widok.Już sobie wyobrażam.Pozdrawiam Gosia 
- zwkwiat

Małgosiu, witaj, dzięki za odwiedziny. Tak to już jest, że wiosną mamy efekty jesiennych prac. Tej jesieni mam wiele pracy. Robię nową rabatę w drugiej części ogrodu, trochę przesadzam, a że pogoda dopisuje to myślę że do końca września uporam się z pracami.
Pozdrawiam Zosia.
Pozdrawiam Zosia.
- zwkwiat

Renatko, Twój ogród czeka. U nas od wczoraj pada deszcz, ale dzisiaj pogoda ma być ładna i słoneczna.
- renatka
- 100p

Z poogladalasosiu wyslam troche zdjec czy [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/940 ... da02f.html][IMG]http://images40.fotosik.pl/1098/940d864e004da02fmed.jp oogladalas Dzisiaj pada
- renatka
- 100p

- Agnieszka83
- 200p

- Od: 8 maja 2010, o 17:59
Juz Jestem u Ciebie , nadrobiłam zaległości, obejrzałam wszystko i sie nie zawiodłam, cóż duzo pisać, po prostu pieknie!!!
A ten Twój milin to mnie po prostu zauroczył, ja mam swojego jeszcze bardzo młodziutkiego.
czy możesz mi zdradzić ile ma twój lat?
A co sundavilli to faktycznie Twoja jest bujniejsza, musze moją przesadzić.
Napisz mi prosze jak ja zimujesz, bo ja w jasnej piwnicy, podlewam bardzooo skromnie w czasie zimy.
A ten Twój milin to mnie po prostu zauroczył, ja mam swojego jeszcze bardzo młodziutkiego.
czy możesz mi zdradzić ile ma twój lat?
A co sundavilli to faktycznie Twoja jest bujniejsza, musze moją przesadzić.
Napisz mi prosze jak ja zimujesz, bo ja w jasnej piwnicy, podlewam bardzooo skromnie w czasie zimy.
- zwkwiat

Agnieszko, mój milin ma około 9 lat. Jeszcze nie mieszkaliśmy tutaj jak go posadziłam, okazało się, że w złym miejscu, po 2 latach przesadziliśmy go tutaj i ruszył z kopyta. Wydaje mi się, że milin lubi mieć coś za plecami, bo mam jeszcze w 2 miejscach przy pergolach i tam rośnie słabiej.
Sandewillę początkowo trzymam w pokoju dopóki ładnie kwitnie i ma ładne liście, później przycinam długie wąsy i wynoszę do najchłodniejszego miejsca jakie mam w domu ok. 10-15 stopni i nie za bardzo jasnego małe okienko piwniczne, ale jest to zwykle około końca grudnia. A już na koniec lutego przynoszę do domu i zaczynam podlewać częściej. Czyli tak jak Ty. Może masz coś z ziemią spróbuj na wiosnę przesadzić.
Sandewillę początkowo trzymam w pokoju dopóki ładnie kwitnie i ma ładne liście, później przycinam długie wąsy i wynoszę do najchłodniejszego miejsca jakie mam w domu ok. 10-15 stopni i nie za bardzo jasnego małe okienko piwniczne, ale jest to zwykle około końca grudnia. A już na koniec lutego przynoszę do domu i zaczynam podlewać częściej. Czyli tak jak Ty. Może masz coś z ziemią spróbuj na wiosnę przesadzić.
- zwkwiat

Dziękuję, nie wiem komu.
- Agnieszka83
- 200p

- Od: 8 maja 2010, o 17:59
Hmm to ja robie troche inaczej(chyba nie dobrze) moją sundavillę zabieram do domu przed przymrozkami odrazu do piwnicy i dopiero koło maja ją wystawiam na dwór i tu jest chyba mój błąd( patrzac na twój sposób) ponieważ kwitnie mi bardzo późno( dopiero koniec sierpnia)najwyraźniej za pózno budze ja do życia.
W tym roku zrobie tak jak TY , zabiorę ją z piwnicy do mieszkania o wiele szybciej, dajac jej w ten sposób więcej czasu, później przesadze, może w ten sposób zacznie szybciej kwitnąć, a nie tak późno. Pozdrawiam
W tym roku zrobie tak jak TY , zabiorę ją z piwnicy do mieszkania o wiele szybciej, dajac jej w ten sposób więcej czasu, później przesadze, może w ten sposób zacznie szybciej kwitnąć, a nie tak późno. Pozdrawiam
- zwkwiat

Pozdrawiam, dobranoc.