Basiu, niestety nie znam nazwy lili. Kupiłam dwa lata temu trzy ogromne cebule w OBI pod nazwą mix

Jedna okazała się zgniłą, druga gdzieś zniknęła (martagon) a ta w zeszłym roku nie kwitła, bo uszkodziłam jej czubek za to teraz pokazała się w pełnej krasie. Pachnie stosunkowo słabo, ale przyjemnie.
Róże w takich słonecznych kolorach jakoś mniej do mnie przemawiają, chociaż taka Marselisborg zachwyca kształtem kwiatów. Ale wśród tej zieleni wyglądają bardzo dobrze, ożywiają tą rabatę bardzo. Ciężko zrobić zdjęcie, bo tam po południu patelnia, ale spróbuję jak posadzę te nowości.
Moniko, Amber Cover urocza. Okrywówka, przeznaczona na sam przód rabaty, przy murku, mam nadzieję, że będzie obficie kwitnąć. W tej chwili ma pięc pędów o długość ok,. 50 cm z cała masą pąków.
Monia, u nas niektórym wydaje się że te ceny to jakieś z kosmosy. Najchętniej kupiliby róże po 5 złotych, zdrowe z licencją i pewnie najnowsze odmiany

Ale dziewczyny się rzeczywiście w tym roku starają. Wiosna piękne powojniki, teraz róże i żurawki. Super.
Aszko, nie rozumiem tych handlujących. jak widzą, że towar idzie to powinni sprowadzać. Najwyżej jak wszystko nie pójdzie, zawsze można jesienią przecenić.
Dziękuję
Gosia, rzeczywiście śliczna, moje lilie młodziki, nie wiem czy doczekam się momentu kiedy będę przesadzać nadmierne zagęszczenia
Majeczko, dziękuję, bardzo buszowato się tam zrobiło, oczka właściwie nie widać, ale lubię to miejsce
To też lilie

Zakwitł Degenhardt, ślicznie
Znów dzis gorąco jak w piekle i zapowiadają gwałtowne burze. mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak w piątek